Hirviö

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
(Ohjattu sivulta P-4)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hirviö
20091213063835!P4.jpgKaibutsuu.jpg
Nimi
Japaniksi 怪物
Ääntäminen kaibutsu
Merkitys hirviö
Muuta
Kotipaikka Iwaten prefektuuri
Ääninäyttelijä Kuwata Kong
Ulkonäkö
Rotu sekarotuinen japaninkoira
Sukupuoli uros
Turkinväri musta-ruskea
Silmät vihreät,
mangassa punertavat silmänvalkuaiset
Muut tuntomerkit suuri koko (n. 110–140 cm), leijonamainen harja päässä, osa vartalosta karvatonta nahkaa, takajalassa ketjuja, selässä, takajaloissa ja hännässä suomuja, paljaat verisuonet vasemmassa etujalassa ja rintakehässä
Ginga Densetsu Weed
Ensiesiintyminen osa 2, jakso 1
Ikä 9 vuotta
Liittouma ent. Jerome
Kuolinsyy Weed lävisti puunoksaan (osa 6, jakso 6)

Hirviö oli hurjannäköinen ja vaarallinen geenimanipuloitu koira, joka karkasi tutkimuslaboratoriosta. Se oli Ginga Densetsu Weedin ensimmäisen tarinaosuuden päävihollinen.

Hänellä ei koskaan ollut oikeaa nimeä ja "hirviö" (jap. 怪物, kaibutsu) on vain Ōun koirien hänestä käyttämä nimitys. Jerome myös kerran ärsytti häntä kutsumalla häntä nimellä "P4", joka on tutkimuslaboratorion rakennuksen nimi.

Ginga Densetsu Weed

Manga

Koe-eläimenä

Hirviö oli melkein syntymästään asti ollut koe-eläimenä tiukasti vartioidussa, salaisessa laboratoriossa. Hänen omistajansa oli tunteeton ihminen, joka oli kiinnostunut koirastaan vain koe-eläimenä.

Hänet oli suljettu rakennukseen, jota kutsuttiin P4:ksi - se oli paikka kaikkein vaarallisimmille koe-eläimille. Siellä ihmiset muokkasivat rajusti hänen geenejään, DNA:taan ja kehoaan. Häneen laitettiin lehmän, ihmisen sekä monien muiden eläinten geenejä. Kokeilun tarkoituksena oli tuottaa elinsiirtokäyttöön sopivia elimiä.

Geenimanipulaation vuoksi koiran ulkonäköön ilmaantui monia ei-koiramaisia piirteitä - hänelle alkoi esimerkiksi kasvaa harja ja takajalkoihin ilmestyi suomuja. Ihmisten kasvuhormonin takia hirviö alkoi myös kasvaa luonnottoman suureksi. Lisäksi hänen ihostaan tuli todella vahva, lähes mahdoton läpäistä. Hirviön ainoa heikko kohta olivat paljaat verisuonet hänen vasemmassa etujalassaan ja rintakehässään.

Jatkuvat kokeet nakersivat hirviön kehon lisäksi myös hänen mieltään ja ajoivat hänet vähitellen hulluuteen.

Kaiken tuon kurjuuden ja kärsimyksen keskellä hirviön ainoa syy elää oli vahtikoira Jerome. Jerome oli ainoa, joka puhui hänelle ja kannusti häntä olemaan vahva: jonain päivänä hänen kärsimyksensä olisivat ohi. Saksanpaimenkoira oli hirviön ainoa ystävä koko tämän elämän aikana. Viisi pitkää vuotta hirviö sinnitteli ihmisten vallassa, mutta lopulta hän ei enää kestänyt. Hän pakeni laboratoriosta ja tappoi samalla kaksi laboratorion tiedemiestä. Kolmen päivän kuluttua hän palasi ja tappoi vielä laboratorion johtajan.

Hirviö oli paetessaan vielä suhteellisen pieni ja koiramainen, mutta hänen kehonsa jatkoi muuntautumista vielä paon jälkeenkin: neljän vuoden kuluttua hirviö oli paljon suurempi ja myös hänen harjaksensa oli kasvanut pitkäksi ja leijonamaiseksi.

Ōussa

Neljän vuoden aikana hirviö liikkui Honshūssa ja lopulta löysi tiensä Ōun Futago-solaan, missä hän tappoi - ja söi - ihmisiä, jotka osuivat hänen tielleen. Hirviö tappoi mm. moottoripyöräilijä Matsuin. Hän söi sekä nälkäänsä että kostonhimoonsa. Hän yleensä jätti muut koirat rauhaan, paitsi sellaiset, jotka häiritsivät häntä, palvelivat ihmisiä tai yrittivät hyökätä hänen kimppuunsa.

