Ken

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 31. heinäkuuta 2015 kello 21.04 – tehnyt GingaChani (keskustelu | muokkaukset)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ken
Kenhead.pngVlcsnap466216pe.jpg
Nimi
Japaniksi
Ääntäminen ken
Merkitys miekka
Muuta
Kotipaikka Kōfun kaupunki, Yamanashin prefektuuri (jap. 山梨県・甲府市), syntynyt Mutsussa
Ääninäyttelijä Teruaki Ogawa
Ulkonäkö
Rotu sekarotuinen (tanskandoggia ja salukia)
Sukupuoli uros
Turkinväri punaruskea, musta maski
Silmät mustat
Muut tuntomerkit kaksi arpea kasvojen vasemmalla puolella
Tiedot eri osissa
Ginga: Nagareboshi Gin
Ikä 0-1 vuotta
Liittouma Ben, Cross, Minnie, George, Chibi
Ginga Densetsu Weed
Ikä 13-14 vuotta
Liittouma Ōun soturit, George, Kagetora, Ben, Cross
Ginga Densetsu Weed: Orion
Ikä 14 vuotta
Liittouma Ōun soturit
Ginga: The Last Wars
Ikä 15 vuotta
Liittouma Ōun soturit

Ken on Ōun soturi. Hän on Benin ja Crossin vanhin poika sekä Georgen ja Minnien isoveli.

Hän näyttää huomattavasti isältään, mutta ei ole yhtä kärsivällinen ja älykäs kuin hän. Hän pitää usein silmällä pikkuveljeään Georgea ja haluaa tämän käyttäytyvän kunnolla.

Ginga Nagareboshi Gin

Ken syntyi Mutsussa (animessa Ōussa) kahden sisaruksensa kanssa. Hän vietti pentuikänsä yhdessä perheensä, sekä Chibin kanssa. Retsuga kidnappasi Kenin, hänen sisaruksensa sekä äitinsä, ja heidät kaikki vietiin Reiman luo panttivangeiksi. Heitä kohdeltiin hyvin ja heidät vapautettiin pian Ginin tultua paikalle.

Ginga Densetsu Weed

Manga

Ken kasvoi yhdessä Kurotoran pentujen kanssa. Hän oli Kagetoran paras ystävä.

Ken lähti jo nuorena kotoaan palvelemaan Ōun armeijaa. Kun ihmiset alkavat hyökätä Futago-solaan, Ken syytti Kagetoraa ihmisten puremisesta. Kagetora suuttui tästä, sillä ei ollut tehnyt niin. Hän suuttui myös hallinnolle ja muodosti pienen kapinallisryhmän, jonka tavoitteena oli kaataa se. Ken puolestaan totteli kuuliaisesti hallintoa ja hänet määrättiin järjestyspartion päälliköksi.

Weedin ja GB törmäsivät Kenin partioon saapuessaan Ōuun. Ken menetti malttinsa ja hyökkäsi Weedin kimppuun, mutta pentu onnistuikin heittämään hänet selälleen. Myöhemmin, kun Ken kuuli upseeriston menehtyneen ihmisten ansassa, hän päätti joustaa sääntöjä ja alkoi tehdä yhteistyötä Kagetoran joukon kanssa. Ken olikin ensimmäisenä sopimassa välejä ja kaksikko sopi riidan, kun kaiken aiheuttajaksi selvisikin geenimanipuloitu hirviö. Ken osallistui taisteluun hirviötä vastaan ja putosi lopuksi rotkoon ja jokeen yhdessä sen, Kagetoran ja Weedin kanssa. Kaikki selvisivät hirviötä lukuunottamatta.

Tämän jälkeen Ken kulki Weedin johtamassa joukossa, joka etsi sotureita taisteluun Hōgenia vastaan. Hän ja Kagetora kävivät hakemassa kotiseudultaan vahvistuksia. Heidän joukkoonsa liittyi Kagetoran veljet, Nobutora ja Harutora, sekä George.

Hōgenin kuoltua, Ken jäi Ōuun. Hän on yksi koirista, jotka Sasuke haki taisteluun Shōgunia vastaan, mutta taistelu päättyi pian heidän tultua paikalle. Ken osallistui myös Ginin johdolla taisteluun Venäjän sotakoiria vastaan.

Osa Ōun joukoista kohtasi vaarallisia hybridikarhuja Pohjois-Alpeilla. Ken sai niistä suurimman pysähtymään hetkeksi päästämällä isältään perityn mahtavan haukahduksen. Taistelun jälkeen joukot palasivat kotiin, jolloin Ken ja George saivat kuulla isänsä kuolleen. He itkivät isänsä haudalla kokonaisen päivän.

Anime

Animesovituksessa Kagetora ja Ken ovat alusta lähtien hyviä ystäviä keskenään.

He taistelivat Weedin kanssa hirviötä vastaan. Kun Hōgen ilmestyi, Ken ja Kagetora lähtivät takaisin Kōfuun hakemaan taustajoukkoja. He toivat myös mukanaan Crossin ja Benin, Kurotoran, Chūtoran pojat ja Kagetoran veljet taistelemaan Hōgenia vastaan. Ken taisteli muiden mukana Hōgenia vastaan ja päihitti Baton yhdessä Kagetoran kanssa.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Ken ja muut Ōun soturit joutuvat tulivuorenpurkauksen yllättämiksi. Hän selviää hengissä ja on yksi Ōun sotureista, jotka Jinemon Kurohabaki lukitsee kaivokseen. Myöhemmin koirat vapautetaan.

Ginga: The Last Wars

Ken lähtee Georgen, Merin, Izōn, Hiron, Tesshinin, Kagetoran, Kyōshirōn ja Jeromen kanssa Weedin johdolla selvittämään veren hajua. He löytävät Denshichin ruumiin ja joutuvat yllättäen kolmen Akakabuton jälkeläisen hyökkäyksen kohteeksi. Weed haavoittuu vakavasti, jolloin Jerome auttaa tämän Kenin selkään. Ken vei Weedin turvaan kalliolle, jossa Gin ja suurin osa muista ovat, ja Mer lähti hänen mukaansa.

Karhut valmistautuvat hyökkäämään koirien kimppuun. Gin päättää toimia elävänä syöttinä ja hyökkää Monsoonia kohti Zetsu Tenrō Battōgalla, mutta karhu estää hyökkäyksen ja heittää Ginin maahan. Ōun soturit hyökkäävät raivoissaan Monsoonin kimppuun välittämättä Ginin määräyksistä ja valtava karhu raatelee helposti koko koirajoukon. Kenin kaula repeää auki Monsoonin iskusta.

Muuta

Kenillä on typistetyt korvat, vaikka hän on syntynyt villinä. Kyseessä on Yoshihiro Takahashin virhe.

Sitaatteja

Kenin sitaattisivu

Kuvia

Kenin kuvagalleria