Kai no san kyōdai

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 7. huhtikuuta 2019 kello 19.56 – tehnyt Yukimura (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kaimanga.jpg

Kai no san kyōdai (jap. 甲斐の三兄弟, suom. Kain kolme veljestä) on 63-sivuinen Ginga: Nagareboshi Gin -lisätarina Kain kolmen veljeksen elämästä pentuina.

Tarina julkaistiin ensin Business Jump -mangalehden numeroissa 5/2008 (32 sivua, sisälsi kolme värisivua) ja 6/2008 (31 sivua), ja sisällytettiin sitten Ginga Nagareboshi Gin: Shin Gaiden -lisätarinakokoelmaan. Tarina julkaistiin Ginga Nagareboshi Gin -animen japanilaisen DVD-boksin julkaisun kunniaksi.

Tarina

Suuri taistelu

Suuri taistelu on jatkunut pitkään, ja Gin raahaa mukanaan haavoittunutta Beniä Akakabuton jahdatessa heitä. Yhtäkkiä yksisilmäinen Akatora hyppää väliin ja on haavoistaan huolimatta valmis suojelemaan Beniä hengellään, sillä Ben oli aiemmin pelastanut hänet ja hänen veljensä.

Akatora hyppää suoraan Akakabutoa kohti, mutta tekee virhearvion puolisokeutensa takia, ja karhu onnistuu repimään häneltä vasemman etujalan ja osan eturuumiista. Kuolettavista vammoistaan huolimatta koira jatkaa hyökkäystä ja puhkaisee Akakabuton ainoan silmän. Raivostunut karhu lyö Akatoran maahan. Muut koirat kiittävät Akatoraa uroteosta ja hyökkäävät sokean karhun kimppuun.

Kuoleman lähestyessä muistoja alkaa palata Akatoran mieleen.

Hylkääminen vuorille

Akatoran ensimmäinen muisto oli pimeys ja yksi kirkas piste hänen yläpuolellaan.

Kai-pentuja oli ollut alun perin viisi, joista omistaja piti kaksi ja hylkäsi loput. Alle kolmekuiset pennut suljettiin pahvilaatikkoon, vietiin autolla Fuji-vuoren juurelle ja jätettiin sinne. Pennut saivat laatikon vaivoin auki. Ne eivät poistuneet laatikosta ollenkaan, vaikka vettä satoi ja nälkä vaivasi. Ne eivät ymmärtäneet, mitä oli tapahtunut, ja odottivat emoaan ja isäntäänsä.

Noin neljän päivän kuluttua laatikolle luikerteli käärme. Se hyökkäsi kohti pentuja, mutta ei osunut. Akatora ei pelännyt, vaan hyökkäsi käärmeen kimppuun. Kurotora ja Chūtora katsovat aluksi peloissaan vierestä, mutta rohkaistuvat itsekin käymään käärmeen kimppuun. Lopulta pennut saavat revittyä käärmeen hengiltä. Ne ovat uuvuksissa, mutta ylpeitä ensimmäisestä voitostaan ja itse hankkimastaan saaliista.

Tapahtuman rohkaisemina pennut alkoivat liikkua myös laatikon ulkopuolella, mutteivät koskaan liian kaukana. Laatikko oli niille turva- ja nukkumapaikka.

Näädän hyökkäys

Kuudentena yönä yksin valvova Akatora huomasi puunoksalla näädän, muttei kiinnittänyt asiaan enempää huomiota. Aamun sarastaessa Akatora kuitenkin heräsi siihen, kun näätä seisoi aivan laatikon vieressä. Akatora kauhistui ja huusi veljiään hereille, ja samassa näätä hyökkäsi heitä kohti. Akatora ja Chūtora ehtivät pois laatikosta, mutta Kurotora jäi näädän hampaisiin, ja menetti näin oikean silmänsä.

Silloin metsästä juoksi suuri tanskandoggi ja läimäytti näädän irti Kurotorasta ja ajoi sen tiehensä. Koira oli Ben. Hän lohdutti Kurotoraa ja toi pennuille ruoaksi fasaanin. Benin piti kuitenkin lähteä takaisin omistajansa luo, mutta hän lupasi palata takaisin myöhemmin.

Näädän toinen hyökkäys

Veljesten hylkäämisestä oli kulunut viikko, mutta he elelivät jonkin aikaa rauhassa saalistellen rapuja, sammakoita, heinäsirkkoja ja kastematoja. He odottivat malttamattomina Benin paluuta.

Öisin pennut pitivät kuitenkin vuorollaan vahtia näädän varalta. Uni kuitenkin vei voiton pennuista, ja näätä hyökkäsi uudelleen. Se nappasi Chūtoraa korvasta ja lähti raahaamaan sitä mukanaan. Akatora ja Kurotora lähtivät niiden perään.

Jonkin ajan kuluttua Ben saapui tapansa mukaan tuomaan pentujen laatikon luo ruokaa, ja hämmästyi, kun ne eivät olletkaan siellä. Ben huhuili niiden perään ja nuuhki maata koittaen löytää ne. Aluksi Ben arveli niiden menehtyneen karussa luonnossa. Benin hämmästys oli suuri, kun se vihdoin löysi pennut: ne olivat raivokkaassa taistelussa näätää vastaan. Yksikään pennuista ei antanut yhtään periksi, vaan ne taistelivat hurjemmin ja päättäväisemmin kuin koskaan aiemmin. Vihdoin pitkän ja verisen taistelun päätteeksi pennut saivat näädän hengiltä, ja Ben suorastaan itki ylpeydestä.

Akatoran kuolema

Akatoran muistelmat päättyvät, ja tarina palaa takaisin Suuren taistelun sotatantereelle, jossa koirat ovat kokoontuneet kuolevan Akatoran ympärille. Gin yrittää ravistella Akatoraa hereille. Koirat yrittävät kertoa kuolevalle Akatoralle, että se onnistui pelastamaan Benin hengen, mutta Akatora ei kykene vastaamaan. Haavoittunut Ben raahautuu Akatoran luokse ja on pahoillaan siitä, miten se uhrautui hänen vuokseen.

Akatora toivoo mielessään, etteivät muut surisi hänen kuolemaansa, ja haluaisi kertoa muille, ettei hän kadu uhraustaan. Ben ymmärtää Akatoran toiveen ja purskahtaa itkuun, kun Akatora lopulta nukkuu pois. Muut koirat haluavat kostaa Akatoran kuoleman, ja saavat siitä valtavasti lisää voimaa hyökätessään taas Akakabuton kimppuun. Ben jää makaamaan yksin Akatoran vierelle.

Muuta

Tarinassa on jatkumovirhe: Kai no san kyōdaissa Akatora hyökkää ensimmäisenä käärmeen kimppuun ja tappaa sen melko vaivattomasti veljiensä kanssa. Ginga: Nagareboshi Gin -sarjassa kerrotaan kuitenkin käärmeen hyökänneen kiinni Akatoran päähän, jolloin Kurotora pelasti hänet ja sai tästä lisänimen "käärmeiden surma".