Keskustelu käyttäjästä:Feenix

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Feenixin keskustelusivu

Tämä on keskutelusivu, jossa voit keskustella käyttäjän Feenix kanssa

Ole hyvä ja allekirjoita kommenttisi käyttäen neljää tildeä (~~~~), ja anna kommenteille, jotka aloittavat uuden aiheen, ==Kuvaava otsikko==, sijoittaen ne sivun alaosaan. Sinua rohkaistaan luomaan käyttäjätunnus ja lukemaan ohjeet, mutta toki saat vapaasti hypätä sekaan ja kysyä rohkeasti kysymyksiä.

Kunnioita wikikettiä, mikä tarkoittaa, että ole kohtelias toisille, älä tee henkilökohtaisia hyökkäyksiä ja huomioi, mitä mitä Gingapedia ei ole.


Etusivulle "Linkitä Gingapedia" -kohta

Hei!

En itse osannut laittaa "Tiesitkö, että" -kohdan alapuolelle osiota "Linkitä Gingapedia", jossa olisi ollut tämä kuva ja ohjeet linkin tekoon. Voisitko sinä tehdä sen?

- Nawulf 9. joulukuuta 2007 kello 13.55 (EST)

Terve!
Laitoin nuo ohjeet sinne, voit itse käydä parantelemassa niitä yms, veikkaisin HTML:ni olevan aika ruosteessa kun viimeisen vuoden ajan olen käyttänyt vain MediaWikiä sivujentekoon.
P.S. Nätti taustakuva, parempi kuin wikiohjelmiston mukana tuleva oletuskuva. :-)
--Feenix 9. joulukuuta 2007 kello 14.59 (EST)
Heh, kiitos! Olen tässä koittanut tehdä tuollaisia pikkumuutoksia grafiikoiden osalta, että tämä olisi enemmän Ginga-henkinen. :)
- Nawulf 9. joulukuuta 2007 kello 15.03 (EST)
Omasta mielestäni olet onnistunut siinä paremmin kuin moni muu ikinä onnistuisi. :) --Feenix 9. joulukuuta 2007 kello 16.09 (EST)

Millainen on bannauskäytäntömme?

Täällä on jokunen henkilö, joka innoissaan muokkaa montaa artikkelia, ja sitten ne ovat päin peppua. Miten tulisi menetellä?

- Nawulf 23. joulukuuta 2007 kello 10.46 (EST)

Jonkin sortin bannauskäytäntö löytyy sivulta Gingapedia:Estokäytäntö, mutta ota huomioon, että kys. sivu on melko vanha ja olen kääntänyt sen jostakin englanninkielisestä wikistä, eli se todennäköisesti kaipaa aikamoisia muutoksia - omasta puolestani voit muokata sitä mielin määrin, sillä tämähän on wiki. ;-) --Feenix 23. joulukuuta 2007 kello 15.00 (EST)

Häirikkö

Toivottavasti kaikki on nyt saatu korjattua. Olit näemmä korjaillutkin jo jotain, mutta minulla ne eivät näkyneet tuoreimmissa muutoksissa. >_>; Joten toivottavasti en sotkenut mitään. Bannasin sen IP:n. -- Nawulf 18. tammikuuta 2008 kello 08.11 (EST)

En usko, että mitään pahempaa tapahtui. :-)
Muuten, olisiko mahdollista saada CheckUser- ja Oversight-lisäosat asennettua? Voin itse ladata tiedostot, mutta hommahan on siinä, että ne molemmat vaativat uuden taulun MySQL-tietokantaan toimiakseen ja että voin lisätä kys. taulut, tarvitsisin SSH/shell-tunnukset tai (mieluummin) MySQL-tietokannan tunnukset. Tai sinä voisit lisätä ne, jos suinkin ehdit jossain välissä. :-) --Feenix 18. tammikuuta 2008 kello 08.28 (EST)
Koitan nyt katsoa noita lisäosia. - Nawulf 27. tammikuuta 2008 kello 09.23 (EST)
Puuh, puolisoni, joka on näissä asioissa minua huomattavasti etevämpi, laittoi nyt jotain jonnekin, ja sai tällaisen ilmoituksen: "Lupa evätty. Pyytämäsi toiminto on rajoitettu henkilöille ryhmässä Osoitepaljastimen käyttäjät." Ilmeisesti osat on nyt asennettu... - Nawulf 27. tammikuuta 2008 kello 10.04 (EST)
Jep, näin näyttäisi olevan, katsoin juuri Toiminnot:Versio-sivun ja sieltähän ne löytyvät. Suurkiitokset avustasi, on ollut erittäin mukavaa tehdä yhteistyötä kanssasi ja varmastikin käyttäjillekin on mukavampaa kun häiriköt saadaan kuriin. :) --Feenix 27. tammikuuta 2008 kello 10.09 (EST)

