John (Ginga)

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 2. heinäkuuta 2012 kello 20.54 – tehnyt Admin (keskustelu | muokkaukset) (8----D John on suomalainen ajdfgdsjfg)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Symbols-Warning-48x48.png
Varoitus!
Tämä artikkeli paljastaa yksityiskohtia juonesta ja sarjan tapahtumista.
Varovaisuutta suositellaan, jos haluat välttyä juonipaljastuksilta.
Nuvola mimetypes encrypted.png Tämä sivu on suojattu muutoksilta.
Voit ehdottaa muutoksia keskustelusivulla.
John
Anime-john.jpg
Manga-john.jpg
Nimi
Japaniksi ジョン
Ääntäminen dzon
Merkitys Jahve on armollinen
(hepreasta)
Muuta
Kotipaikka Suur-Tokio (jap. 東京都),
syntynyt Suomessa
Ääninäyttelijä Hideyuki Hori (GNG)
Toru Ōkawa (GDW)
Ulkonäkö
Rotu saksanpaimenkoira
Sukupuoli uros
Paino 40 kg
Säkäkorkeus 60 cm
Turkinväri musta ruskein merkein
Silmät ruskeat (GNG)
siniset (GDW)
Tiedot eri osissa
Ginga: Nagareboshi Gin
Ikä 3 vuotta
Liittouma Hidetoshi, Ōun soturit
Ginga Densetsu Weed
Ikä 17 vuotta
Liittouma Ōun soturit, Gin, Akame
Kuolinsyy Hōgenin joukot tappoivat

John on saksanpaimenkoira, joka kuuluu Ginin parhaisiin ystäviin. John on luonteeltaan vähän uhkarohkea ja omahyväinenkin, mutta on hänellä hieman syytäkin olla: hän toimii Ginin oikeana tassuna yhdessä Akamen kanssa, ja on yksi taitavimmista sotilaista Ōun sotureissa. Räiskyvästä ja hieman kovapintaisesta luonteestaan huolimatta hän on kuitenkin pohjimmiltaan hyväsydäminen, oikeudenmukainen ja ystävilleen äärimmäisen lojaali.

Ginga Nagareboshi Gin

Suurta taistelua edeltävänä aikana

Ennen liittymistään Rikin joukkoihin John oli pitkään Hidetoshin metsästyskoirana. Hidetoshi saapui John mukanaan Ōuun voidakseen tappaa Akakabuto-karhun kostoksi isänsä kuolemasta. John tapasi ensimmäistä kertaa Ginin, kun tämä oli Gohē Takedan ja Daisuken kanssa vuorilla treenaamassa. John "varasti" kuolleen linnun, joka Ginin oli tarkoitus noutaa Gohēlle. Myöhemmin kuitenkin selvisi, että Hidetoshi oli ehtinyt ampua linnun ennen Gohēta.

Myöhemmin, ollessaan metsästämässä Hidetoshin ja tämän metsästystoverien kanssa, John juoksi heidän edelleen ja sattui paikalle, jossa Daisuke ja Gin olivat tappaneet naaraskarhun Hidetoshin jousella. John huomasi karhunpennut ja hyökkäsi aikailematta niiden kimppuun. Gin yritti puolustaa viattomia karhunpentuja, mutta John sysäsi hänet sivuun ja tappoi pennut tuntematta lainkaan omantunnontuskia. Hänelle oli opetettu, että kaikki karhut olivat vihollisia - olivatpa ne täysikasvuisia tai pentuja. Siksi John uskoi tehneensä oikein. Pian tämän jälkeen Gin ja Daisuke joutuivat ottamaan jalat alleen, kun he kuulivat Hidetoshin ryhmineen lähestyvän.

Ōun armeijaan John liittyi ensimmäisen kerran, kun hän törmäsi vuorilla Benin joukkueeseen yhdessä Ginin kanssa. Ben antoi Johnin ja Ginin liittyä joukkueeseensa, kun he olivat ensin osoittaneet rohkeutensa taistelemalla Madara-karhua vastaan ja hypänneet leveän rotkon yli. John kuitenkin päätti jättää lauman melkein saman tien, koska uskoi, etteivät villikoirat millään voisi pärjätä karhuja vastaan, vaan siihen tarvittaisiin ihmisten aseita.

