Ero sivun ”Kōga” versioiden välillä

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p
 
Rivi 1: Rivi 1:
 
{{GNG-GDW-GDWO
 
{{GNG-GDW-GDWO
  | nimi = Kōga
+
  | nimi = Kōga koirat
 
  | nimi japaniksi = 甲賀  
 
  | nimi japaniksi = 甲賀  
 
  | ääntäminen = kooga
 
  | ääntäminen = kooga

Versio 26. helmikuuta 2014 kello 18.41

Kōga koirat
250pxKogass.jpg
Nimi
Japaniksi 甲賀
Ääntäminen kooga
Merkitys Kōga-ninjat
Muuta
Kotipaikka Shiga-ken (jap. 滋賀県)
Ulkonäkö
Turkinväri puna-ruskea
Muut tuntomerkit otsasta alkava punertava harja
Tiedot eri osissa
Ginga: Nagareboshi Gin
Liittouma Kurojaki
Ginga Densetsu Weed
Liittouma Ōun soturit, Tesshin, Vanhin
Ginga Densetsu Weed: Orion
Liittouma Tesshin, Orion, Vanhin

Ginga Nagareboshi Gin

Kōgat ovat vihamielisiä punaisia koiria, jotka syövät koiranlihaa. Kōgat ovat ninjoja, kuten Igatkin ja käyvät niiden kanssa loppumatonta sotaa. Kōgien johdossa on Kurojaki-niminen koira, joka kantaa mukanaan viikatetta ja on taitojensa ja julman maineensa vuoksi hyvin pelätty. Kōga-koirien tehtävänä on kukistaa Igojen johtaja, Akame, ja valloittaa siten pyhä Itō-talo. Kōga-koirat käyttävät Kieuseru Shōshitsu -nimistä ninjojen "katoamistemppua".

Kōgien ja Igojen keskinäiset kahinat kuitenkin keskeytyvät, kun Ben laumoineen saapuu alueelle. He ovat tulleet pyytämään Akamea mukaan joukkoonsa, mutta huomaavat pian joutuneensa keskelle taistelutannerta. Kōgat onnistuvat huijaamaan Beniä ja muita uskotellen, että Akame on heidän johtajansa ja antaa heidän syödä koiranlihaa. Iga-koirat sen sijaan luulevat, että Ben koirineen kuuluu kōgien joukkoon. Kurojaki ja muut kōgat katselevat tyytyväisinä sivusta, kun Benin lauma astelee suoraan Akamen ansaan. Myöhemmin kogat saavat Akamen vangittua, kun tämä jättäytyy heille syötiksi, jotta Jinnai, Kirikaze ja Gin pääsevät pakenemaan Kōgien alueelta. Akame pelastuu viime hetkellä, kun Gin palaa takaisin ja pakenee Kōgilta haavoittunut Akame mukanaan.

Kōgat eivät kuitenkaan luovuta, vaan ovat juuri aikeissa lähteä hyökkäämään Itō-taloon, kun Iga-koirat yhdessä Benin joukkojen kanssa hyökkäävätkin kōgien alueelle ja niin taistelu koirien välillä saa alkunsa. Tilanne ratkeaa, kun Gin lopulta voittaa Kurojakin ja käskee tämän painua tiehensä. Igojen päättäessä liittyä Ōun sotureihin, Akame polttaa Itō-talon. Kōgat olivat taistelleet talosta jo niin kauan, että ne päättävät kaikki syöksyä tuleen Kurojakin johdolla, jotta "heistä tulisi yhtä Pyhän talon kanssa". Kurojakin pentu, Chibi, pääsee mukaan Ōun joukkoon.

Mangassa Ben estää joukkojaan tappamasta antautuneita Kōga-koiria. Nämä Kōgat liittyvät mukaan Benin laumaan, mutta Akamen polttaessa Itō-talon, nekin syöksyvät Kurojakin perässä liekehtivään taloon ja palavat kuoliaaksi.

Ginga Densetsu Weed

Kōga-koirat asuvat Gyōjanuman pohjassa olevassa luolassa ja niitä johtaa Itō-talon palosta selvinnyt Vanhin. Weed tulee pyytämään niitä avuksi taisteluun Hōgenia vastaan, ja ne liittyvät Ōun sotureihin. Chibi on ottanut nimekseen Tesshin.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Kōgat ovat joutuneet luovuttamaan Gyōjanuman Matheus-nimiselle koiralle ja sen laumalle.