Mach

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mach
Tuntematonyamato.png
Nimi
Japaniksi マッハ
Ääntäminen mach
Merkitys Mach
Tiedot
Sarja Shiroi Senshi Yamato
Kotipaikka Sveitsi
Ensiesiintyminen osa 24
Liittouma omistaja
Ulkonäkö
Rotu bernhardinkoira
Sukupuoli uros
Turkinväri ruskeavalkoinen

Mach on taistelukoira, joka edusti Sveitsiä maailmanmestaruusturnauksessa.

Hän saapui omistajansa kanssa lentokoneella Japaniin, jossa turnaus pidettiin. Omistaja tuli rahtikoneen lastausluukusta autollaan, ja Yamato kiinnostui takapenkin laseista ja löi niihin tassuillaan. Silloin ikkuna aukesi ja Mach työnsi muristen päänsä ulos. Sekä suurikokoinen koira että hieno auto tekivät Ryōon ja Ken'ichiin vaikutuksen.

Myöhemmin illalla koirat ja niiden omistajat ottivat osaa juhliin. Juhlissa oli tarkoitus esitellä turnauksen osanottajiksi tulleet koirat ja niiden omistajat. Yamaton esiintymisen jälkeen lavalle hyppäsi yllättäen Toshio Tachibanan Builder. Samalla Mach pääsi omistajaltaan irti lavan sivustalla ja syöksyi kohti Builderia. Builder pysäytti Machin hyökkäyksen, vaikka Mach oli sitä paljon kookkaampi. Builder onnistui heittämään Machin alas lavalta ja hyppäsi sitä kohti. Kesken hypyn Ryō komensi Yamaton keskeyttämään hyökkäyksen ja Yamato iskikin Builderin sivuun pääpuskulla.

Seuraavana päivänä Mach taisteli kehässä Tomtomia vastaan. Tomtom onnistui raapaisemaan sen otsaan ison, vertavaluvan haavan. Veri valui Machin silmille, eikä se pystynyt näkemään. Mach meni kehän keskelle olevalle vesialtaalle pestäkseen veren silmistään, mutta Tomtom nappasi sitä kiinni takajalasta ja pakotti sen pään veden alle. Pian tuomari kuulutti Tomtomin voittajaksi.

Kuvia

Machin kuvagalleria