Vanha Gingapedia

Minulla kävi mielessä myös tuo vanhan wikin tyhjentäminen kokonaan. Artikkelien uudelleenohjaus olisi myös hyvä idea. Bemmulta saa vähän hitaanpuoleisesti vastauksia nykyään. - Nawulf 27. tammikuuta 2008 kello 09.23 (EST)

Korjattu!

Gingapedian erot näkyvät taas ja grafiikat toimivat. Ongelmat tuotti Configure-liitännäinen, joka talletti omia rikkinäisiä asetuksiaan (tästä syystä mm. pikkukuvien luominen hajosi). Poistin ko. liitännäisen pois käytöstä ja korjasin LocalSettings.php:n kuntoon. Jos muokkaat Mediawikin asetuksia, ehdotan, että muokkaat ne suoraan LocalSettings.php:hen wikin juurihakemistossa. Todennäköisesti jotain asetuksia myös samalla katosi joten toivon, että varmistat kaiken olevan kunnossa. --Nawulf 13. toukokuuta 2008 kello 12.18 (UTC) (Tämän kirjoitti Voika)

Suurkiitokset! Ei tainnut olla maailman fiksuin idea käyttää kokeiluasteella olevaa lisäosaa...<g> Koitan olla varovaisempi tulevaisuudessa jottei mitään tämänkaltaista pääse tapahtumaan. --Feenix 13. toukokuuta 2008 kello 16.25 (UTC)


Viikon käyttäjä

Hei, tuon viikon käyttäjä -kohdan voisi varmaan poistaa etusivulta, kun täällä harvemmin valitaan mitään "viikon se-ja-se" -juttuja, eikö vain? :) -- Nawulf 8. kesäkuuta 2008 kello 18.59 (UTC)

Tehty, kiitokset ideasta. :-) --Feenix 8. kesäkuuta 2008 kello 19.14 (UTC)

Voisitko tehdä muutaman uuden mallineen?

Hei, olisin tarvinnut muutamaa Wikipediasta tuttua mallinetta, mutta täällä ei vielä sellaisia ollut, joten ehtisitkö tehdä niitä jossain välissä? Toivelistallani olisivat seuraavat mallineet:

Mallineiden omat kuvat ovat melko kivoja, mutta kahden ensimmäisen mallineen kuvat voisi korvata tosin myös vaikkapa tällä. Kiitos!:) -- Nawulf 15. kesäkuuta 2008 kello 08.49 (UTC)

Tehty, katsopa Malline:Korjattava, Malline:Uudelleenkirjoitettava ja Malline:Työstetään. ;-) --Feenix 15. kesäkuuta 2008 kello 17.36 (UTC)
Kiitos! -- Nawulf 15. kesäkuuta 2008 kello 19.08 (UTC)

Luokat ovat rikki

Hei, katsopa vaikka tätä - ja kaikki luokat samalla tavoin rikki. -- Nawulf 7. syyskuuta 2008 kello 16.15 (UTC)

Hyvä huomio, tuo on korjattu nyt. Suurkiitokset ilmoituksesta. :-)
Valitettavasti Toiminnot:Luokat-sivu on nyt tyhjä, en tiedä korjaantuuko se itsestään vai ei, toivotaan parasta. Ongelma olisi helppo korjata populateCategory.php-skriptin avulla, mutta sen suorittaminen palvelimella vaatii SSH-yhteyden, ja minulla ei ole SSH-tunnuksia Gingapediaan. --Feenix 7. syyskuuta 2008 kello 16.24 (UTC)

