Ero sivun ”Orion” versioiden välillä

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(Linkki oli jo.)
Rivi 5: Rivi 5:
 
  | ääntäminen = orion
 
  | ääntäminen = orion
 
  | merkitys = [[wikipedia:Orion (tähdistö)|Orion]]
 
  | merkitys = [[wikipedia:Orion (tähdistö)|Orion]]
  | kuva = [[Tiedosto:Orion-lastwars-kansi5.jpg|250px]][[Tiedosto:Oriontlw.jpg|250px]]
+
  | kuva = [[Tiedosto:Orionhead.jpg|250px]][[Tiedosto:Oriontlw.jpg|250px]]
 
  | kotipaikka = [[Futago-sola]], <br />[[Wikipedia: Akitan prefektuuri|Akitan prefektuuri]]
 
  | kotipaikka = [[Futago-sola]], <br />[[Wikipedia: Akitan prefektuuri|Akitan prefektuuri]]
 
  | ääninäyttelijä =  
 
  | ääninäyttelijä =  

Versio 8. heinäkuuta 2016 kello 17.09

Tämä artikkeli käsittelee hahmoa. "Orion" voi viitata myös itse Ginga Densetsu Weed: Orion -sarjaan.
Orion
Orionhead.jpgOriontlw.jpg
Nimi
Japaniksi オリオン
Ääntäminen orion
Merkitys Orion
Muuta
Kotipaikka Futago-sola,
Akitan prefektuuri
Ulkonäkö
Rotu sekarotuinen
(ainakin akitaa ja kishua)
Sukupuoli uros
Turkinväri punaruskea-valkoinen
Silmät siniset
(vanhemmissa kuvissa ruskeat)
Muut tuntomerkit pieniä arpia kehossa
Tiedot eri osissa
Ginga Densetsu Weed
Ensiesiintyminen osa 60
Ikä vastasyntynyt
Liittouma Weed, Koyuki, Sirius, Rigel, Bellatrix
Ginga Densetsu Weed: Orion
Ensiesiintyminen osa 1
Ikä 3-7 kuukautta
Liittouma Weed, Koyuki, Sirius, Rigel, Bellatrix, Joe, Izō, Yamabiko, Tyson, Heizō, Bon, Ōun soturit
Ginga: The Last Wars
Ensiesiintyminen osa 1
Ikä 1 vuotta
Liittouma Ōun soturit, Bon, Andy

Orion on Weedin ja Koyukin toiseksi vanhin poika ja Ginga Densetsu Weed: Orionin päähenkilö. Hän on Siriuksen pikkuveli sekä Rigelin ja Bellatrixin isoveli.

Hän muistuttaa paljon isoisoisäänsä Rikiä, sekä ulkonäöltään että kehon ja luonteen vahvuudeltaan. Hän osaa Zetsu Tenrō Battōgan, ja on sen käytössä erityisen taitava: Orion käyttää tekniikkaa ns. täydellä voimalla eikä tunne edes väsymystä käyttäessään sitä.

Orion on sisaruksistaan ärhäkkäin ja pahasuisin: hän käyttäytyy epäkohteliaasti, saattaa isoisänsä Ginin mukaan valehdella vanhemmille koirille ja hän jopa haukkuu Crossia vanhaksi eukoksi. Vaikka Orion onkin raju ja impulsiivinen, hänellä on myös vahva oikeudentaju. Hän on taisteluissa hyvin äkkipikainen eikä juuri kunnioita Ōun armeijan aatetta, jonka mukaan vihollisia ei tapeta.

Orionin käytös on yhdistelmä hänen omaa persoonaansa ja muiden opetuksia. Hänen setänsä Joe opetti hänelle, ettei hän saa koskaan luovuttaa vihollisen edessä, ja Izō puolestaan opetti hänelle, että pahantekijät eivät ansaitse sääliä ja heidät voi tappaa armotta.

Ginga Densetsu Weed

Orion sisaruksineen syntyy Futago-solassa alkusyksystä, sarjan lopun aikoihin. Hän on jo aivan pienenä melko aggressiivinen. Daisuke nimesi hänet Orion-nimisen tähdistön mukaan, kun hän näki pennun tuijottavan yksin tähtitaivaalle.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Orionista ja hänen sisaruksistaan on tullut kuuluisia, ovathan he ylipäällikön pentuja. Orion pyydystää jo nuorena jäniksen, mutta Sirius auttaa sen pakoon, koska sillä oli poikasia.

Orion sisaruksineen oppi Kisaragilta taskurapujen pyydystämisen taidon.

Alku

Orion eli perheensä ja muiden laumalaisten kanssa Ōussa.

