John (Ginga)

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 10. heinäkuuta 2016 kello 09.48 – tehnyt GingaChani (keskustelu | muokkaukset) (Kumottu muokkaus 62389, jonka teki Yukimura (keskustelu))
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
John
Johnvärit.png Memoryjohn2.JPG
Nimi
Japaniksi ジョン
Ääntäminen dzon
Merkitys Jahve on armollinen
(hepreasta)
Muuta
Kotipaikka Suur-Tokio,
myöhemmin Futago-sola,
Akitan prefektuuri
(syntynyt Suomessa)
Ääninäyttelijä Hideyuki Hori (GNG)
Toru Ōkawa (GDW)
Ulkonäkö
Rotu saksanpaimenkoira
Sukupuoli uros
Turkinväri musta-vaaleanruskea
Silmät keltaiset t. siniset (manga), ruskeat (GNG-anime),
siniset (GDW-anime)
Tiedot eri osissa
Ginga: Nagareboshi Gin
Ensiesiintyminen osa 2, jakso 2
Ikä 3–4 vuotta
Liittouma Hidetoshi, Gin, Ōun soturit
Ginga Densetsu Weed
Ensiesiintyminen osa 3, jakso 6
Ikä 16 vuotta
Liittouma Ōun soturit, Gin, Akame, Hiro
Kuolinsyy Hōgen tappoi (osa 9)

John, lisänimeltään "Idän tiikeri", oli Hidetoshin taitava metsästyskoira ja myöhemmin Ōun soturi sekä Ginin hyvä ystävä ja adjutantti. Hän oli myös Andyn setä.

Hän oli hyvin ylpeä ja luonteeltaan äkkipikainen, uhkarohkea ja omahyväinen, mutta myös hyvin lojaali.

Menneisyys

John syntyi Suomessa, mutta hän alkoi kiertää ympäri maailmaa tultuaan Hidetoshin metsästyskoiraksi. John kaatoi useita eri villipetoja. Hän kävi muun muuassa Afrikassa, jossa hän tutustui Refiin. Johnin kotipaikaksi tuli lopulta Tokio, jossa alun perin Akitasta kotoisin oleva Hidetoshi asui usean vuoden ajan.

Ginga: Nagareboshi Gin

Ennen Ōun sotureihin liittymistä

Hidetoshi palasi John mukanaan Ōuun voidakseen tappaa Akakabuto-karhun kostoksi isänsä kuolemasta.

John tapasi ensimmäistä kertaa Ginin, kun tämä oli vielä pentu ja Gohē Takedan sekä Daisuken kanssa vuorilla treenaamassa. John "varasti" kuolleen linnun, joka Ginin oli tarkoitus noutaa Gohēlle. Myöhemmin kuitenkin selvisi, että Hidetoshi oli ehtinyt ampua linnun ennen Gohēta.

Myöhemmin, ollessaan metsästämässä Hidetoshin ja tämän metsästystoverien kanssa, John juoksi heidän edelleen ja sattui paikalle, jossa Daisuke ja Gin olivat tappaneet naaraskarhun Hidetoshin jousella. John huomasi karhunpennut ja hyökkäsi aikailematta niiden kimppuun. Gin yritti puolustaa viattomia karhunpentuja, mutta John sysäsi hänet sivuun ja tappoi pennut tuntematta lainkaan omantunnontuskia. Johnille oli opetettu, että kaikki karhut olivat vihollisia – olivatpa ne täysikasvuisia tai pentuja. Pian tämän jälkeen Gin ja Daisuke joutuivat ottamaan jalat alleen, kun he kuulivat Hidetoshin ryhmineen lähestyvän.

Myöhemmin John ja vähän varttuneempi Gin törmäsivät villikoiriin. John suunnitteli syrjäyttävänsä lauman johtajan ja haastoi Benin, joukkueenjohtajan. Taistelu keskeytyi ennen kuin ehti alkaakaan, Madara-karhun tullessa paikalle. Ben antoi Johnin ja Ginin liittyä joukkueeseensa, kun he olivat ensin osoittaneet rohkeutensa taistelemalla Madara-karhua vastaan ja hypänneet leveän rotkon yli. John kuitenkin päätti jättää lauman melkein saman tien, koska uskoi, etteivät villikoirat millään voisi pärjätä karhuja vastaan, vaan siihen tarvittaisiin ihmisten aseita. Hän myös arveli joutuvansa vielä ihmisten ampumaksi, jos rupeaisi johtamaan villikoiria. Gin kuitenkin päätti liittyä laumaan ja pyysi Johnia huolehtimaan Daisukesta.

