Lassie (koira)

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 26. huhtikuuta 2020 kello 20.59 – tehnyt Admin (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee hahmoa. "Lassie" voi viitata myös itse Lassie-sarjaan.
Lassie
Kuva710.jpgLassie8.PNG
Nimi
Japaniksi ラッシー
Ääntäminen lässii
Merkitys tyttönen
Tiedot
Sarja Lassie
Kotipaikka Jokohaman kaupunki, Kanagawan prefektuuri
Ensiesiintyminen osa 1
Liittouma Akutsu, German, Chiyomaru
Ulkonäkö
Rotu pitkäkarvainen collie
Sukupuoli uros
Turkinväri soopeli
Muut tuntomerkit haaleat mustat otsatäplät, ruskeat silmät, kaulassa medaljonki, jonka sisällä Akutsun kuva

Lassie on Lassie-sarjan päähenkilö. Hän ei ole kuuluisa Lassie, vaan on saanut nimensä kyseisen koiran mukaan.

Lassie

Menneisyys

Lassie syntyi eräässä eläinkaupassa. Se sai omistajan kuuden kuukauden ikäisenä, mutta karkasi ja palasi takaisin eläinkauppaan. Sama toistui aina, kun Lassie sai uuden kodin.

Lopulta Lassie oli jo niin varttunut, että ihmisiä kiinnosti enemmän kaupan nuoret pennut. Eräänä päivänä kauppaan tuli töihin Akutsu-niminen nuori nainen. Hän kiinnostui heti colliesta ja alkoi kutsua sitä "Lassieksi" kuuluisan koiran mukaan. Eräänä työpäivänä Akutsu kävelytti Lassieta ja tarjosi tälle ruokaa. Yhtäkkiä kolme miestä tuli paikalle ja alkoi ahdistella Akutsua, jolloin Lassie ajoi heidät pois.

Tapahtuneen seurauksena Akutsu kiintyi Lassieen kovasti. Hän antoi koiralle medaljongin, joka sisälsi kuvan hänestä, ja samalla lupasi palaavansa vielä Lassien luokse.

Akutsu lopetti työskentelyn eläinkaupassa eikä hänestä kuulunut mitään kuukausiin. Syksyllä Lassie sai yllättäen omistajan, mutta karkasi tämän luota etsiäkseen Akutsun.

German ja Shingo

Tarinan alussa Lassie kulkee Gunman prefektuurin Akagi-vuorella ja joutuu Bullin jengin takaa-ajamaksi. German tulee kuitenkin paikalle ja pelastaa hänet.

Lassien medaljongin ketju kuitenkin hajosi hyökkäyksessä, joten Lassie alkaa kantamaan arvoesinettä suussaan. Se jatkaa yksin matkaa ja tuupertuu lopulta kadunvarteen, josta hänet löytää ystävällinen Shingo Yaguchi -niminen poika. Poika on köyhä, mutta tarjoaa siitä huolimatta ruokaa collielle. Kaksi kiusaajaa ilmestyy paikalle ja he yrittävät viedä Shingon rahat, jolloin Lassie käy toisen jalkaan kiinni. Tilanne ratkeaa, kun poliisit kutsutaan paikalle.

Shingo ja hänen äitinsä vievät Lassien kotiinsa. Lassie saa heiltä ruokaa ja Shingo myös korjaa hajonneen medaljongin. Lassie nukkuu yön ulkona koirankopissa. German tulee yllättäen käymään sen luona ja varoittaa ihmisten petollisuudesta. Lassie kuitenkin uskoo vakaasti, että myös hyviä ihmisiä on olemassa.

Seuraavana aamuna Lassie lähtee Shingon kanssa lenkille ja he näkevät Bullin jengin Germanin kimpussa. Lassie juoksee apuun, vaikkakin on pahoillaan jättäessään Shingon. Lassie käy Bullin kuonoon kiinni ja pakenee sitten yhdessä Germanin kanssa. German on kuitenkin haavoittunut ja kääntyy kohtaamaan Bullin joukot. Bull ja German putoavat jokeen, jolloin Lassie hyppää perään auttaakseen Germania.