Ihmiset luulivat villikoirien olevan syyllisiä veritekoihin, ja ryhtyivät siksi jahtaamaan niitä. Sekä koirat että ihmiset olivat pitkään tietämättömiä hirviön olemassaolosta.

Kun Weed ja muut löysivät hirviön Vuorilinnan sisältä syömässä ihmistä, he päättivät yhdessä käydä taisteluun hirviötä vastaan. Samoihin aikoihin paikalle saapuivat ammattitappajat - Jerome, North, Rocker, Robert ja Heuler - jotka olivat jahdanneet hirviötä siitä asti, kun tämä karkasi laboratoriosta. Alunperin Jeromen joukoissa oli ollut 15 koiraa, mutta viimeisen neljän vuoden aikana hirviö tappoi niistä kymmenen.

Ammattitappajat tahtoivat itse surmata hirviön ja valmistautuivat itsemurhahyökkäykseen, jossa sekä hirviö että he itse kuolisivat. Hirviö täytyi kuitenkin ensin houkutella esiin, joten Jerome pyysi nopeajalkaista Weediä avuksi tehtävään. North ja Weed yrittivät houkutella hirviön ulos Vuorilinnan sisältä, mutta tehtävä epäonnistui ja North sai surmansa. Weed jäi loukkuun, jolloin Smith tuli Vuorilinnan sisälle ja alkoi taistella hirviötä vastaan. Smith tarttui tiukasti hirviön niskaan ja hirviö yritti ravistaa hänet irti iskeytymällä kattoa vasten. Tämän seurauksena osa kivisestä katosta sortui ja Smith sai surmansa.

Myös hirviön oletettiin kuolleen, mutta pian se saapui elävänä ja raivoissaan Vuorilinnan sisältä. Se ei enää tuntenut ystävyyttä Jeromea kohtaan ja uskoi, ettei ollut enää koira, vaan hirviö.

Kuolema

Jerome käski alaisensa käyttämään itsemurhahyökkäystä, jonka aikana he tekivät aina vain syvemmän haavan hirviön rintaan. Lopulta vain Jerome oli jäljellä ja hänen onnistui Ōun sotureiden avustuksella iskeytyä hirviön rintaan, tarkoituksenaan purra sen valtimo poikki. Hirviö kuitenkin onnistui repimään Jeromen irti ja viskasi hänet takanaan olleeseen rotkoon. Weed, Ken ja Kagetora hyökkäsivät yhdessä hirviön kimppuun ja kaikki neljä putosivat rotkon pohjalla virtaavaan jokeen.

Voimakas virtaus alkoi kuljettaa koiria kohti suurta vesiputousta. Ken ja Kagetora menettivät otteensa hirviöstä, mutta Weed pysyi tiukasti kiinni sen hännässä. Hirviö piti kiinni oksasta, mutta Ken ja Kagetora hyökkäsivät sen kimppuun uudelleen, ja saivat sen menettämään otteensa. Koirat ajautuivat vesiputoukseen ja veden virtausta apuna käyttäen Weed onnistui kääntämään hirviön ruumiin siten, että tämä lävistyi putouksen alla olevan puunrungon terävään oksaan ja sai surmansa.

Ihmiset löysivät hirviön ruumiin ja totesivat sen syylliseksi ihmisten katoamisiin, mutta sen alkuperä ei tullut ilmi.

Anime

Animessa hirviö on hyvin aggressiivinen myös koiria, ei vain ihmisiä, kohtaan ja hän hyökkäsi Futago-solassa elävien Ōun sotureiden kimppuun. Hirviö tappoi useita koiria ja teki Vuorilinnasta pesänsä.

Koirat olivat näin heti alusta asti tietoisia hirviöstä, toisin kuin mangassa, mutta heillä ei silti ollut mahdollisuuksia voimakasta hirviötä vastaan. Pian Weedin saavuttua Ōuun, hirviö hyökkäsi tämän ja Tokimunen kimppuun. Tokimune suojeli Weediä ja sai surmansa hirviön hampaissa. Hirviö menehtyi animessa samalla tavoin kuin mangassa, mutta kohtausta oli lyhennetty ja veden virtauksen sijaan Weed käytti tuulta hirviön kääntämiseen.

Animen loppupuolella kuoleva Jerome muistelee tovereitaan ja myös hirviötä, kutsuen tätä ystäväkseen. Animen suomenkielisessä käännöksessä oli kuitenkin käännösvirhe ja Jerome kutsui hirviötä veljekseen.

Sitaatteja

Hirviön sitaattisivu

Kuvia

Hirviön kuvagalleria