Ōun sotureissa

Eräänä päivänä Daisuke lähti yksinään metsästämään vuorille, mutta joutui karhun yllättämäksi. Silloin John syöksyi apuun ja pelasti näin Daisuken hengen. John jäi tappiolle karhua vastaan ja oli vähällä paeta ja jättää Daisuken, mutta äkkiä karhu pelästyi jotain ja säntäsi pakoon - Riki oli saapunut paikalle. Aikailematta John haastoi Rikin, villikoirien johtajan, kaksintaisteluun, mutta hävisi tälle melkeinpä heti. John oli hävinnyt ensimmäisen kerran elämässään, joten hän päätti liittyä Rikin joukkoihin. John sai tehtäväkseen viedä Ginille ja muille villikoirille viestin, että viimeinen taistelu Akakabutoa vastaan lähestyy vääjäämättä.

Hän tapasi ja pelasti Kōgassa Hyenan, joka oli Kōgan ninjakoirien vankina. John oli vähällä käydä ninjakoirien armeijan kimppuun aivan yksin, tehdäkseen heistä palvelijoitaan, mutta silloin muut Ōun soturit tulivat paikalle ja Kōgan koirat kukistuivat.

Shikokussa Gin jakoi joukkonsa kahtia ja määräsi Johnin, Wilsonin, Billin, Musashin ja 200 soturia lähtemään meren yli Kyūshūun etsimään lisää koiria taisteluun Akakabutoa vastaan. John voitti Kyūshūssa sijaitsevan Hizen-alueen johtajan, Henry III:n, ja sai sen laumoineen liittymään Ōun sotureihin.

Suuri taistelu

John johti 600 urosta Kyūshūsta Ōuun.

Suuressa taistelussa Ōun ylipäällikkö Riki oli jakanut koirat neljään pistojoukkueeseen, joiden tehtävänä oli tuhota karhulinnakkeita. John johti yhdessä Benizakuran ja Wilsonin kanssa neljättä ryhmää. John oli mukana myös itse lopputaistelussa ja eräässä vaiheessa hän harhautti Akakabutoa Akamen kanssa, jotta Riki ja Gin voisivat iskeä karhua Battōgalla.

Sudet

Akakabuton kuoltua John jäi asumaan Ōuun ja koirat nauttivat kuukausia rauhasta, kunnes Retsuga-niminen susi sieppasi Crossin pentuineen.

John jäi vuorille pienen osaston lähtiessä hakemaan Crossia ja sai myöhemmin Chūtoralta viestin hakea lisäjoukkoja. John kokosi osan armeijasta susijohtaja Reiman alueen rajalle, jolloin Hyōma tuli paikalle ja haastoi hänet. Silloin Fūga ilmestyi ja haastoi Hyōman Johnin sijaan. Myöhemmin Johnin joukko tunkeutui Reiman palatsiin, jossa heille kerrottiin susikeisari Gaian olevan heidän todellinen vihollisensa.

John lähti muiden mukana Hokkaidōon kohtaamaan Gaian. Hän putosi Musashin mukana rotkoon, joka johti maanalaiseen valtakuntaan. Kaksikko seurasi koirasoturien kaksintaisteluita sivusta, kunnes Juga tuli paikalle. John ja Hyōma yrittivät haastaa hänet, mutta Juga väisti heidän hyökkäyksensä helposti. Jugan kuoltua Reiman ja Ginin joukko kohtasi itse Gaian armeijan. John taisteli Gaian alaisia vastaan ja hyökkäsi sitten Gaian ja Ginin väliin näiden kaksintaistellessa. John yritti hyökätä Gaian kimppuun, mutta susi iski hänet helposti maahan.

John selviytyi taistelusta ja palasi muiden kanssa takaisin Ōuun.

Chōmon no Tabi

Ōun soturit lähtevät eri puolille Japania viemään surunvalittelut Suuressa taistelussa kaatuneiden omaisille.

