Kisaragi

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 26. helmikuuta 2014 kello 17.15 – tehnyt Yukimura (keskustelu | muokkaukset)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kisaragi
Kisaragi2gng.jpgKisaGNGManga.png
Nimi
Japaniksi 如月
Ääntäminen kisaragi
Merkitys kuukalenterin toinen kuukausi
Muuta
Kotipaikka Aomori-ken (jap. 青森県)
Ääninäyttelijä Sho Hayami
Ulkonäkö
Rotu siperianhusky
Sukupuoli uros
Paino 25 kg
Säkäkorkeus 60 cm
Turkinväri musta-valkoinen
Silmät siniset
Tiedot eri osissa
Ginga: Nagareboshi Gin
Liittouma Mutsun neljä kenraalia, omat pennut, Ōun soturit
Ginga Densetsu Weed
Liittouma Kogorō, Shinsaku, Shintarō, Shirosaku, Kichinosuke, Izō
Ginga Densetsu Weed: Orion
Ikä 16 vuotta
Kuolinsyy Masashige-joukot tappoivat

Kisaragi on yksi Mutsun neljästä kenraalista. Hän on kenraaleista arvoasteikolla ylimpänä. Suuren taistelun aikaan Kisaragilla oli kaksi poikaa, jotka molemmat kuolivat karhujen hyökkäyksessä. Ginga Densetsu Weedissä Kisaragilla on jälleen pentuja, yhteensä 19[1], tosin vain seitsemän nimet tiedetään: Izō, Shinsaku, Saburō, Denshichi, Shūsaku, Kazuki ja Miu.


Ginga Nagareboshi Gin

Ennen Suurta taistelua

Kisaragin suunnitelmana oli koota maan suurin koiralauma. Se johti suurta koiralaumaa Mutsussa ja vangitsi Mossin ja muita laumalaisia sammuneen tulivuoren kraateriin. Mangassa Terry näki, kuinka Chibi taisteli Kisaragin poikia vastaan, ja meni keskeyttämään taistelun. Kisaragi hyökkäsi Terryn kimppuun, mutta tämäkin taistelu keskeytyi, kun Moss ja muut yrittivät paeta kraaterista.

Animessa Terryn johtama joukkue sen sijaan oli tullut pyytämään Mutsun kenraaleja tulemaan mukaan taistelemaan Akakabutoa vastaan, mutta Kisaragin joukot voittivat heidät taistelussa ja pakottivat mukaan omaan laumaansa. Terry sittemmin väitti olevansa Kisaragin joukkojen puolella, vaikka tosiasiassa tämä etsi tilaisuutta vapauttaa Moss ja muut. Kisaragi sai kuitenkin juonen selville Terryn hyökätessä Kisaragin joukkojen kimppuun, ja puhkaisi Terryn ainoan silmän.

Samaan aikaan Akakabuton kätyrit olivat lähistöllä piilossa. Kisaragi palasi takaisin vankiensa luo, ja huomasi kuinka ne yrittivät paeta. Kisaragi käski joukkojensa taistella vankeja vastaan kraaterissa, mutta sillä välin karhut olivat tappaneet Terryn, ja heittivät kuolleen koiran ruumiin alas kraateriin. Karhut olivat tappaneet myös Kisaragin pennut. Moss, Ben ja muu joukko hyökkäsivät karhujen kimppuun, ja Kisaragi ymmärsi kuinka tärkeää oli tuhota Akakabuto. Mutsun kenraalit liittyivät Ōun sotureihin, mikä oli pitkälti Terryn ansiota.

Suuri taistelu

Riki oli antanut Mutsun kenraaleille suuren tehtävän Suuressa taistelussa: hän oli käskenyt kenraalien johtaa kolmatta pistojoukkoa hyökkäyksessä karhulinnakkeita vastaan. Mutsun kenraalit suorittivat tehtävänsä, ja taistelivat myös Akakabutoa vastaan.

Ginga Densetsu Weed

Hōgenin joukot

Kisaragin seitsemän poikaa palaavat eräänä päivänä metsästysretkeltä mukanaan Shigure. Tämä on kertonut pojille Hōgenista ja Genbasta, jotka ovat vallanneet Torahampaan ja tappaneet kolme Shiguren veljeä. Kisaragi suree poikien mahdollista kohtaloa, mutta on myös ylpeä kun nämä haluavat lähteä taistelemaan oikeuden puolesta. Kisaragi päästää poikansa lähtemään ja auttamaan Weedin joukkoja taistelussa Genbaa ja Hōgenia vastaan. Kisaragin pojat palaavat taistelun jälkeen takaisin Mutsuun.

Venäjän sotakoirat

Pian Hakurōn poika Suzaku tulee Hokkaidōsta pyytämään apua: Victorin johtamat Venäjän sotakoirat ovat hyökänneet Hokkaidōon. Kisaragi poikineen jää Mutsuun pitämään huolta Suzakusta, kun taas Gin lähtee joukkoineen auttamaan Hakurōa.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Kisaragi elää yhä Mutsussa. Hän asuu lumen alaisessa luolassa joka kuului aiemmin karhulle. Hänen poikiensa lähdettyä Ōuun, paikalle saapuu vihamielisiä Kurohabaki-klaanin jäseniä Masashigen johdolla. Aluksi tunkeilijat ovat aikeissa jättää Kisaragin rauhaan, mutta ylpeä vanha koira saa puheillaan nämä toisiin aatoksiin. Kisaragi yrittää loikata ylös luolasta haastaakseen vastustajansa, mutta vanhuuttaan epäonnistuu ja pääsee vain osittain ylös. Klaanilaiset käyvät hetkessä Kisaragin kaulaan kiinni ja sitten repivät suuria paloja irti, vahingoittaen huskya kuolettavasti. Tämän jälkeen Masashige potkaisee kuolevan Kisaragin takaisin luolaan.

Izō saapuu myöhemmin Orionin ja muiden kanssa, haudaten isänsä sekä perheensä.

Myöhemmin Terumune ja Rigel löytävät Kisaragin ja muiden ruumiit.

Kuvia

Kisaragin kuvagalleria

Lähteet

  1. Takahashi Yoshihiro: Ginga Densetsu Weed #51, s. 131. Japani: Nichibun Comics, 2008. (japaniksi)