Moon Kid

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mangan aloituskuva, kuvassa etualalla Kid ja taustalla Moon.

Moon Kid (jap. ムーンキッド) on 49-sivuinen Villiin länteen sijoittuva mangatarina, jonka on käsikirjoittanut ja piirtänyt Yoshihiro Takahashi vuonna 1988. Se on sisällytetty lisätarinaksi Shiroi Senshi Yamaton 1. julkaisun osaan 26 ja 2. julkaisun osaan 14.

Tarina

Vuonna 1871

Tarina kertoo Kidistä, jonka vanhemmat olivat joutuneet pakenemaan Japanista. Kidin isä oli Kōgan ninja Tetsuma Ikeda ja äiti shōgunin tytär Shino. Vuonna 1871 perhe matkusti junalla Yhdysvaltojen Villissä lännessä, mukanaan ninjakoira Moon. Yllättäen juna joutui rosvojen hyökkäyksen kohteeksi. Tetsuma veti esiin katanansa ja onnistui tappamaan roistoista muutaman, mutta ei pärjännyt rosvojoukon johtajalle, Fred Gordonille, joka huijasi häntä piilottamalla revolverinsa ponchonsa alle ja ampumalla häntä sitten useaan kertaan. Kidin äidin rosvot veivät mennessään.

Rosvot murhasivat yhteensä 53 matkustajaa, mutta Kid ja Moon säilyivät hengissä. Fred Gordon oli tosin ampunut Moonin oikean silmän puhki, ja Kid selvisi vain, koska luoti pysähtyi hänen povitaskussaan olleeseen shurikeniin, jonka hän oli saanut isältään. Kid oli tällöin vain viisivuotias. Moon vannoi kostoa rosvoille ja ryhtyi orvoksi jääneen Kidin kasvattajaksi.

Vuonna 1881

Kymmenen vuotta myöhemmin Coloradossa alkoi tapahtua. Fred Gordon oli ottanut nimekseen Davis Durant, ja hallitsi nyt Peaceful Cityn kaupunkia sen seriffinä. Eräänä päivänä eräs hänen rikostovereistaan, Crocker, raahautui haavoittuneena hänen luokseen. Moon ja Kid olivat aloittaneet kostonsa, ja Crocker oli tullut pyytämään Frediltä apua. Fred kuitenkin suuttui, että Crocker kutsui häntä hänen vanhalla nimellään ja voisi näin paljastaa hänet. Fred "eläytyi" seriffin rooliinsa ja ampui Crockerin, olihan tämä etsintäkuulutettu rikollinen.

Fred lähettää apulaisseriffinsä (ja entisen rikostoverinsa) Wyathin Dakotaan hakemaan pari hengissä olevaa entistä rosvojoukon jäsentä, Rogersin ja Fordin. Wyathin ollessa poissa Fredin ikkunan läpi lentää lyhyt nuoli, joka iskeytyy pystyyn lattiaan hänen jalkojensa juureen. Fred tietää, että se on merkki Moonin ja Kidin vain lainsuojattomille langettamasta "kuolemantuomiosta", joka tietää hengenlähtöä.

Fred menee ulos ja käskee kaupungin asukkaat sisätiloihin. Käskyään hän tehostaa huutamalla ja ampumalla asukkaita kohti. Hän kertoo, että kaupungissa riehuu desperado. Kaupungin kaduilla alkaa kuulua ääni, joka kertoo, kuinka Fred on jatkanut pahantekoaan vielä junaryöstön jälkeenkin. Kid paljastaa olinpaikkansa, ja Moon hyökkää Frediä kohti. Fred ampuu Moonia kohti, muttei osu. Poika ja koira ovat hetken näkyvillä, mutta katoavat, kun Wyath palaa paikalle Rogersin ja Fordin kanssa. Miehet ihmettelevät, miksi kaupunki on niin hiljainen. Silloin Kidin ääni kuuluu jälleen jostain, ja kehuskelee, kuinka rosvojoukon johtajien päät ovat nyt nätisti jonossa kuin juuri heitä varten. Kid toivoo heidän olevan valmiita "jumalan tuomioon".