John kulkee Kurotoran ja Akamen mukana. Hän osoittaa myötätuntoa ja valehtelee eräälle isänsä menettäneelle pennulle, että hänen isänsä kuoli urhoollisesti ja tappoi kolme karhua, vaikka todellisuus oli aivan toinen. Kurotora ärsytti Johnia tästä, mutta hän vaiensi kainkoiran nopeasti. Tämän jälkeen kolmikko suuntasi kohti Musashin provinssia, jossa heidän kuuluisi tavata Ginin ryhmä.

Johnin ryhmä tapasi Smithin ja Chūtoran Kōzukessa. He saivat kuulla tyrannimaisen Muramasan hallitsevan Musashia. He lähtivät joukolla, Zackin lauman avustuksella, päihittämään Muramasan. Rauhan palattua alueelle Ōun koirat jatkoivat surunvalittelumatkaansa.

Ginga Densetsu Weed

Ajan myötä Johnista tuli Ginin adjutantti Akamen ohella.

Hän kulki usein Ginin, Akamen ja Tesshinin kanssa ympäri Japania selvittämässä riitoja ja viemässä viestejä. Akame keksi kouluttaa itselleen, Ginille ja Johnille sijaiset pitämään Futago-solaa pystyssä sillä välin kun he olivat muualla. Johnin sijainen oli Tony.

Hōgen

John, Gin ja Akame törmäsivät Sasukeen etsiässään Ginin kadonnutta puolisoa, Sakuraa. Sasuke kertoi Sakuran menehtyneen, mutta mainitsi myös Ginin pojan, Weedin. John oli epäileväinen ja alkoi uhkailla Sasukea, mutta Gin ja Akame käskivät häntä lopettamaan.

Tämän jälkeen kolmikko tapasi kotikoira Reikan, joka vei heidät suojaan ja tarjosi heille ruokaa. Myöhemmin Hōgen-niminen tanskandoggi piiritti heidät alaistensa kanssa, jolloin Gin käski Akamen juoksemaan Ōuun. John, Gin ja taisteluun liittynyt Hiro päätyivät lopulta vangeiksi. Heidät suljettiin pahasti haavoittuneina vajaan eivätkä he voineet tehdä muuta kuin levätä. Lefty, Tommy ja Rossi kuitenkin lupasivat auttaa heidät pakoon. Gin ei pystynyt kävelemään, joten John pakeni yhdessä Leftyn, Tommyn, Rossin, Reikan ja Hiron kanssa. Tästä raivostunut Hōgen lähetti Matsun joukkoineen heidän peräänsä.

Pakeneva John oli kuitenkin pahasti haavoittunut - suoli roikkui ulkona hänen kyljestään. Hän päätti jäädä hidastamaan takaa-ajajia yhdessä Leftyn, Tommyn ja Rossin kanssa, jotta Hiro ja Reika pääsisivät pakenemaan. Hän lupasi Hirolle selviävänsä.

Johnin kuolema

Manga

John tovereineen kävivät Matsun koirien kimppuun, mutta yksi toisensa jälkeen he kaatuivat ylivoiman edessä. John jatkoi taistelua, mutta viholliset onnistuivat painamaan hänet maahan puremalla häntä suolesta.

Silloin Hōgen saapui paikalle ja John sai hänet ärsyyntymään puheillaan, jolloin Hōgen päätti kiduttaa hänet hitaasti hengiltä. John yritti vielä hyökätä Hōgenin kimppuun, mutta tanskandoggi väisti iskun. Hōgenin alaiset jatkoivat Johnin rääkkäämistä, mutta hänen mielensä ei lannistunut. Hän aisti Hookin ja Sasuken lähistöllä ja käski heitä pysymään kaukana. Hōgen ärsyntyi enemmän ja alkoi riuhtoa Johnin suolta ulos. Silloin saksanpaimenkoira puri sen poikki ja kertoi Hōgenille, että hänessä elävä oikeuden sielu jatkaisi elämäänsä hänen tovereissaan.

Hōgen iski Johnin maahan, jolloin John alkoi muistella menneisyyttään ja näki mielessään Tuonpuoleisen rajajoen, jolla Riki ja Smith ovat häntä vastassa. Hōgen halusi vielä kiduttaa Johnia, mutta luuli tämän kuolleen ja poistui alaisineen paikalta. Vaikka hän ei näyttänyt sitä alaisilleen, hän tunsi pelkoa, koska ei pystynyt murtamaan Johnin mieltä.