Joki kuljettaa Lassieta ja Germania useita kilometrejä, mutta lopulta Lassie onnistuu vetämään itsensä ja Germanin rantaan. Germanin takajalka on kuitenkin haavoittunut. Hän kertoo Lassielle menneisyytensä ja syyn miksi ei luota ihmisiin. Lassie lähtee hakemaan apua, parantaakseen ystävänsä ja todistaakseen sille, että myös hyviä ihmisiä on olemassa.

Lassie johdattaa Shingon Germanin luo ja saksanpaimenkoira hoidetaan kuntoon. Lassie päättää lähteä jatkamaan Akutsun etsintää, sillä nyt Shingo ja German ovat saaneet toisistaan ystävät.

Lassie tapaa jälleen Bullin jengin ja varoittaa heitä käymästä ihmisten kimppuun. Bull ei kuuntele varoitusta ja yrittää hyökätä Lassien kimppuun. Silloin ihmiset tulevat paikalle ja alkavat vangita koiria. He vangitsevat myös Lassien luullessaan sitä Bullin öykkärijengin jäseneksi. Eräs mies kuitenkin tunnistaa Lassien Shingon koiraksi ja vie sen takaisin Yaguchin perheen ja Germanin luo. Lassie vaihtaa viimeiset sanansa Germanin kanssa ja jatkaa sitten matkaansa.

Chiyomaru ja paluu Akutsun luo

Lassie kulkee yksin Tochigin prefektuurissa. Hän odottaa vihreän valon syttymistä ennen tielle menemistä, mutta yllättäen Chiyomaru-niminen shiba juoksee tielle ja aiheuttaa onnettomuuden.

Lassie poistuu paikalta Chiyomarun kanssa ja hakee nälkiintyneelle ja väsyneelle koiralle ruokaa. Lassie myös kuuntelee tämän menneisyyden tarinan. Chiyomaru tahtoisi jatkaa matkaa Lassien kanssa, mutta Lassien mielestä hänen on parempi palata omistajansa luo.

Myöhemmin kävelessään Lassie ja Chiyomaru näkevät Machikon, Chiyomarun omistajan häijyn vaimon, ja tämän salarakkaan Yū-chanin. Chiyomaru alkaa voida pahoin, jolloin Lassie jättää sen lepäämään ja juoksee edeltä hakemaan sen omistajan, Seinosuke Andōn. Lassie nappaa Seinosuken laukun ja johdattaa hänet paikalle, jossa Chiyomaru oli, mutta shiba onkin kadonnut. Lassie lähtee etsimään Chiyomarua ja lopulta löytääkin sen.

Lassie ja Chiyomaru löytävät Seinosuken ja he lähtevät yhdessä Machikon perään, joka suunnittelee vievänsä Seinosuken rahat. Tilanteen ratkettua Chiyomaru elää taas onnellisena omistajansa kanssa, uudessa kodissa. Seinosuke on kiitollinen Lassielle avusta ja soittaa löytöeläintaloon löytääkseen Lassien omistajan. Lassie lähtee kuitenkin itse etsimään omistajaansa. Akutsu tulee kuitenkin Seinosuken talolle, jolloin Chiyomaru lähtee etsimään Lassieta kertoakseen siitä hänelle. Chiyomaru löytää Lassien ja samalla myös Akutsu ja Seinosuke juoksevat paikalle.

Lassie on jälleen yhdessä omistajansa kanssa.

Sukupuoli

Nimestään ja esikuvastaan huolimatta Lassie on uros, sillä se puhuu itsestään ronskilla ore-muodolla, ja German kutsuu sitä "pojuksi" (jap. 坊主, bōzu).

Kuvia

Lassien kuvagalleria