Kamakiri

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 11. syyskuuta 2022 kello 11.07 – tehnyt Hakurou (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kamakiri
Gamagirii.pngKamakiri 10.png
Nimi
Japaniksi カマキリ tai 蟷螂
Ääntäminen kamakiri
Merkitys rukoilijasirkka
Muuta
Kotipaikka Bingon provinssi
Ääninäyttelijä Yoshitaka Kaidu
Ulkonäkö
Rotu irlanninsusikoira
Sukupuoli uros
Turkinväri tummanharmaa
Silmät ruskeat
Ginga Densetsu Weed
Ensiesiintyminen osa 14, jakso 14
Liittouma Stone, Shū, ent. Hōgen
Kuolinsyy verenhukka/haaskalinnut söivät (osa 26, jakso 22)

Kamakiri oli 200-päisen lauman johtaja ja eräässä vaiheessa Hōgenin kakkosmies. Hän oli Akakamakirin, Kamajirōn ja Kurokamakirin isä.

Hän oli hyvin ylpeä, vallanhaluinen ja julma, tosin ei pahuudessaan aivan Hōgenin veroinen.

Menneisyys

Kamakiri kuului aikoinaan erääseen koiralaumaan, josta hänet kuitenkin karkotettiin Stonen ja Shūn kanssa tuntemattomasta syystä.

Kolmikko oli nälkäkuoleman partaalla, mutta Yukimasa laumoineen löysi, pelasti ja otti heidät joukkoihinsa. Vallanhaluinen Kamakiri ei kuitenkaan osoittanut kiitollisuutta, vaan järjesti vallankaappauksen, jonka aikana hän surmasi Yukimasan ja puhkaisi tämän pojalta, Hirolta, toisen silmän. Tetsu kantoi Hiron pois Kamakirin keskittyessä Yukimasaan, ja tästä rangaistuksena Kamakiri pakotti myöhemmin Tetsun ystävän, Pedron, tappamaan Tetsun.

Tultuaan lauman johtajaksi, Kamakiri terrorisoi ja alisti koiria eri puolilla Japania saadakseen heidät liittymään omaan laumaansa. Hänen laumansa kasvoi kahdessa vuodessa melkoisesti.

Kamakiri sai myös kolme poikaa – Akakamakirin, Kurokamakirin ja Kamajirōn – ja hän pahoinpiteli sekä puolisoaan että pentujaan. Hän yritti kouluttaa pennuista tappajia ja syytti emoa, jos pennut eivät halunneet totella. Kamakiri oli myös tappanut läheisen alaisensa, Sakichin, kun tämä oli aiemmin yrittänyt puolustaa Kamakirin puolisoa. Lopulta Kamakirin puoliso ja myöhemmin myös pennut pakenivat hänen luotaan.

Kamakiri käytti usein nimetöntä taistelutekniikkaa, jolla hän hyökkäsi korkealta ylhäältä päin ja iski ylähampaansa viholliseen.

Ginga Densetsu Weed

Kohtaaminen Weedin kanssa

Kamakiri saa kutsun vuorten Hōgenilta ja lähtee armeijansa kanssa liikkeelle.

Weed tovereineen kohtaa Kamakirin ensi kertaa Kīssä. Siellä Kamakirin lauma on surmannut paikallisia koiralaumoja, mukaanlukien Rikiyan oman, sekä ryövännyt kanoja kuljettaneen rekka-auton vuoristotiellä. Ryöväyksen tarkoitus oli suututtaa ihmiset ja saada heidät tuhoamaan alueen viimeisetkin villikoirat.

Kamakirin kakkosmies Stone johdattaa Weedin joukon umpikujaan, jotta Kamakiri joukkoineen voisi helposti voittaa vihollislauman. Taistelun aikana Kamakiri kohtaa jälleen Hiron sekä haavoittuu Weedin iskusta. Taistelu keskeytyy ihmisten tullessa paikalle ja Ronin varoittaessa, että laumojen pitäisi poistua. Kamakiri laumoineen vetäytyy ja irlanninsusikoira on niin raivoissaan Weedin antamasta iskusta, että tappaa yhden alaisistaan. Sitten joukko matkaa Pohjois-Alpeille Hōgenin päämajaan, jonne se oli alunperinkin matkalla.

Liittoutuminen Hōgenin kanssa

Kamakiri saapuu liittoutuakseen Hōgenin kanssa, mutta Hōgen ja Sniper päättävät järjestää pienen pelin päättääkseen kenestä tulee yhdistyneen koirajoukon päällikkö. Sniper ja Stone kaksintaistelevat johtajiensa puolesta, mutta Stone kuolee hetkessä, Kamakiri saa aseman Hōgenin ja Sniperin alapuolella.

Aamulla yhdistynyt koirajoukko lähtee Ōuun, siirtääkseen päämajan vuorilinnaan. Kamakiristä tulee Hōgenin kakkosmies, vaikka kumpikaan ei näytä erityisemmin pitävän toisistaan.

Ōussa Kamakiri on vähällä päästä nitistämään pienemmän Ōun joukon, mutta Weed ja Rocket huijaavat häntä. Rocket johdattaa Kamakirin lauman kalliolle ja Weedin joukko saartaa heidät ylhäältä käsin. Näin Ōun joukko saadaan vaikuttamaan suuremmalta kuin mitä se onkaan. Vielä Mossin ja Musashin saapuessa joukkoineen Kamakiri joutuu jälleen perääntymään.

Myöhemmin Kamakiri löytää Hōgenin kuolleeksi luultun upseerin, Tōbēn, ja tuo hänet takaisin Vuorilinnalle. Tōbēn paljastuessa petturiksi Kamakiri käskee alaisensa hänen kimppuunsa ja lopulta tappaa tosakoiran itse murtamalla tältä kallon.

Kuolema

Kamakiri alkoi vallanhalussaan suunnitella Japanin herruutta ja hänen alaisensa olivatkin uskollisia hänelle, eivätkä Hōgenille.

Kun ihmiset päättävät räjäyttää Vuorilinnan, Kamakiri laumoineen on kauempana ja on uutisesta mielissään. Kamakiri uskoo Hōgenin kuolleen ja päättää viedä tämän aseman Ōun hallitsijana.

Tämän jälkeen Kamakiri haastaa Ōun joukot uudelleen ja häviää kaksintaistelun Hiroa vastaan. Kovan taistelun päätteeksi Hiro onnistuu katkaisemaan Kamakirin kulmahampaat ja repii tältä kivekset irti. Hiro ei kuitenkaan tapa vastustajaansa, vaan jättää Kamakirin makaamaan revittynä lumihankeen. Hiro kertoo Kamakirille, että hänen kannattaisi mennä etelään, missä hän pystyisi saalistamaan hiiriä ilman kulmahampaitaankin. Hiro toivoo, että Kamakiri alkaisi uudessa tilassaan ensi kertaa arvostamaan elämää ja muita koiria.

Ōun ja tämän omien joukkojen juostessa pois, Kamakiri jää yksin huutamaan tuskaansa ja vihaansa, jolloin haaskalinnut kerääntyvät paikalle ja ilmeisesti syövät hänet.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Ginga Densetsu Weed: Orion -mangassa esiintyvät Kamakirin pojat: Akakamakiri, Kurokamakiri ja Kamajirō. He olivat tulleet Ōuun kostaakseen isänsä kuoleman. Heidän muisteluistaan selviää Kamakirin menneisyys perheensä pahoinpitelijänä.

Sitaatteja

Kamakirin sitaattisivu

Kuvia

Kamakirin kuvagalleria