Botit

Nuo botit ovat kyllä niin suuri riesa, että pyytäisin sinua muuttamaan wikin sellaiseksi, että vain rekisteröityneet ja sisäänkirjautuneet käyttäjät voivat muokata sivuja. Kiitos! :) -- Nawulf 24. syyskuuta 2008 kello 18.00 (UTC)

Tehty. Periaatteessa tämä on aika kehno ratkaisu, sillä parempiakin on olemassa. Koitan katsoa niitä mahdollisimman pian, valitettavasti aikatauluni on melko lailla täynnä tällä hetkellä. Kuitenkin, sisäänkirjautumattomat käyttäjät eivät voi muokata eivätkä luoda sivuja enää, juuri niin kuin pyysit. :-) --Feenix 24. syyskuuta 2008 kello 18.57 (UTC)
Päinvastoin! Ratkaisu oli mielestäni aivan loistava estää rekisteröimättömien muokkaukset. Ehdin jo uhota yhdelle IP:lle kun meni hermot :P --BemuVem 24. syyskuuta 2008 kello 22.00 (UTC)
...ja saattaa karkoittaa tiehensä asiallisia käyttäjiä tiehensä, kun he huomaavat, etteivät pysty muokkaamaan sivustoa ilman tunnusta. ;-) --Feenix 24. syyskuuta 2008 kello 19.02 (UTC)
No, se on tällä hetkellä murheista pienin. ;) -- Nawulf 25. syyskuuta 2008 kello 06.01 (UTC)

Tiesitkö, että -palikka

Vasemman reunan Tiesitkö, että -palikka ei toimi. :C -- Nawulf 15. maaliskuuta 2009 kello 16.33 (UTC)

ARGH

Minä oikeasti haluan, että tänne pitää rekisteröityä ennen kuin pääsee muokkaamaan. Gingapedian Theo Club -historian aikana muistan vain muutaman tapauksen, jossa rekisteröitymättömän käyttäjän muokkauksista on oikeasti ollut hyötyä. Nyt tuonne pusketaan tuollaista suoranaista PASKAA, rasittaa AINA olla palauttamassa artikkeleita/kumoamassa muutoksia/estämässä käyttäjiä. >:C -- Nawulf 29. huhtikuuta 2009 kello 05.57 (UTC)

Tehty. --Feenix 29. huhtikuuta 2009 kello 12.03 (UTC)
Kiitos. ♥ -- Nawulf 29. huhtikuuta 2009 kello 14.00 (UTC)

Outo virhe muokkauksen kumoamisen jälkeen

Katsopa tätä kuvakaappausta. -- Nawulf 16. toukokuuta 2009 kello 20.51 (UTC)

Ei ole ensimmäinen (ja tuskin tulee olemaan viimeinenkään) kerta kun olen kyseiseen onglemaan törmännyt...tosin en sitä ole aiemmin täällä nähnyt. Selvitin asiaa aikanaan muutaman muun ohjelmistonkehittäjän kanssa emmekä saaneet selville mistä kyseiset varoitukset tulivat. Nyt ongelma on kuitenkin "korjattu" eli olen hiljentänyt kyseiset varoitukset. :P Ei ehkä paras mahdollinen ratkaisu, mutta toimiva. --Feenix 16. toukokuuta 2009 kello 21.00 (UTC)

Useita käyttäjätunnuksia samalla henkilöllä

Minulla ja BemuVemillä on kulunut koko päivä Gingapedian uusimpien käyttäjien tekemien muokkausten kumoamisessa. Akmame/Akame/Astrotorasta lähtien muokkaukset ovat olleet samantyylisiä, uusia jäseniä on tullut tiheään tahtiin ja ne löytyvät toinen toistensa kaverilistoilta. Miten tuon saisi kokonaan ulos täältä? - Nawulf 27. toukokuuta 2009 kello 18.43 (UTC)

