Jūzaburō

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 2. marraskuuta 2014 kello 16.59 – tehnyt Toubei (keskustelu | muokkaukset)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jūzaburō
Tiedot
Japaniksi 十三郎
Merkitys kolmastoista poika
Kotipaikka Akitan prefektuuri
(jap. 秋田県)
Ensiesiintyminen osa 1
Liittouma Fubuki, Yōichi, Fuji
Sukupuoli mies
Sukulaiset Yōichi
Kuolinsyy hukkui

Jūzaburō oli tunnettu matagimetsästäjä. Hän oli Fubukin alkuperäinen omistaja.

Hän oli hieman juro ja erikoinen mies, joka tunnettiin ankarista koirankoulutustavoistaan. Häntä kutsuttiinkin nimellä Demoni.

Bear Hunter - Fubuki-gō

Jūzaburō ja hänen isänsä olivat molemmat metsästäjiä, joten Jūzaburō päätti viedä lapsenlastaan, Yōichia, retkeilemään. He vahtivat nautojen laiduntamista kesästä syksyyn. Mukana oli myös Jūzaburōn karhukoira, Fuji.

Kerran Fuji huomasi jotakin ja lehmien kimppuun hyökkäsi yllättäen suuri karhu. Fuji hyökkäsi sen kimppuun ja hämäsi sitä antaakseen isännälleen tilaisuuden ampua. Karhu onnistui kuitenkin lyömään Jūzaburōa kasvoihin, jolloin mies menetti vasemman silmänsä ja tajuntansa. Karhu tappoi sekä Yōichin että Fujin. Tapahtunut muutti Jūzaburōa ja hänestä tuli armoton.

Kymmenen vuoden kuluttua 62-vuotias Jūzaburō päätti kouluttaa uuden karhukoiran. Hänelle luvattiin yksi Tarōn perheen koiran, Arashin, pennuista. Hän valitsi Fubukin, koska pentu ei vinkunut hännästä nostamista, mutta ei myöskään ollut aggressiivinen. Jūzaburō nimesi pennun öillisen lumimyrskyn mukaan ja aloitti heti vuoden kestävän koulutuksen. Ensimmäiset kuusi kuukautta pentu oppi perusasioita, kuten menemään maahan, jäämään paikalleen, seuraamaan ja johtamaan. Yksivuotiaana Fubuki oppi uimaan ja noutamaan veteen pudonneita saaliita. Jūzaburō jopa kiinnitti niihin painoja vaikeuttaakseen Fubukin tehtävää. Fubukille tehtävä oli hyvin vaikea, koska koirat eivät osaa pidättää hengitystään. Jūzaburō tönäisi koiran takaisin veteen ja jopa löi sitä, jos se yritti palata ilman saalista. Fubuki joutui harjoittelemaan tätä kuukauden ajan.

Eräänä päivänä Jūzaburō sairastui. Hän epäili taudin olevan itselleen kuolemaksi, mutta ei tahtonut luovuttaa ennen kuin kaataisi karhun, joka vei hänen lapsenlapsensa ja silmänsä. Jūzaburō yritettiin viedä sairaalaan, mutta vanha mies ei suostunut.

Pian tämän jälkeen Yōichin tappanut karhu ilmestyi kylän lähettyville ja tappoi karjaa sekä kyläläisiä. Metsästyspartio lähti saalistamaan petoa, ja myös Jūzaburō tuli mukaan Fubukin kanssa, vaikka oli edelleen sairas. Metsästäjiin kuului myös Tetsubō ja hänen karhukoiransa Raiden. Tetsubō oli kouluttanut koiransa syömään karhunlihaa epäröimättä, ja Jūzaburō yritti varoittaa, että se tekisi koirasta varomattoman. Tetsubō ei suostunut kuuntelemaan Jūzaburōa, mutta myöhemmin Jūzaburōn aavistus kävi toteen, kun karhu tappoi varomattoman Raidenin yhdellä iskulla.

Karhu onnistuttiin saartamaan kallionkielekkeelle ja Jūzaburō sokeutti sen ampumalla sitä silmiin. Karhu oli vähällä pudota alhaalla virtaavaan jokeen. Fubuki tönäisi sekä karhun että itsensä alas, varmistaakseen, että karhu kuolisi. Jūzaburō hätääntyi ja hyppäsi perään pelastaakseen koiransa. Hänen ruumiinsa löydettiin myöhemmin kolmen kilometrin päästä. Kyläläiset hautasivat Jūzaburōn ja Fubuki istui useita päiviä hänen haudallaan, uskoen, että hän vielä palaisi.