Wyath pelästyy perinpohjaisesti, ja hyppää hevosensa selkään. Muut roistot paheksuvat Wyathin yritystä pelastaa vain oma nahkansa. Wyathin ratsastaessa karkuun, Kid käskee Moonin estämään Wyathin pakenemisen. Moon hyökkää Wyathia kohti, ja Wyath koittaa ampua koiran. Moon nauraa Wyathin pakokauhuiselle itkulle, ja sanoo, että kohta kyyneleiden lisäksi virtaa muutakin. Sitten Moon viiltää katanallaan sekä hevosen kaulan että Wyathin kehon katki. Moon käskee Wyathia rukoilemaan Yamaa matkallaan Helvettiin.

Loput roistot hajaantuvat, mutta Kidin ääni kertoo, että se on turhaa. Siinä samassa Fordin kaulan ympäri lentää heittosilmukka. Köysi oli kiinnitetty toisesta päästä Fordin hevosen satulaan, ja kun Ford kääntyy ympäri ampuakseen Kidiä, Kid ei olekaan siinä, vaan luoti lentää hevosta kohti ja raapaisee sen lapaa. Hevonen pillastuu ja lähtee juoksemaan, ja samalla silmukka Fordin kaulassa kiristyy, ja hän raahautuu hevosen mukana kuristuen lopulta hengiltä.

Rogers alkaa panikoida, ja Fred uhkaa ampua hänet. Fred potkaisee Rogersin pois heidän piilopaikastaan, jotta tämä voisi toimia "houkutuslintuna" Kidille. Rogers ihmettelee, miksei Kid sano mitään, kun hän huomaa, että hänellä on kaksi varjoa. Toisesta varjosta ilmestyy käsi, joka tarttuu häntä jalasta. Varjo on Kid, ja kun hän on saanut Rogersista hyvän kuristusotteen, Fred ilmestyy piilostaan ja ampuu kohti Kidiä. Kid kuitenkin käyttää Rogersia suojakilpenään. Kid kuitenkin vaikuttaa saaneen osumaa, ja Moon paheksuu Kidin liiallista lempeyttä ja haluttomuutta käyttää aseitaan ja tahrata omat kätensä vereen. Moon luulee Fredin aseen olevan tyhjä, ja hyökkää. Fredillä on kuitenkin vielä ammuksia, ja hän ampuu Moonia reiteen. Nyt Moon sättii itseään, koska unohti Fredin olevan mestari revolverien kaksoiskäytössä.

Fred jättää Moonin makaamaan maahan, ja siirtyy Kidin kimppuun. Samaan aikaan kaupungin asukas katsoo ikkunasta tapahtumia, ja varmistuu siitä, että Davis Durant on Fred Gordon. Fred pieksee Kidiä, joka lyöntien ja potkujen välissä kysyy, mitä hänen äidilleen tapahtui silloin kymmenen vuotta sitten. Fred kertoo, että he leikkasivat naiselta kielen ja lopulta tappoivat hänet, koska hän tappeli vastaan. Kid on surun murtama, koska hän oli koko ajan toivonut vielä löytävänsä äitinsä elossa. Viha ja kostonhimo kuitenkin voittavat surun, ja Kid yllättää Fredin sylkäisemällä suustaan puhallusnuolen suoraan Fredin oikeaan silmään.

Kid pelastautuu Fredin luodeilta tekemällä voltteja, ja piiloutuu umpikujaan. Fredin kurkatessa kujalle, Kidiä ei näy missään. Samassa Fred äkkää Kidin ylhäällä roikkumassa poikkipuussa ylösalaisin revolveri kädessään. Samassa Kid laukaisee aseensa ja osuu Frediä suoraan silmien väliin. Fredin viimeiset sanat olivat "Mistä oikein sait aseen...?" Kid oli saanut aseen tilannetta aiemmin ikkunasta seuranneelta kaupunkilaiselta.

Moonin saama osuma ei ollut kuolettava, joten kaksikko lähtee tyytyväisenä jatkamaan matkaansa. Fred Gordonin ruumiin Kid oli sitonut kiinnitystolppaan ja jättänyt tämän kaulaan viestin, että kyseessä ei ollut seriffi Davis Durant, vaan junaryöstöstä ja 53 ihmisen murhasta vuonna 1871 vastuussa ollut rikollinen Fred Gordon.