Sukkanukke-ongelmaan ei ole oikein kunnollista ratkaisua, mutta ylläpitäjien ja osoitepaljastustarkistusten lisääminen voisi auttaa. --Feenix 27. toukokuuta 2009 kello 20.52 (UTC)
Vain niin, että lisää ylläpitäjiä? Minä ainakin ilmoittaudun vapaaehtoiseksi, kun Wikipediassa vietetty aikakin on vähentynyt huomattavasti! Crimson CherryBlossom™ 28. toukokuuta 2009 kello 10.15 (UTC)

Kirjoitan tänne jotta näet sähköpostissasi keskustelualueen muuttuneen! Crimson Cherry Blossom™ 16. kesäkuuta 2009 kello 19.38 (UTC)

Syntymäaika ja ikä -malline

Loin uuden mallineen, mutta en osaa muokata sitä sellaiseksi, ettei päivämääristä tulisi linkkejä (kuten profiilisivullani on nyt käynyt.) Osaisitko auttaa? :) - Nawulf 15. heinäkuuta 2009 kello 22.09 (UTC)

Tehty. --Feenix 16. heinäkuuta 2009 kello 15.08 (UTC)

Mallinetta ruinaan taas

Nuo hahmojen mallineet (Koira, Koira2 ja Ihminen) eivät oikein toimi "silleen ihq:sti". Tarkoitan siis sitä, että tyhjiksi jätetyt kentät tekevät kuitenkin rivin taulukkoon, toisin kuin esim. täällä: wikipedia:Siperianhusky (ainakin kun viimeksi tsekkasin, tuosta puuttuu koirien määrä, eikä se silti tee ylimääräistä riviä taulukkoon, vaikka kyseinen attribuutti olisi tyhjä. Samaten koko ulkonäkö-väliotsikko poistuu taulukosta, jos siihen liittyviin kohtiin ei ole laitettu tietoa. Himoitsen siis tätä mallinetta: wikipedia:Malline:Koirarotu (Ginga-aiheisilla tiedoilla tietenkin). *__* - Nawulf 29. joulukuuta 2009 kello 19.56 (UTC)

Wikipedian mallineet ovat yleisesti ottaen ehkäpä huonoimpia mahdollisia esimerkkejä koodiltaan (esim. jäsenninfunktioiden ylikäyttö tai HTML-koodi, joka ei toimi ilman HTMLTidya ja niin edelleen). Ikävä kyllä en voi tällä hetkellä luvata mitään muuta, kun että lupaan katsoa mallineitamme (ja vaikka pyytää muutaman asiantuntijankin katsomaan ;) ja korjata tuon vian, toivottavasti kesään mennessä. Tiedän itsekin, että on täysin mahdollista koodata malline niin, että se ei luo noita häiritseviä tyhjiä rivejä. Minua vain laiskotti aikanaan enkä viitsinyt tehdä hommaa kunnolla loppuun asti. :) --Feenix 2. tammikuuta 2010 kello 17.25 (UTC)

Japanpop 1/2010

Hihii, Gingapedia mainittiin Japanpopin uusimman numeron Hopeanuoli-artikkelissa! \o/ - Nawulf 9. helmikuuta 2010 kello 16.52 (UTC)

Mielenkiintoista, täytyykin katsoa jospa saisin tuon käsiini... :-) --Feenix 11. helmikuuta 2010 kello 22.33 (UTC)

Kuvien lataaminen

Voisitko muokata Toiminnot:Tallenna-sivulle ilmoituksen, että kuvat on lisättävä heti kuvasivuille tai artikkeleihin. Kiitti. - Nawulf 30. toukokuuta 2010 kello 12.19 (UTC)

Tehty. --Feenix 31. toukokuuta 2010 kello 10.21 (UTC)
♥ - Nawulf 31. toukokuuta 2010 kello 17.14 (UTC)

Käyttäjätaso

Voisiko jumala-käyttäjätason nimetä uusiksi, vaikkapa Tenjiniksi (tiedonjumala)? - Nawulf 18. kesäkuuta 2010 kello 15.00 (UTC)

Tehty. --Feenix 19. kesäkuuta 2010 kello 21.40 (UTC)

LocalSettings.php

Muokkasin äsken kyseistä tiedostoa omia tarpeitani vastaavaksi. Lisäsin seuraavat rivit:

$wgAllowExternalImages = false; $wgAllowExternalImagesFrom = 'http://files.theoclub.net';

- Nawulf 18. heinäkuuta 2010 kello 01.07 (UTC)

Selvä. --Feenix 23. heinäkuuta 2010 kello 09.03 (UTC)

Pistejärjestelmä ja sosiaaliset ominaisuudet pois?