Hän lähti sisarustensa kanssa saalistamaan taskurapuja, ja Sasuke ja Joe menivät mukaan vahtimaan pentuja. Yllättäen Ōuun iskee maanjäristys ja tulivuortenpurkausten sarja. Joe pelastaa Rigelin ja Sasuke Bellatrixin maanvyöryn tieltä, mutta Siriusta auttanut Orion jää veljensä kanssa sen alle. Joe ja Sasuke saavat kuitenkin kaivettua pennut esiin. Koirat lähtevät johdattamaan pentuja turvaan lähestyvältä metsäpalolta, mutta Orion hätääntyy isänsä ja emonsa puolesta, ja lähtee takaisin. Joe lähtee hänen peräänsä ja lopulta he joutuvat muista eroon pudotessaan railoon.

Joe löytää Orionin oksanhaaraan jumittuneena railon seinämien väliin kasaantuneiden puiden ja kivien seasta. Hän auttaa pennun pois pinteestä ja suojelee sitä kehollaan putoilevilta kiviltä. Railon pohjalta kuuluu veden solinaa, ja Joe arvioi, että ainoa keino selviytyä on hypätä alas ja toivoa, että virran mukana pääsee ulos. Joe yrittää suojella Orionia iskuilta veden alla ja samalla varmistaa, että pentu saa happea. Joe lyö kuitenkin päänsä luolan kattoon, menettää tajuntansa ja hukkuu. Orion pääsee virran mukana ulos, ja Joen sanat taistelemisesta jäävät hänen mieleensä loppuiäksi.

Paluu Ōuun

Pari kuukautta myöhemmin Orion kulkee yksin naapuriprefektuurissa, ja autettuaan paikallista laumaa hän saa varoituksen Kurohabaki-klaalnista ja kotiinpaluumatkalle matkakumppaneikseen Heizōn ja Tysonin. Orion myös ystävystyy pelastamansa Yamabikon kanssa, joka kuitenkin lähtee Shikokuun.

Ōussa Orion tapaa jälleen siskonsa Bellan ja liittyy Izōn ja tämän veljien joukkoon. Alue on Masamune Kurohabakin valtaama ja joukko siirtyy Mutsuun, vain löytääkseen Kisaragin ja Izōn perheen murhattuna. Tapahtunut järkyttää Orionia, mutta myös lähentää häntä ja Izōa.

Izō veljineen yrittää kostaa isänsä kuoleman ja he lähtevät yksin Masamunen kimppuun Orionin, Heizōn ja Tysonin nukkuessa. Herättyään kolmikko lähtee heidän peräänsä ja matkalla Orion hyppää samaisen rotkon yli, jonka yli myös Gin ja Weed aikoinaan hyppäsivät todistaakseen rohkeutensa. Lopulta, Orion ja muut päätyvät kalliolle, jossa Masamune on. Orion auttaa Izōa taistelussa Masashigea vastaan, jolloin Masamune kiinnostuu nuoren pennun sisukkuudesta ja haluaa hänet elävänä. Orion huomaa Masamunen kallion huipulla ja lähtee hyökkäämään häntä kohti, sillä hän on vihollisen johtaja ja todellinen syyllinen Mutsun joukkomurhaan. Masamune käskee vartijoitaan pysymään sivussa ja antaa Orionin tulla luokseen. Orion hyökkää toistuvasti Masamunea kohti, mutta Masamune lyö pennun alas joka kerta. Orion ei luovuta ja Masamune näkee hänessä menneen itsensä.

Lopulta Ōun soturit joutuvat pakenemaan alueelta. Viimeisenä keinona Izō veljineen aiheuttavat lumivyöryn, jossa Shinsaku ja Kazuki kuitenkin saavat surmansa. Orion raivostuu Kurohabakille ja tahtoisi lähteä kostamaan, mutta Izō estää häntä. Izō suree veljiään ja liikuttuu siitä, miten paljon myös Orion välittää hänen veljistään, mikä saa myös Orionin rauhoittumaan. Izō päättää suojella Orionia ja kostaa Kurohabakille henkensä uhalla.

Joukkojen keruu

Joukkio poistuu miehitetystä Ōusta kohti Tochigia. Heizō johdattaa heidät kotiseudulleen Fukushimaan parantamaan haavojaan, mutta alue onkin Kurohabaki-komentaja Jirōtan vallassa. Izō tappaa Jirōtan raa'asti ja opettaa Orionille, että pahantekijät voi tappaa armotta. Tämä vaikutti voimakkaasti Orionin oikeuskäsitykseen.

