Pieni sankari, Hopeanuolen syntymä

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 4. helmikuuta 2023 kello 20.41 – tehnyt Hakurou (keskustelu | muokkaukset)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jakso 1
Gng1ep.png
Nimi
Japaniksi 小さなヒーロー 銀の誕生!
Rōmaji Chiisana hiiroo, Gin no tanjō!
Suomeksi Pieni sankari, Hopeanuolen syntymä
Tiedot
Sarja Ginga: Nagareboshi Gin
Jakso 1/21
Ensiesitys 7. huhtikuuta 1986
Kanava TV Asahi
Ohjaaja Jōji Yanase
Studio Toei Animation
Ginga: Nagareboshi Gin
Edellinen23.png - JAKSO 1 Jakso 2 Seuraava23.png


Pieni sankari, Hopeanuolen syntymä on Ginga: Nagareboshi Gin -animesarjan ensimmäinen jakso, joka esitettiin ensimmäisen kerran 7. huhtikuuta vuonna 1986 TV Asahilla.


Juoni

Jakso alkaa kohtauksesta, jossa Gohē Takeda ja karhukoira Shiro ovat metsästämässä raivoisaa Akakabuto-karhua. Karhu onnistuukin yllättämään molemmat ja tässä rytäkässä Gohē menettää vasemman korvansa ja Akakabuto oikean silmänsä. Tuskan vallassa karhu putoaa rotkoon Shiro mukanaan tappaen tämän. Viisi vuotta myöhemmin Gohē on jälleen metsästämässä, tällä kertaa mukanaan kolme karhukoiraa: Riki, Shiron poika, Aka ja Don.

Samaan aikaan Matkustajakoti Fujiwarassa, Fuji on synnyttänyt kolme pentua, ruskean ja valkoisen sekä hopeanharmaan. Daisuke Fujiwara, 12-vuotias poika, innostuu niin paljon tästä hopeisesta, tiikeriraitaisesta pennusta, että hyppää paijaamaan Fujia. Daisuken äiti neuvoo häntä olemaan vahingoittamatta pentuja. Sacchan-niminen tyttö ei ymmärrä mitä hienoa tiikeriraitaisessa pennussa on, ja pitää valkoista söpömpänä, mistä Daisuke suuttuu tytölle ja kertoo, että tiikeriraitaiset akitat ovat arvokkaita karhunmetsästyskoiria. Sitten hän pitää luennon hyvän karhukoiran ominaisuuksista, kunnes muistaa, että hänen pitäisi näyttää pentu Gohēlle ja tämän koiralle Rikille. Hän antaa pennulle nimeksi Gin ("hopea").

Samaan aikaan metsässä Gohē ja kunnanjohtaja ovat koirien kanssa etsimässä kadonnutta hiihtäjää. Gohē mainitsee Akakabuton tappaneen aamulla naapurikylän Genji-nimisen metsästäjän, mutta kunnanjohtaja ei usko, että se oli Akakabuto. Gohē kuitenkin sanoo tuntevansa Akakabuton jäljet missä tahansa. Kunnanjohtajan mielestä karhusta ei pitäisi puhua, koska silloin kyläläiset menettäisivät työnsä laskettelijapulan vuoksi, ja muistuttaa Gohēta siitä, miksi Akakabutosta tuli niin vaarallinen. Silloin Riki saa vainun, ja he löytävät etsimänsä hiihtäjän kuolleena. Samalla hetkellä Akakabuto yllättää heidät kaikki ja tappaa Akan ja Donin, haavoittaen samalla kunnanjohtajaa, Gohēta ja Rikiä vakavasti. Kunnanjohtaja saadaan pelastettua, ja ennen kuin hän kuolee vammoihinsa, hän saa kerrottua Gohēta ja Rikiä etsimässä olevalle Daisukelle, että Akakabuto on tappanut heidät. Daisuke rientää kotiin kertomaan Rikin kohtalosta Fujille ja Ginille, muttei itse usko heidän kuolleen. Hän onkin oikeassa, sillä Gohē ja Riki olivat vierineet luolaan ja viruneet siellä viikon kylmissään ja nälissään. Vanha mies ei kestänyt odottelua enempää, ja leikkasi jalkansa poikki syöttääkseen sen Rikille, jotta edes koira selviäisi hakemaan kylästä apua. Samassa Akakabuto ilmestyy luolan suulle ja Riki hyökkää sen kimppuun Gohēn kielloista huolimatta.

Samaan aikaan Daisuken isä päättää koota oman etsintäpartionsa ja lähtee etsimään Gohēta ja Rikiä. Hän kieltää Daisukea tulemasta mukaan, mutta Daisuke lähtee kielloista huolimatta Ginin kanssa moottorikelkalla etsimään kadonneita. He löytävätkin Rikin ja Akakabuton taistelemassa. Daisuke suistaa moottorikelkkansa Akakabutoa päin pelastaakseen Rikin, ja poika ja koira putoavat kelkan selästä maahan. Juuri kun Daisuke on vaarassa, joku vetää hänet lumen alle. Se on Gohē. Daisuke on iloinen siitä, että mies on elossa, mutta huomaa Ginin jääneen ulos karhun armoille. Ulkona Riki suojelee pentua ja saa viimeisillä voimillaan heitettyä pennun Daisuken syliin, kunnes Akakabuto heittää koiran rotkoon. Tästä raivostuneena Gohē ottaa veitsensä ja uhkaa sillä Akakabutoa, mutta sitten kuuluu laukaus, ja karhu lähtee tiehensä. Daisuken isä ja muut ovat löytäneet heidät. Gohē suree Rikin kohtaloa vannoen, ettei tämän kuolema ollut turha. Sitten etsijät nostavat Gohēn paareille, ja hän kehuu Fujin pentua. Jakson lopussa Gin kulkee äitinsä vierellä, miettien yhä Rikin ja Akakabuton taistelua.

Jakson hahmot

Jaksossa esiintyvät hahmot esiintymisjärjestyksessään.

Erot mangan ja animen välillä

Jakso kattaa mangan luvut 1 ja 2.

  • Mangassa Daisuke kertoo Shiron kuolemasta Shinsukelle, kun taas animessa se esitetään alkukohtauksena.
  • Toshiaki ja Kazue eivät esiinny animessa, kun taas Genji ei esiinny mangassa. Animessa löydetään vain tuntematon kuollut hiihtäjä.
  • Daisuken painajaista, jossa Gohē epätoivoissaan ampuu Rikin, ei ole animessa.

Suomiversiosta leikatut kohtaukset aikaleimoineen

  • Shiron kuolema (01:20-03:02)
  • Gohēn takauma Shirosta ja Akakabutosta (08:06-08:10)
  • Gohē syöttää lihaansa Rikille (13:28-14:16)

Virheitä

Katso myös