Minua ei ainakaan haittaisi näiden poistaminen. Esim. minulle naljaillaan usein vain sen perusteella, että käyttäjätasoni on jumala/tenjin. - Nawulf 20. heinäkuuta 2010 kello 18.31 (UTC)

^ Omapa on vikansa kun on kateellinen sinulle. Mielestäni se tilanne olisi 50:50, sillä on kivaa "tienata" pisteitä, mutta osa huijaa niita aivan kauheasti >:C --Joe 20. heinäkuuta 2010 kello 18.59 (UTC)
Pahoittelen, mikäli huijaan.. >.< (Toimin tietääkseni kuitenkin hyvässä uskossa, vaikka virheitä saattaa esim. tekstin kirjoittamisen jälkeen jäädä.)Yatski 20. heinäkuuta 2010 kello 19.10 (UTC)
En minä sinua tarkoittanut (enkä sellaisia, jotka ovat hyviä muokkaamaan sivuja), vaan sellaisia, jotka ovat huijanneet ja saaneet eston =3 --Joe 20. heinäkuuta 2010 kello 19.35 (UTC)
Minulle on ainakin yhdentekeviä nuo sosiaaliset ominaisuudet, esim. lahjat ja ystäväpyynnöt. En ole koskaan vielä esim. lähettänyt yhtäkään lahjaa kenellekkään ja mielestäni tällaiset ominaisuudet vain tuovat Gingapediaan lisää turhia (liian nuoria) käyttäjiä. Ja kylmä/surullinen fakta on se, että suurin osa nuorien käyttäjien muokkauksista kumotaan suoraan, koska ne eivät vain ole laadukkaita muokkauksia. Pisteet olisi mielestäni ihan kiva säilyttää, tai ainakin tehtyjen muokkausten määrä olisi hyvä olla näkyvillä, jotta nähtäisiin, ketkä ovat tällä sivulla vaikuttaneet. Mikäli jotkin käyttäjät lapsellisesti v*ttuilevat käyttäjätasosta, niin se pitää ymmärtää, että kyseessä on kateellinen lapsi, jota harmittaa omien pisteidensä vähyys, sekä se, että hänen roskamuokkauksensa kumotaan suoraan. Tällaisissa tapauksissa vain bannia suoraan, ei siinä sen kummempaa. --BemuVem 20. heinäkuuta 2010 kello 23.06 (UTC)
Offtopic, mutta eipä oo ne naljailijat olleet vaan pelkkiä lapsia. :'D - Nawulf 20. heinäkuuta 2010 kello 21.43 (UTC)
Ehkäpä parhainta olisi aloittaa keskustelu aiheesta Gingapedian foorumilla ja laittaa linkki kyseiseen keskusteluun sivustonlaajuiseen viestiin, jotta kaikki näkevät sen ja voivat ottaa kantaa. Itse pidän varsin paljon sosiaalisista ominaisuuksista, mutta olen hieman puolueellinen, koska olen yksi kyseisten ominaisuuksien kehittäjistä. --Feenix 23. heinäkuuta 2010 kello 09.03 (UTC)

Tiedän, että tämä kuulostaa tyhmältä, mutta koetetaan... Olisiko mahdollista poistaa härpäkkeet jotka muistuttavat sosiaalista mediaa? (eli pärstäkirjaa.. Oletan että Gingapedia ei ole Facebook.) Eli lahjat, sekä ystävä-/vihollispyynnöt. (Käyttäjät, jotka eivät panosta Gingapedian sisältöön millään tavalla, käyttävät eniten juuri näitä.) --Yatski 8. elokuuta 2010 kello 16.17 (UTC)