Orion ja muut siirtyvät tämän jälkeen Tochigiin ja tapaavat siellä Tesshinin, joka opettaa hänelle Zetsu Tenrō Battōgan. Orion oppii tekniikan hetkessä eikä edes väsy käyttäessään sitä. Tesshin lähettää hänet pian kohti Kōgaa, Masamunen lähestyessä armeijansa kanssa.

Orion, Izō, Sasuke, Heizō ja Tyson tapaavat Setsuman ylittäessään Echigo-vuorta Niigatan prefektuuriin. Setsuma on haavoittunut saalistaessaan villisikaa johtajansa syntymäpäivän kunniaksi. Izō viimeistelee villisian ja Orion tovereineen lähtevät etsimään Setsuman ystäviä. He saapuvat Sanadan ninjakoirien reviirille. Klaania johtava Unsai käskee alaisensa auttamaan Setsumaa ja kertoo vastustavansa Kurohabakia. Hän huomaa Orionin olevan aivan Rikin näköinen ja ottaa tämän selkäänsä. Hän kantaa Orionin valtavan setrin latvaan ja kysyy tältä, minkä vuoksi hän elää. Orion vastaa haluavansa tulla vahvemmaksi ja että hän tahtoo löytää veljensä. Orion kysyy Unsailta saman kysymyksen ja hän vastaa, että hänen tarkoituksensa on suojella maansa koiria.

Setsuma ja villisika tuodaan Naganoon ja koirat alkavat syödä. Unsai kertoo muille, että on tavannut Rikin, mutta ei liittynyt hänen joukkoonsa klaaninsa periaatteen vuoksi. Hän ei myöskään liity Orionin joukkoihin, mutta varoittaa häntä "valkoisesta paholaisesta" eli Matheuksesta, joka nykyään hallitsee Kōgaa. Kōgassa Orion tapaa Matheuksen hemmotellun pojan Bonin. Orionin joukot onnistuvat pakenemaan Matheuksen joukoilta Orionin haavoitettua Blancaa Battōgallaan, ja he saavat mukaansa Vanhimman, Toshimitsun ja Tsukikagen.

Myöhemmin Orion tovereineen ui Shikokuun auttamaan Yamabikoa ja sen laumaa, joka on Kamakirin poikien hyökkäyksen kohteena. Taistelun päätyttyä Kurokamakiri ja Kamakiri-veljesten mukana ollut Orionin isoveli Sirius liittyvät Orionin joukkoihin.

Orionin joukot palaavat Kōgaan. Orion tapaa taas Blancan ja hyökkää tämän kimppuun, mutta koirat putoavat vesiputoukseen ja joutuvat toisistaan erilleen. Lopulta Gennai tappaa Blancan.

Seuraavaksi Orionin joukot törmäävät Kurokirimarun, Tsumujin ja Kōsetsun laumaan. Laumat alkavat taistella keskellä myrskyä ja tulvan lähestyessä. Orion repii Tsumujilta korvan ja Kurokirimarulta silmän. Tulva saavuttaa koirat, mutta Orion selviää siitä. Tämän jälkeen Orion tapaa jälleen Sanada Nyūdōunsain ja jatkaa sitten matkaa kohti Ōua.

Viimeinen taistelu

Ōussa Orionin joukot yhdistyvät Ginin joukkojen kanssa. Orion käy nopeasti Siriuksen kanssa tapaamassa vanhempiaan, jotka ovat ihmisen hoivissa. Weed liittyy muiden joukkoon jalkansa parannuttua.

Kun Ōun armeija valmistautuu taistelemaan Masamunen armeijaa vastaan, Weed määrää Orionin kallionkielekkeelle vahtimaan lauman narttuja ja pentuja. Orion ärsyyntyy tehtävästään ja Gin puolestaan ärsyyntyy lapsenlapsensa asenteesta, ja roikottaa häntä hetken kallionreunalta.

Myöhemmin, kun Masamune kiipeää kalliota ylös ja kukaan ei onnistu estämään häntä, Orion hyökkää alas pudottaakseen hänet. Masamune väistää Orionin hyökkäyksen ja pentu putoaa jokeen. Orion pääsee rannalle, mutta hyppää takaisin veteen nähdessään Akakamakirin pulassa ja pelastaa hänet. Sitten Orion hyppää jälleen jokeen seuratakseen Masamunea. Gin lähtee Orionin ja Masamunen perään auttaakseen pojanpoikaansa. Gin lyö päänsä ja Orion päätyykin pelastamaan hänet. Gin liikuttuu Orionin teosta kyyneliin asti.