Eräänä päivänä Daisuke lähti yksinään metsästämään vuorille, mutta joutui karhun yllättämäksi. Silloin John syöksyi apuun ja pelasti näin Daisuken hengen. John jäi tappiolle karhua vastaan, mutta äkkiä karhu pelästyi jotain ja säntäsi pakoon - Riki oli saapunut paikalle. Aikailematta John haastoi Rikin, villikoirien suuren johtajan, kaksintaisteluun, mutta hävisi tälle pian. John oli hävinnyt ensimmäisen kerran elämässään, joten hän päätti liittyä Rikin joukkoihin. John sai tehtäväkseen viedä Ginille ja muille villikoirille viestin, että viimeinen taistelu Akakabutoa vastaan lähestyy vääjäämättä.

Shikokussa Gin jakoi joukkonsa kahtia ja määräsi Johnin, Wilsonin, Billin, Musashin ja 200 soturia lähtemään meren yli Kyūshūun etsimään lisää koiria taisteluun Akakabutoa vastaan. John voitti Kyūshūssa sijaitsevan Hizen-alueen johtajan, Henry III:n, ja sai sen laumoineen liittymään Ōun sotureihin.

Suuri taistelu

John oli tuonut 200 vahvaa urosta taistelemaan Akakabutoa vastaan. John nähdään useaan otteeseen taistelussa taka-alalla, mutta järin suurta roolia hänelle ei ollut annettu. John selviää Suuresta taistelusta, ja yhdessä muiden koirien kanssa hän ulvoo kohti kuuta kunnioittaen kuolleita ystäviään.

Suuren taistelun jälkeen

Ōuun on tullut uusi vihollinen: Gaia-niminen susi on tuonut joukkonsa (Mustien Susien Imperiumin sotajoukot) Ōuun, ja he kidnappaavat Ginin. John yrittää pelastaa ystävänsä, mutta lopulta kuitenkin joutuu vetäytymään pois, kun Gaia saa yliotteen.

Ginga Densetsu Weed

Tarinan alussa esiintyy kolme koiraa, jotka näyttävät Johnilta, Giniltä ja Akamelta. Ihmiset tappavat "Johnin" ja "Akamen", kun taas "Gin" pääsee pakoon. "Gin" oli Tokimune, oikean Ginin sijainen. Johnin sijaisena puolestaan toimi koira nimeltä Tony.

Johnin kuolema

Haavoittunut John Ginga Densetsu Weed -animessa.

14 vuotta Suuren taistelun jälkeen Hōgen ja tämän joukot tappoivat Johnin. Hōgen onnistui kiristämällä saamaan Johnin ja Ginin vangeikseen, ja käski alamaistensa pahoinpidellä heidät niin huonoon kuntoon, että he hädin tuskin jäivät henkiin. Jonkin ajan kuluttua John onnistui Tomin, Rossin ja Leftyn kanssa pakenemaan Hōgenin luota, mutta heidän pakonsa huomattiin pian ja Hōgenin kätyrit lähtivät heidän peräänsä. Antaakseen Reikalle, joka oli aiemmin auttanut häntä, Giniä ja Akamea, aikaa paeta Hiron kanssa, John päätti jäädä taistelemaan Hōgenin kätyreitä vastaan, vaikka olikin pahasti haavoittunut. Johnin pakoon auttaneet kolme koiraa jäivät taistelemaan hänen rinnalleen ja jokainen niistä sai surmansa.

