Jumbo

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jumbo
Jamboväri.jpgSsy-jambo.jpg
Nimi
Japaniksi ジャンボ
Ääntäminen dzambo
Tiedot
Sarja Shiroi Senshi Yamato
Kotipaikka Tokio
Ensiesiintyminen osa 2
Liittouma Kosuke, Yamato, Ryō
Ulkonäkö
Rotu englanninbulldoggi
Sukupuoli uros
Turkinväri ruskea-valkoinen
Muut tuntomerkit ruskeat silmät, osasta 4 eteenpäin puujalka vasemmassa takajalassa, silmälappu vasemman silmän päällä ja revityt korvat

Jumbo on Kosuken omistama taistelukoira ja Yamaton hyvä ystävä. Sen erikoishyökkäys on Manjū Tsubushi.

Se on omistajansa tapaan hieman koominen ja hölmö, mutta myös hyvin vahva ja rohkea.

Shiroi Senshi Yamato

Jumbo on tarinan alussa arvoltaan komusubi. Se on omistajansa kanssa kotoisin Tokiosta, mutta kesäloman alettua kaksikko lähti matkaamaan kohti pohjoista, jotta Jumbo voisi kohdata lisää taistelukoiria ja tulla vielä vahvemmaksi.

Jumbo ja Kosuke lähtivät katsomaan taistelukoiraottelua ja tapasivat matkalla Ryōn kavereita, jotka aluksi erehtyivät luulemaan Jumboa siaksi. Taistelupaikalla Big Hunter-niminen taistelukoira oli alkanut riehua ja hyökätä ihmisten kimppuun, ja Kosuke käski Jumbon taltuttamaan sen. Jumbo voitti Big Hunterin yhdellä ainoalla iskulla.

Kosuke ja Ryō ystävystyivät, mutta Jumbo erehtyi aluksi luulemaan Ryōn koiraa, Yamatoa, tyttökoiraksi. Jumbo olisi halunnut Yamaton kanssa naimisiin, mutta Kosuke onnistui selittämään koiralleen, että Yamato on uros.

Jumbo ottaa omistajansa kanssa osaa taistelukoirakisoihin, kuten Ryō ja Yamato.

Jumbo menettää korvansa, vasemman silmänsä ja takajalkansa yrittäessään puolustaa Ryōta Black Satanin laumaa vastaan, ja Kosuke olisi ollut valmis lopettamaan Jumbon, ettei se olisi joutunut kärsimään. Jumbo on kuitenkin yhä taistelukuntoinen ja se saa silmälapun ja puujalan.

Kuvia

Jumbon kuvagalleria