Izuna

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Izuna
Izuna-väri1.pngIzuna14.png
Nimi
Japaniksi 威頭拏
Muuta
Kotipaikka Kōga
Ensiesiintyminen osa 3
Ulkonäkö
Rotu Kōgan ninjakoira
(sekarotuinen japaninkoira)
Sukupuoli uros
Turkinväri tummanruskea-valkoinen, mustia pilkkuja ja kuvioita
Silmät keltaiset
Muut tuntomerkit valkoinen harjas päässä, oikea silmä puhki ja sen päällä arpi
Ginga Densetsu Akame
Ikä 2-3 vuotta
Liittouma Kōgan ninjakoirat, Ryōga

Izuna oli 1570–1580-luvuilla elänyt Kōgan ninjakoira ja Ryōgan poika. Hän oli Kurojakin ja Tesshinin esi-isä.

Hän oli äkkipikainen ja verenhimoinen taistelija, joka on Hakutakan arkkivihollinen.

Ginga Densetsu Akame

Kōgan ninjakoirat kohtaavat Sugawan ja Izuna tappaa tämän lävistämällä miehen keihäällä ja painamalla lopuksi miekkansa hänen niskaansa. Paikalle saapuva Ryōga ei ole tyytyväinen Izunan tekoihin. Ennen kuolemaansa Sugawa ehti puhaltaa torveensa, jonka ääni tavoittaa Hakutakan, Ōzarun ja muut Igan ninjakoirat. Hakutaka ja Izuna alkavat taistella keskenään. Izuna katkaisee miekallaan Hakutakalla olleen puisen keihään. Hakutaka saa Izunan miekan itselleen ja meinaa hyökätä tätä kohti, mutta Ryōga ennättää väliin. Muiden Igan ninjojen saapuessa Kōgan ninjat perääntyvät.

Myöhemmin Ryōgan kertoessa Kuman päässeen pakoon, Izuna ei ole tyytyväinen tähän vaan lähtee muutaman Kōgan ninjakoiran kanssa etsimään Kumaa. Izuna löytää mudassa kierivän Kuman, joka onnistui piiloutumaan kahta muuta Kōgan koiraa lampeen. Muiden Kōgan ninjojen piirittäessä Kuman, Izuna sanoo haluavansa hoidella tämän itse ja yllättyy toveriensa kertoessa tämän olevan Kuma, Ōzarun paras oppilas. Izuna hyökkää tätä päin ja katkaisee Kuman miekan. Hän käskee Kazumin taistella tätä vastaan, mutta Kuma iskee tätä miekkansa puolikkaalla. Myös Ryōga ja muut Kōgan ninjat ovat saapuneet paikalle ja ihmettelevät, mitä Izuna on tekemässä. Kuma alkaa ulvomaan ja ulvonta saavuttaa Ōzarun. Hetken päästä Izuna hyökkää tämän kimppuun, mutta Hakutaka saapuu paikalle ja hän heittää Izunan pois Kuman päältä.

Taistelupaikalle saapuu myös Hikozō, Taichi ja Hakutakan veljet. Kielloista huolimatta Hakutakan veljet juoksevat auttamaan isäänsä ja veljeään. Toki hyökkää Izunaa kohti, mutta Izuna tappaa hänet viiltämällä hänen rintakehänsä auki. Itkevä Hakutaka hyökkää hänen kimppuunsa, mutta Izuna potkaisee hänet pois ja painaa Hakutakan maata vasten. Kuma auttaa Hakutakaa lyömällä Izunan pois tämän päältä, mutta Izuna iskee Kumaa miekalla rintaan. Izuna ei kuitenkaan ehdi tehdä seuraavaa hyökkäystä, kun Ryōjun ampuu hänen ohimoonsa nuolen. Izuna selviää kuitenkin hengissä ja vannoo tappavansa Hakutakan. Hän perääntyy ja palaa kotikyläänsä muiden Kōgan ninjakoirien kanssa.

Izuna osallistuu myöhemmin isänsä kanssa Tenshō-kauden Igan sotaan. Äkkipikaisena nuorena koirana hänellä on vaikeuksia noudattaa isänsä määräyksiä ja hän yrittää pakkomielteisesti haastaa ja surmata Hakutakan. Izunan isä menehtyy ja Izuna käskee joukot perääntymään vihollisen saadessa vahvistusta.

Kuvia

Izunan kuvagalleria