Olen samaa mieltä Yatskin kanssa. On kyllä tosi ärsyttävää jatkuvasti, hyväksyä/hylätä ystävä pyyntöjä. Lahjatkin ovat aika turhia täällä ja jotenkin tulee heti mieleen Twitit ja facet. Ärsyttää kun saa aina 10 pistettä kun pisteet ovat tasanmasan :D

--Joe 8. elokuuta 2010 kello 16.40 (UTC)

Sosiaalisia ominaisuuksia ei oikeastaan voi ottaa yksitellen pois, vaan se on joko tai. Kuten aiemmin (23. heinäkuuta) kirjoitin, suosittelen aloittamaan keskustelun Gingapedian foorumilla minun keskustelusivuni sijaan. :) --Feenix 8. elokuuta 2010 kello 20.33 (UTC)
Jos katsot tarkemmin, täällä keskustelusivulla on nyt Gingapedian aktiivisin ja sisältöön panostavin ydinryhmä. Minusta voisimme ihan meidän kesken jo päättää asioista ilman, että täytyy laittaa pystyyn keskusteluja ja äänestyksiä, ja katsoa, mitä mieltä 236 lahjaa ja 154 ystävää koonnut käyttäjä "G1NG4 -F4N! 4EVA" 9wee on asiasta mieltä. Tämä ei, luojan kiitos, ole Wikipedia. - Nawulf 9. elokuuta 2010 kello 12.34 (UTC)
Eli mikä on lopputulos? Kaikki sosiaaliset ominaisuudet pois? --Feenix 11. elokuuta 2010 kello 13.46 (UTC)
Minulle käy, mutta en niitä sen suuremmin vastustakaan. --BemuVem 11. elokuuta 2010 kello 19.07
Minulle sopii myös. - Nawulf 11. elokuuta 2010 kello 18.53 (UTC)

Antaa mennä. --Yatski 11. elokuuta 2010 kello 20.31 (UTC)

Odottelemma. :-S - Nawulf 18. elokuuta 2010 kello 14.14 (UTC)

Hei, ja pahoitteluni erittäin viivästyneestä vastauksesta. Olen ollut erittäin kiireinen oikeassa elämässä ja siinä sivussa Gingapedia ikään kuin unohtui. Suunnitelmissani oli poistaa sosiaaliset työkalut, koska niitä ei kerran haluta, jo elokuun alussa, mutta ajattelin sen tehdä samoihin aikoihin kun päivitän Gingapedian MediaWikin uusimpaan versioon, versioon 1.16. Sen ajattelin puoleastani tehdä lokakuussa, koska uskoisin kiireideni helpottavan siiheksi. --Feenix 8. syyskuuta 2010 kello 20.58 (UTC)

LocalSettings.php taas

Poistettiin imagemagick käytöstä: $wgUseImageMagick = false; - Nawulf 12. elokuuta 2010 kello 21.12 (UTC)

OK, tosin syy olisi ehkäpä tärkeämpi (näemme kyllä kaikki itse tiedostoa lukemalla mitkä rivit on kommentoitu ;-). Itse olen kirjannut kaikki muutokset MediaWikin koodiin, mukaanlukien LocalSettings.php:n, sivulle Gingapedia:Ohjelmistopäivitykset/Loki syiden ja kellonaikojen kera. --Feenix 8. syyskuuta 2010 kello 20.58 (UTC)

Hakukenttä temppuilee

Hei, mulla temppuilee tuo hakukenttä pahasti; kun oon sisäänkirjautunut en saa mitään siihe, aivan niiku se ois vaan siinä reunas vain koristeena ja sitte kun oon vain vieraana, se toimii. Mulla EI ole sellaista tavallista internettiä, vaan Google Chrome, jos vika voisi olla siinä?--Joe 18. syyskuuta 2010 kello 11.14 (UTC)


Tervetuloa byrokraatiksi!

Annoin sinulle oikeuden hyväksyä/hylätä käyttäjätunnuspyyntöjä. - Nawulf 12. marraskuuta 2010 kello 10.36 (MST)