Rikiya

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rikiya
Rikiyagdwm.jpg
Nimi
Japaniksi 力也
Ääntäminen rikija
Merkitys (ei suoranaista merkitystä)
Kanjit: voima, olla
Muuta
Kotipaikka Akasawa,
Wakayaman prefektuuri
Ulkonäkö
Sukupuoli uros
Turkinväri mustavalkoinen (manga),
siniharmaavalkoinen (anime)
Silmät mustat
Muut tuntomerkit oikea etujalka katki (manga), oikea silmä puhkaistu ja vasen korva revitty irti
Ginga Densetsu Weed
Ensiesiintyminen osa 14, jakso 14
Liittouma Rocket
Kuolinsyy Kamakiri tappoi (osa 14, jakso 14)

Rikiya oli pienen, noin 10-päisen, lauman johtaja Wakayamassa. Alueen jakoi rauhanomaisesti neljä laumaa, joista yhtä johti Rocket, Rikiyan ystävä.

Ginga Densetsu Weed

Manga

Kamakirin 200-päisen armeijan tullessa Wakayamaan, se tuhoaa yksitellen alueen laumat. Tuhottuaan niistä kaksi, se hyökkää Rikiyan lauman kimppuun.

Pahoin haavoittunut (oikea etujalka katkaistu, oikea silmä puhkaistu ja vasen korva revitty irti) Rikiya raahautuu pois paikalta varoittamaan Rocketin laumaa. Hän putoaa mäenrinnettä Rocketin eteen tämän ollessa tutkimassa erästä aluetta edeltä. Rikiya kertoo erään julmurin rääkänneen häntä ja käskee Rocketin paeta. Rocket kuitenkin jää Rikiyan vierelle, kun Kamakirin joukot saapuvat ja piirittävät heidät.

Kamakiri paljastaa päästäneensä Rikiyan menemään tarkoituksella, jotta tämä johdattaisi Kamakirin joukkoineen viimeisen lauman luo.

Kun Kamakiri on hyökkäämässä Rocketia kohti, Rikiya hyppääkin väliin ja tarttuu irlanninsusikoiraa kurkusta. Kamakiri lyö Rikiyan maahan ja repii hänen kurkkunsa auki. Rocket huutaa kauhuissaan, ja pakenee sitten hyppäämällä Rikiyan ruumiin yli.

Myöhemmin selviää, että Rikiyan alaiset eivät kuolleetkaan kuten päällikönsä, vaan antautuivat ja liittyivät Kamakirin riveihin. Myöhemmin he karkasivat Kamakirin joukoista ja liittyivät Ōun puolelle kostaakseen Rikiyan kuoleman.

Anime

Wakayamassa Jerome joutuu eroon muusta laumasta ja piilostaan hän näkee auton, jonka lavalla kuljetetaan koirien ruumiita. Jerome menee tutkimaan asiaa tarkemmin, ja kuulee metsästäjien keskustelevan, kuinka kyseiset koirat löytyivät kuolleena metsästä. Jerome hyppää lavalle ja näkee Rikiyan kasan päällimmäisenä. Rikiyan nimeä ei mainita, mutta Jerome päättelee kyseisen koiran olleen johtaja, koska sillä on vakavimmat, suuren koiran aiheuttamat vammat.

Kuvia

Rikiyan kuvagalleria