Orion jatkaa muiden kanssa Masamunen jahtaamista ja he päätyvät Ōun armeijan ja Matheuksen joukkojen taistelukentälle.

Kun Masamune on voitettu, Orion hyökkää hänen kimppuunsa isänsä estelyistä huolimatta. Orion haavoittaa Masamunea Battōgalla ja haluaisi vielä iskeä uudestaan, mutta Weed estää häntä. Weed kertoo Orionille, etteivät Ōun soturit tapa vihollisiaan, jolloin Orion alkaa itkeä turhautuneena. Hän muistuttaa isäänsä siitä, miten Masamune tapatti Izōn perheen. Weed painaa poikansa maahan ja estää häntä liikkumasta, jolloin Orion puree häntä jalkaan. Weed riuhtaisee poikansa irti ja käskee häntä poistumaan paikalta. Orion lähtee juoksemaan pois, itkien raivostuneena. Riita kuitenkin keskeytyy ja Orion pysähtyy, kun Masamune tekee yllättäen itsemurhan.

Aiempi riita näyttää unohtuvan kokonaan ja Orion lähtee tutkimaan kerääntyviä korppeja yhdessä Siriuksen, Rigelin, Yamabikon, Bonin ja Andyn kanssa. He löytävät Kojūrōn ruumiin ja hautaavat sen. Kōsetsu saapuu paikalle muutaman alaisensa kanssa ja alkaa lyhyt taistelu, joka keskeytyy muiden Ōun sotureiden sekä Tenkan lauman tullessa paikalle. Tenka yrittää hypnotisoida Orionin ja tämän isän, mutta epäonnistuu ja lähtee pois.

Ōun soturit kerääntyvät kalliolle ja tapaavat Daisuken, Hidetoshin ja Jinemon Kurohabakin. Orion puree Daisukea käteen. Ihmisten lähdettyä Orion muistaa, että hänen siskonsa on edelleen Igassa. Hän tahtoisi lähteä hakemaan siskoaan, mutta samalla hetkellä Bellatrix saapuukin paikalle Kamakirin poikien emon perheen kanssa.

Ōuun saapuu viimein kevät, ensimmäinen, jonka Orion on kokenut.

Ginga: The Last Wars

Orion on tarinan alussa Akame-vuorella vuoden mittaisella harjoitusmatkalla yhdessä Siriuksen, Rigelin, Andyn ja Bonin kanssa. Paikalla on myös monia muita koiria.

Puolen vuoden kuluttua, Orion harjoittelee vesiputouksen luona muutaman muun koiran kanssa. Hän tuuppaa heidät töykeästi alas ja esittelee sitten heille keksimänsä tekniikan: hän syöksyy putoukseen, kiihdyttää, kääntyy juuri ennen veteen osumista ja kiitää hetken eteenpäin vedenpintaa pitkin. Muut koirat ovat hämmentyneitä Orionin kyvystä kääntää suuntaansa ilmassa ja pyytävät häntä opettamaan tempun, mutta Orion sanoo sen olevan liian vaikea heille.

Rigel kutsuu Orionia ja kertoo Yamabikon saapuneen Shikokusta, jolloin Orion lähtee tervehtimään ystäväänsä ja suunnittelee opettavansa hänelle uuden tekniikkansa. Aikuistuneet ystävykset tapaavat toisensa ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen.

Myöhemmin, Akame juoksee ilmoittamaan, että Monsoon alaisineen ovat hyökänneet Ōuun. Orion lähtee heti joukkojen kanssa liikkeelle. He odottavat Kioton vuorilla Yamabikon joukkoja, mutta kahden päivän kuluttua Orion päättää jo lähteä Ōuun ja pyytää Rigeliä jäämään. Rigel väittää vastaan, ja loppujen lopuksi Sasuke jää odottamaan muiden lähtiessä.

Orionin ja Yamabikon joukot yhdistyvät myöhemmin ja saapuvat Naganoon Unsain luokse. Yhdistynyt koira-armeija lähtee sitten kohti Ōua. Kun armeija pysähtyy Kunimi-solassa, Unsai määrää neljä tiedusteluryhmää Futago-solan kaikkiin pääilmansuuntiin. Orion ärsyyntyy, kun häntä ei valita mukaan tehtävään. Tiedusteluryhmien lähdettyä, Orion iskee Yamabikolle silmää ja on menevinään tarpeilleen. Andy ja Bon ymmärtävät Orionin suunnittelevan jotakin, ja lähtevät hänen peräänsä. Kolmikko suuntaa yhdessä Futago-solaan, seuraten Unsain hajua.

Kuvia

Orionin kuvagalleria