Kacchū no Senshi Gamu

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ensimmäisen julkaisun ensimmäisen pokkarin kansi, kuvassa Rando ja Gamu.

Kacchū no Senshi Gamu (jap. 甲冑の戦士雅武, suom. Haarniskoitu soturi - Gamu) on Yoshihiro Takahashin kaksiosainen mangasarja vuodelta 1988. Sarja on julkaistu englanniksi Applen App Storessa. Sarja julkaistiin suomeksi vuoden 2015 alussa nimellä Koirasoturi Gamu. Ensimmäinen osa julkaistiin 15. tammikuuta ja toinen osa 13. maaliskuuta.

Tarina sijoittuu Japanin Sengoku-kauden vuosille 1559-1560, jolloin sotapäälliköt taistelivat Japanin herruudesta. Se on hyvin fantasiapainoitteinen, mutta siinä on myös historiallisia henkilöitä, esimerkiksi Nobunaga Oda, Yoshimoto Imagawa ja Kansuke Yamamoto.

Mangassa keskeisessä osassa ovat ganinit (牙忍), haarniskoja ja aseita kantavat koulutetut ninjakoirat, jotka erikoislääkkeen avulla ovat saaneet ihmisen älyn, puhekyvyn ja useita erikoisia kykyjä ja voimia. Ganinit palvelevat sotapäälliköitä, osa hyökäten muille alueille ja osa puolustaen alueita tunkeilijoilta. Kagerō-klaani puolustaa maita hyökkäämisen sijaan. Sen ganineja johtaa Gamu, legendaarisen ganinin, Honōn, poika.

Eräänä yönä vihamielinen Gama-klaani hyökkää Kagerōn piilotettuun kotikylään ja polttaa sen maan tasalle, surmaten samalla klaanin johtajan. Gamu pakenee johtajan pojan Randon kanssa, tehtävänään suojella poikaa ja jonakin päivänä elvyyttää lähes tuhoutunut Kagerō-klaani takaisin loistoonsa. Vuotta myöhemmin Gamu ja Rando saapuvat Owarin provinssiin ja ryhtyvät Nobunaga Odan liittolaisiksi ja osallistuvat historialliseen Okehazaman taisteluun. He myös löytävät lisää eloonjääneitä Kagerō-klaanin jäseniä ja saavat uusia liittolaisia.

Mangan lopussa Gamu ja Rando johtavat joukkonsa Gama-klaanin maille päihittääkseen itse Gaman. Gama paljastuu ihmissotapäällikön sijaan erittäin voimakkaaksi ganiniksi, joka on tappanut herransa ja ottanut tämän paikan. Gamu voittaa taistelun Gamaa vastaan ja tarina päättyy.

Kansikuvia

Kacchū no Senshi Gamu -mangojen kannet