Tomon

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Karadaki Tomon
Tomon-väri.pngTomonn.png
Nimi
Japaniksi 枯滝十文
Merkitys kuivuneen vesiputouksen Tomon
Tiedot
Sarja Karadaki no Tomon
Liittouma Ōun soturit, Steel, Billy, Tom
Ulkonäkö
Sukupuoli uros
Turkinväri valkoinen
Muut tuntomerkit arpia kasvoissa, selässä ja rinnassa

Tomon, lisänimeltään Karadaki Tomon (suom. Kuivuneen vesiputouksen Tomon), on 14-vuotias entinen Ōun soturi.

Karadaki no Tomon

Nuorempana Tomon lähti taistelemaan yhdessä kolmen muun uroksen kanssa Akakabutoa vastaan, mutta vain Tomon palasi elossa. Yoshinao, Tomonin ystävä ja Toshin isä, menehtyi pelastaessaan Tomonin ja pyysi tätä huolehtimaan pojastaan Toshista ja kasvattamaan siitä kunnon uroon.

Sota oli muuttanut Tomonin ajattelutapaa. Hänestä tuli johtajan oikea käsi ja lauman alueen vartija. Jopa metsästyskoirien johtaja Steel kunnioittaa Tomonia suuresti.

Valitettavasti aikojen saatossa nuoret koirat alkavat menettää kunnioituksensa Tomonia kohtaan. Yksi näistä nuorista oli Toshi, joka oli katkera isänsä kuolemasta. Nuoret olivat eläneet helppoa elämää, joten Tomon halusi opettaa heitä.

Eräänä päivänä naapurilauman reviirin läheltä varastetaan kana, mikä saa ihmiset raivon valtaan. Tomon on täysin varma, ettei varas ole hänen laumastaan. Tomon törmää kuivuneella putouksella naapurilauman johtajan kumppaniin, Mihoon ja tämän pentuihin, jotka kertovat ihmisten hyökänneen heidän laumansa kimppuun. Järjestetään hätäkokous, jonka jälkeen Tomon haluaa puhua Toshin kanssa. Toshi ei halua tulla, joten Tomon puskee nuorukaisen tajuttomaksi ja raahaa tämän kuivuneelle putoukselle.

Toshin herätessä Tomon kertoo, miten Toshin isä menehtyi. Tomon myös paljastaa tietävänsä Toshin olevan kanavaras. Koirat päätyvät kaksintaisteluun, jonka Tomon voittaa. Toshin kieltäytyessä viemästä anteeksipyyntöä, Tomon lähtee itse naapurilauman puolelle kertomaan totuuden.

Tomon törmää Eijirōon, joka on naapurilauman johtaja, ja kertoo, että hänen reviirilleen saa paeta. Heidän lähtiessään metsästyskoirat kuitenkin saavuttavat heitä, ja Tomon jättäytyy joukosta pysäyttääkseen koirat. Steel tunnistaa Tomonin ja kieltää hyökkäyksen. Steel päästää Tomonin lähtemään, mutta tämä juoksee väärään suuntaan ja metsästäjä ampuu sitä jalkaan. Ennen metsästäjän saapumista Tomonin luo saapuu Toshi. Metsästäjän tullessa Toshi heittäytyy Tomonin päälle suojellakseen Tomonia omalla kehollaan. Metsästäjän kohottaessa aseensa, Steel ja kaksi muuta metsästyskoiraa syöksyvät eteen estäen ampumisen. Metsästäjä lähtee ja jättää koirat henkiin. Toshi kantaa Tomonin takaisin lauman luokse.

Rauha palaa ja Tomonin parannellessa haavojaan Toshi alkaa ottaa vastuuta laumasta, ja Tomon lopulta luovuttaa johtajuuden hänelle.

Kuvia

Tomonin kuvagalleria