Izō

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 22. elokuuta 2021 kello 15.24 – tehnyt Admin (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Izō
Väriizogdwo.jpgIzou outona.PNG
Nimi
Japaniksi 以蔵
Ääntäminen izoo
Muuta
Kotipaikka Hakkōda-vuoristo,
Aomorin prefektuuri
Ääninäyttelijä Susumu Akagi
Ulkonäkö
Rotu siperianhuskyn ja alaskanmalamuutin sekoitus
Sukupuoli uros
Turkinväri musta-valkoinen (manga),
musta-vaaleanruskea (anime)
Silmät siniset (manga),
kellanvihreät (anime)
Tiedot eri osissa
Ginga Densetsu Weed
Ensiesiintyminen osa 13, jakso 17
Liittouma Ōun soturit, Kisaragi, veljet
Ginga Densetsu Weed: Orion
Ensiesiintyminen osa 2
Liittouma Ōun soturit, Kisaragi, veljet, Sayoko, Kuranosuke, Harunobu, Hiroshi, Orion
Ginga: The Last Wars
Ensiesiintyminen osa 1
Liittouma Ōun soturit, veljet
Ginga Densetsu Noah
Ensiesiintyminen osa 1
Liittouma Ōun soturit

Izō on vanhin Kisaragin yhdeksästätoista pojasta, joten hän toimiikin usein veljiensä johtohahmona. Hän on yksi kolmesta, jotka ovat vielä elossa.

Hän on mm. Shinsakun, Shūsakun, Miun, Denshichin, Kazukin ja Saburōn isoveli. Hänellä oli myös puoliso, Sayoko, ja tämän kanssa neljä poikaa, joihin kuuluivat Kuranosuke, Hiroshi ja Harunobu.

Izōn isä opetti hänelle, että pahantekijät eivät ansaitse sääliä ja heidät voi tappaa armotta. Tämä ajatustapa näkyy Izōssa erityisen vahvasti Ginga Densetsu Weed: Orionissa, kun hän tuntee voimakasta kostonhalua Kurohabakia kohtaan. Hän myös opettaa saman ajattelutavan Orionille.

Ginga Densetsu Weed

Metsästysretkellä Izō veljineen törmää Shigureen, joka kertoo heille Genbasta, joka on vallannut Vuorilinnan, sekä tappanut kolme Shiguren veljeä. Izō veljineen rientää kertomaan isälleen tästä, ja Kisaragi kehottaa heitä lähtemään auttamaan. Lopuksi he auttavat Weedin joukkoja päihittämään Hōgenin joukot. Voitettuaan Hōgenin, veljekset palaavat Mutsuun isänsä luo.

Muutaman kuukauden kuluttua saapuu kuitenkin avunpyyntö Hokkaidōsta: Hakurō on lähettänyt poikansa Suzakun pyytämään heitä auttamaan taistelussa Victoria vastaan. Izō juoksee Ōuun hakemaan Ginin joukot avuksi ja yhdessä heidän ja veljiensä kanssa hän lähtee auttamaan Hakurōn joukkoja. Hän palaa sodasta elossa, mutta osa hänen veljistään kuoli tai haavoittui vakavasti.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Izō asuu yhä Mutsussa isänsä ja veljiensä kanssa, mutta tulee kuuden veljensä – Shinsakun, Shūsakun, Miun, Denshichin, Saburōn ja Kazukin – kanssa katsomaan Ōun tilannetta tulivuorenpurkauksen jälkeen. He löytävät eksyneen Bellan ja tapaavat sitten Sasuken, Shirozarun, Muun ja Raran. Joukko piilottelee Kurohabaki-klaania, joka on valloittanut Ōun.

Orion, Tyson ja Heizō saapuvat Ōuun ja lähtevät Izōn ja tämän veljien kanssa Mutsuun. He löytävät Izōn isän, puolison ja pennut surmattuina. Vain Kuranosuke on hengissä ja viimeisillä voimillaan kertoo Kurohabakin hyökänneen Mutsuun. Raivostunut Izō ja tämän veljet palaavat Ōuun ja tekevät itsemurhahyökkäyksen Masamune Kurohabakin linnoitukseen. He joutuvat perääntymään ja viimeisenä keinona aiheuttavat lumivyöryn, jossa Shinsaku ja Kazuki kuitenkin saavat surmansa. Izō suree veljiään ja liikuttuu siitä, miten paljon myös Orion välittää hänen veljistään. Hän päättää suojella Orionia ja kostaa Kurohabakille henkensä uhalla.

Joukkio poistuu miehitetystä Ōusta kohti Tochigia. Heizō johdattaa heidät kotiseudulleen Fukushimaan parantamaan haavojaan, mutta alue onkin Kurohabaki-komentaja Jirōta Ishibuchin vallassa. Izō tappaa Jirōtan raa'asti ja opettaa Orionille, että pahantekijät voi tappaa armotta.

Osa Izōn veljistä jää Fukushimaan ja Tochigiin, mutta Izō jatkaa matkaa Orionin rinnalla.

Ginga: The Last Wars

Izō lähtee Kenin, Georgen, Merin, Hiron, Tesshinin, Kagetoran, Kyōshirōn ja Jeromen kanssa Weedin johdolla selvittämään veren hajua. He löytävät Denshichin ruumiin ja joutuvat yllättäen kolmen Akakabuton jälkeläisen hyökkäyksen kohteeksi. Weed haavoittuu vakavasti ja kannetaan turvaan Izōn ja muiden jäädessä taistelemaan. Karhut jähmettyvät kuullessaan Ginin ulvonnan, jolloin Izō ja muut perääntyvät ja kokoontuvat Ginin ja muiden luo kalliolle.

Pian tämän jälkeen karhut valmistautuvat hyökkäämään koirien kimppuun. Gin päättää toimia elävänä syöttinä ja hyökkää Monsoonia kohti Zetsu Tenrō Battōgalla, mutta karhu estää hyökkäyksen ja heittää Ginin maahan. Ōun soturit hyökkäävät raivoissaan Monsoonin kimppuun välittämättä Ginin määräyksistä ja valtava karhu raatelee osan koirajoukosta hetkessä. Izō haavoittuu, mutta ei vakavasti.

Myöhemmin, Monsoon palaa takaisin kalliolle, ja väittää päihittäneensä syöttinä toimineen Ginin. Monsoon alaisineen hyökkäävät suoraan koirien kimppuun. Pian Izō ei kykene taistelemaan ja muiden soturien tapaan pystyy vain makaamaan haavoittuneena maassa Monsoonin ottaessa Ōun paratiisin hallintaansa.

Izō selviää hengissä, mutta hänet kannetaan kivenlohkareista tehtyyn vankilaan monen muun Ōun soturin kanssa. Karhut eivät tapa koiria heti, vaan pitävät heitä leikkikaluinaan ja ruokavarastonaan.

Wiki2.png Tämä artikkeli tai sen osio loppuu kesken ja tarvitsee laajennusta.


Ginga Densetsu Noah

Izō asuu muiden Ōun sotureiden kanssa Ōussa Monsoonin kukistuttua. Kun Kyōshirō ja Sasuke lähtevät etsimään kadonnutta Orionia, se innostaa myös Izōn lähtemään yhdessä Rigelin, Miun ja Shūsakun kanssa.

Wiki2.png Tämä artikkeli tai sen osio loppuu kesken ja tarvitsee laajennusta.


Kuvia

Izōn kuvagalleria