Mangassa

Yksi toisensa jälkeen Johnin toverit kuolivat ja hän itse joutui katsomaan avuttomana vierestä, sillä viholliskoirat olivat painaneet hänet maahan. Hōgenin saavuttua paikalle John yritti päästä hänen kimppuunsa, mutta Hōgenin kätyrit estivät sen. John taisteli niin hyvin kuin vain vammoiltaan pystyi, mutta pian vihollinen pääsi niskan päälle ylivoiman turvin. Hōgen katsoi vierestä, kun hänen kätyrinsä rääkkäsivät kuolemaisillaan olevaa Johnia. John onnistui sanomisillaan suututtamaan Hōgenin, ja se hyökkäsi lopulta itse hänen kimppuun ja repäisi hänen vatsansa haavasta pilkottavasta suolesta. John kuitenkin puri suolensa poikki, ennen kuin Hōgen sai kiskottua sitä ulos enempää. Tämän jälkeen Hōgen kaatoi Johnin lumihangelle ja lähti sitten joukkoineen pois jättäen hänet kitumaan.

John sinnitteli vielä hetken elossa - sanoakseen viimeiset sanansa paikalle saapuneelle Weedille - ja menehtyi sitten. Myöhemmin Ben löysi Johnin kuolleena ja kantoi hänet vanhan isäntänsä Iguchin luo. Benin isäntä hautasi Johnin ruumiin rauhalliselle paikalle metsään ja piti hänelle pienen muistotilaisuuden. Isäntänsä lähdettyä Ben jää vielä makaamaan kuolleen ystävänsä haudan luo.

Animessa

Tovereidensa kuoltua John yritti yksin taistella Hōgenia vastaan, mutta tämä määräsi kätyrinsä käymään yhteisvoimin Johnin kimppuun. Vakavista haavoistaan huolimatta John ei kuitenkaan suostunut kerjämään armoa Hōgenilta, ja raivoissaan tämä työnsi Johnin kylki edellä terävään puunoksaan. John kuitenkin repi itsensä irti niin, että paksu puunoksa katkesi. John kiskaisi oksan irti kyljestään ja nakkasi sen viimeisillä voimillaan päin Hōgenin naamaa. Hōgen tuijotti hetken ällistyneenä Johnia, mutta kokosi sitten itsensä ja yritti hyökätä tämän kimppuun. John oli kuitenkin jo niin loppuun kulutettu, että hän vain makasi hervottomana maassa, vaikka Hōgen ravisteli tätä. Lopulta Hōgen irrotti hampaansa Johnista, jätti tämän makaamaan hangelle ja lähti joukkoineen pois, koska hänen kätyrinsä luulivat Johnin jo kuolleen.

Pian tämän jälkeen Weed ja hänen ystävänsä saapuivat paikalle, mutta oli jo myöhäistä. Hiro kertoi Johnille, että he olivat muka saaneet Ginin pelastettua ja että Hōgen lyötäisiin hetkenä minä hyvänsä, jos John vain kykenisi odottamaan viisi minuuttia. John kuitenkin sanoi naurahtaen, ettei voisi odottaa niin pitkään ja totesi menevänsä helvettiin taistelemaan Akakabutoa vastaan vielä kerran. Tämän sanottuaan hän sulki silmänsä ikiajoiksi. Myöhemmin Johnin kulmahammas haudataan koirien paratiisiin.

Kuoleman jälkeen

Myöhemmin John kuitenkin nähdään vielä muutaman kerran tarinassa haamuna. Mangassa hän muun muassa ilmestyy yhdessä Smithin haamun kanssa Hōgenin vankina viruvan Ginin luo kannustaakseen häntä pakenemaan sieltä omin voimin. Animessa John ilmestyy haamuna kannustamaan Weediä taistelussa Hōgenia vastaan. John nähdään myös Weed-animen lopputunnussävelmässä Rikin jälkeen.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Vieraillessaan Suomessa vuonna 2011 Yoshihiro Takahashi lupasi laittaa Ginga Densetsu Weed: Orion -mangaan suomalaisen hahmon. Tämä hahmo oli lopulta Andy, Johnin veljenpoika Suomesta. Samalla kerrottiin, että John olisi myös syntyjään suomalainen.

Kuvia

Johnin kuvagalleria