John oli kuitenkin vielä elossa, juuri ja juuri. Sasuke, Hook ja Weed tulivat hänen luokseen. John kertoi heille, ettei voi kuolla puhumatta Akamen kanssa. Hook tekeytyi Akameksi ja valehteli Johnille, että heidän armeijansa oli saapunut ja Gin vapautettu, jotta John voisi kuolla hyvillä mielin. He pyysivät Johnia jaksamaan vielä, mutta saksanpaimenkoira totesi ettei kärsivällisyys ollut hänen vahvuuksiaan ja nukkui viimein pois. Hänen viimeiset aatteensa olivat, että hän jahtaisi Akakabutoa tuonpuoleisessa.

Tämän jälkeen vanhuudenhöperö Ben löysi Johnin ruumiin ja vei sen entiselle isännälleen, Iguchille, joka hautasi sen.

Anime

Tovereidensa kuoltua John yritti yksin taistella Hōgenia vastaan, mutta tämä määräsi kätyrinsä käymään yhteisvoimin Johnin kimppuun. Vakavista haavoistaan huolimatta John ei kuitenkaan suostunut kerjämään armoa Hōgenilta, ja raivoissaan tämä työnsi Johnin kylki edellä terävään puunoksaan. John kuitenkin repi itsensä irti niin, että paksu puunoksa katkesi. John kiskaisi oksan irti kyljestään ja nakkasi sen viimeisillä voimillaan päin Hōgenin naamaa. Hōgen tuijotti hetken ällistyneenä Johnia, mutta kokosi sitten itsensä ja yritti hyökätä tämän kimppuun. John oli kuitenkin jo niin loppuun kulutettu, että hän vain makasi hervottomana maassa, vaikka Hōgen ravisteli tätä. Lopulta Hōgen irrotti hampaansa Johnista, jätti tämän makaamaan hangelle ja lähti joukkoineen pois, koska hänen kätyrinsä luulivat Johnin jo kuolleen.

Pian tämän jälkeen Weed ja hänen ystävänsä saapuivat paikalle, mutta oli jo myöhäistä. Hiro kertoi Johnille, että he olivat muka saaneet Ginin pelastettua ja että Hōgen lyötäisiin hetkenä minä hyvänsä, jos John vain kykenisi odottamaan viisi minuuttia. John kuitenkin sanoi naurahtaen, ettei voisi odottaa niin pitkään ja totesi menevänsä helvettiin taistelemaan Akakabutoa vastaan vielä kerran. Tämän sanottuaan hän sulki silmänsä ikiajoiksi. Myöhemmin Johnin kulmahammas haudataan koirien paratiisiin.

Kuoleman jälkeen

Johnin henki ilmestyi myöhemmin tukemaan Hōgenin vankina viruvaa Giniä yhdessä Smithin hengen kanssa. He saivat Ginin liikkeelle, ulos vajasta ja metsään, mutta katosivat sitten jälkiä jättämättä.

Lisäksi John ilmestyi myöhemmin muiden edesmenneiden kanssa henkinä tukemaan Weediä tämän kaksintaistelussa Hōgenia vastaan. Hän kertoi Hōgenille, että heille olisi vielä selvittämättömiä asioita. Lopuksi hänet nähdään vielä vastaanottamassa kuolevaa Mossia Tuonpuoleisen rajajoella.

Ginga: The Last Wars

Ginga: The Last Wars -mangassa selviää, että John osallistui Suuren taistelun jälkeen Akakabuton pentujen vainoamiseen ja tappamiseen. Hän tappoi Monsoonin veljet, mistä Monsoon traumatisoitui ja alkoi pitää Johnia pahimpana vihollisenaan. Monsoon ei kuitenkaan koskaan ehtinyt kostaa, Johnin kuoleman takia.

Muuta

  • Johnin hahmo on nimetty Yoshihiro Takahashin naapurin koiran mukaan.
  • John nähdään Weed-animen lopputunnussävelmässä Rikin jälkeen.
  • Ginga Seiken Densetsu Meteor Gin -tietokirjan mukaan Johnin syntymäpaikka olisi Tokio, mutta Yoshihiro Takahashi vaihtoi sen myöhemmin Suomeksi.

Sitaatteja

Johnin sitaattisivu

Kuvia

Johnin kuvagalleria