Ero sivun ”Hyena” versioiden välillä

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p
Rivi 18: Rivi 18:
 
  | ikä-gdw =  
 
  | ikä-gdw =  
 
  | liittouma-gdw = [[Ben]]
 
  | liittouma-gdw = [[Ben]]
  | kuolema-gdw = Sniper tappoi (takauma)
+
  | kuolema-gdw = [[Sniper]] tappoi (takauma)
 
}}
 
}}
 
'''Hyena''' oli [[Ōun soturit|Ōun soturi]] ja [[Sniper]]in ainoa kätyri.
 
'''Hyena''' oli [[Ōun soturit|Ōun soturi]] ja [[Sniper]]in ainoa kätyri.

Versio 5. heinäkuuta 2016 kello 20.05

Hyena
Hyenaväri.jpgHyenaa.jpg
Nimi
Japaniksi ハイエナ
Ääntäminen haiena
Merkitys hyeena
(englannista)
Muuta
Ääninäyttelijä Shigeharu Matsuda
Ulkonäkö
Rotu weimarinseisoja
Sukupuoli uros
Turkinväri vaaleanharmaa (manga), tummanharmaa ja valkoinen kuono (anime)
Silmät ruskeat (anime)
Muut tuntomerkit silmäripset, mustat otsatäplät, vaalea kirsu
Tiedot eri osissa
Ginga: Nagareboshi Gin
Ensiesiintyminen osa 4, jakso 8
Liittouma Ōun soturit, ent. Sniper
Ginga Densetsu Weed
Ensiesiintyminen osa 11 (takauma)
Liittouma Ben
Kuolinsyy Sniper tappoi (takauma)

Hyena oli Ōun soturi ja Sniperin ainoa kätyri.

Hän oli pelkurimainen ja heikko taistelija, mutta vaikutteille altis. Hänestä tuli myöhemmin rohkeampi ja uskollinen Ōun armeijalle.

Ginga Nagareboshi Gin

Manga

Hyena oli metsästyskoira, jonka hänen omistajansa hylkäsi metsään ja sitoi kiinni puuhun. Tämän takia Hyena uskoo, ettei hyviä ihmisiä ole olemassa.

Sabotointi Ōun joukoissa

Myöhemmin Hyenasta tuli Rikin laumalainen. Lauman tavoite oli kaataa vaarallinen Akakabuto-karhu, mutta Hyena oli tämän tavoitteen sijaan uskollinen komentaja Sniperille, joka havitteli johtajan paikkaa.

Kun Riki lähettää joukkueet keräämään koiria koko Japanista, Sniper lähettää Hyenan ryhmien 1–3 mukaan, vakoilemaan ja sabotoimaan niiden toimintaa. Kōfussa Hyena ilmoittaa Benille, ettei monien muiden koirien kanssa ole tyytyväinen ryhmän toimintaan, jolloin Ben kertoo heille, miksi he ovat tulleet Yamanashiin: he tarvitsevat joukkoihinsa Kain kolme veljestä.

Kun veljekset ovat liittyneet joukkoon, koirat suuntaavat Mossin alueelle. Hyena poistuu ryhmästä, selittämällä menevänsä tarpeilleen, ja menee sitten Sniperin käskystä tapaamaan Mossia. Hän valehtelee Mossille, että Ben ja Kai-veljekset aikovat hyökätä Mossin lauman kimppuun. Hyena poistuu sitten paikalta ja tekee Sniperin kanssa väijytyksen tappaakseen Mossin viestinviejät. Hyena pidättelee Mossin poikaa, Jaguaria, sillä välin kun Sniper tappaa Lloydin.

Kun Jaguar yrittää paeta, Hyena ottaa tämän kiinni. Silloin Gin ja Smith saapuvat paikalle ja auttavat Jaguaria. Gin kiskoo Hyenan irti Jaguarista ja taistelee sitten Sniperiä vastaan. Hyena puolestaan taistelee Smithiä vastaan Sniperin käskystä, mutta häviää hetkessä. Smith ja Gin putoavat rotkoon, jolloin Hyena ja Sniper uskovat heidän kuolleen.

Karkotus ja paluu Ōun joukkoihin

Riidankylvämisestä huolimatta Moss ja Ben liittoutuvat. Hyena ei petturuutensa ilmitulemisen jälkeen uskaltaisi enää palata takaisin Benin laumaan, mutta Sniper käskee häntä palaamaan.

Hyena seuraa Benin joukkoja kaksi päivää saamatta mitään syötävää. Igassa Kōgan ninjakoirat tarjoavat hänelle lihanpalan ja antavat samalla varoituksen. Benin joukko tulee paikalle ja ne suuttuvat nähdessään petturin. Jaguar haluaisi tappaa Hyenan kostoksi Lloydin kuolemasta, mutta Ben hoitaa tilanteen rauhanomaisemmin. Hän heittää Hyenan puuta päin ja kertoo sille, että se saa armahduksen, jos tuo Sniperin hänelle.

Muut koirat kuitenkin suuttuvat uudelleen, kun Hyenan saama lihanpala paljastuu koiranlihaksi, ja häntä epäillään kannibaaliksi. Hyena kuitenkin järkyttyy uutisesta ja kertoo muille, keneltä sai lihanpalan.

Kōgan ninjakoirien ilmestyessä jälleen paikalle muut koirat keskittyvät heihin, jolloin Hyena poistuu paikalta. Kaksi ninjakoiraa kuitenkin löytää hänet ja pakottaa hänet syömisen uhalla raahamaan koirien ruumiita luolaan, joka toimii ruokavarastona.

John ilmestyy paikalle ja tappaa ninjakoirat. Hyena ja John muistavat nähneensä toisensa aiemmin, Rikin määräämässä kokoontumisessa. Hyena päättää lähteä Johnin matkaan, mutta silloin loput ninjakoirista palaavat johtajansa Kurojakin kanssa. Hyenan järkytykseksi John aikoo haastaa koiralauman yksin, mutta viime hetkellä Ōun soturit tulevat paikalle.

Hyena katsoo aluksi taistelua sivusta, mutta liittyy sitten mukaan saadakseen takaisin muiden koirien luottamuksen. Hänet hyväksytään takaisin laumaan, vaikka monet koirat ovatkin yhä epäluuloisia häntä kohtaan.

Uskollinen Ōun soturi

Myöhemmin Wakayamassa, kun Ginin johtama pieni joukko ui Shikokuun, Hyena jää Mossin ja Benin luo hylätylle laivalle. Lauma lähtee takaisin Kōfuun, jossa Benin omistaja asuu, jotta Benin heikkenevä näkö voitaisiin korjata.

Kun koirat kuulevat, että Mutsun neljä valtiasta ovat tuhonneet ryhmät 4–6, Hyena lähtee Mossin joukoissa Mutsuun selvittämään asiaa. Matkalla he pysähtyvät Akitassa ja näkevät Rikin taistelemassa yksin karhuja vastaan. Näky ilmeisesti teki vaikutuksen Hyenaan.

Mutsussa Mossin joukko joutuu neljän valtiaan piirittämäksi ja heidät jätetään nääntymään, kunnes he antautuisivat. Mossin joukko saa kuitenkin voimia Benin tullessa paikalle ja yrittää pois kraaterista, mutta Hazukin joukot iskevät heidät takaisin alas.

Hyena on alkanut osoittaa rohkeutta sekä välittämistä ja uskollisuutta muita sotureita kohtaan, ja hän raivostuu uskoessaan Terryn olevan petturi, mutta antaa anteeksi saatuaan kuulla, ettei asia ollutkaan niin.

Myöhemmin Terryn taistelessa Kisaragia vastaan henkensä uhalla, Hyena ja muut soturit ulvovat kyynelehtien, yrittäen näin rohkaista Terryä.

Terry kuolee, mutta sade ja paikalle saapuneet Ginin joukot rohkaisevat Hyenaa ja muita Mossin joukossa. Hyena taistelee muiden Ōun sotureiden kanssa neljän valtiaan joukkoja vastaan. Koiralaumat liittoutuvat yhdeksi joukoksi tappaakseen karhut, jotka tappoivat Terryn ja Kisaragin pennut.

Kuolema

Kun ratkaisutaistelu Akakabutoa vastaan on lähellä, Hyena osoittaa valmiutta taistella karhuja vastaan ja haluaa näyttää muille sotureilla olevansa nyt rohkea.

Johtajan luo kokoontumisen jälkeen Hyena poistuu hetkeksi muiden luota, sillä se muistaa paikan, jossa on mehiläispesä täynnä hunajaa. Hän tahtoo kuolla maha täynnä hunajaa, eikä välitä vaikka mehiläiset pistävät häntä. Silloin Hyena näkee koiran hahmon juoksevan kauempana ja hämmästyksekseen tunnistaa tämän Sniperiksi, joka jäi aiemmin ansaan Shikokulla, ja jota ei olla sen koommin nähty.

Hyena seuraa Sniperiä jyrkänteelle ja näkee piilostaan, miten Sniper ja sokeutunut Ben taistelevat. Ben pudottautuu vastustaja mukanaan rotkoon. Hyena juoksee reunalle ja kiroaa itseään, kun ei uskaltautunut mennä aiemmin apuun. Hyena itkee rotkon reunalla, mutta kuulee sitten Benin äänen ja tajuaa, että Sniper ja Ben ovat elossa pudottuaan tulvivaan jokeen. Hyena epäröi, mutta käskee lopulta itseään miehistymään, ja hyppää rotkoon auttaakseen Beniä. Hyena putoaa jokeen ja iskee Sniperin irti Benin kimpusta.

Tämän jälkeen virta vie kaikki kolme koiraa mukanaan, eikä Hyena esiinny enää tarinassa. Tarkempi kuvaus tapahtumista kerrotaan vasta Ginga Densetsu Weedissä.

Anime

Hyena on animeversiossa pelkurimaisempi kuin mangassa, sillä ratkaisutaistelun alkaessa Hyena ei kuolemanpelossaan tahdo taistella ja piiloutuu muiden lähtiessä taisteluun.

Sokea Ben hyppää rotkon yli seuratessaan Rikiä, joka yrittää iskeä Akakabuton selustaan, mutta Sniper tulee paikalle ja hyökkää hänen kimppuunsa. Ben saa kuitenkin yliotteen ja hyppää Sniper mukanaan rotkoon. Hyena katsoi taistelua sivusta ja juoksee rotkon reunalle, huutaen Benin perään. Hän katuu, ettei mennyt apuun aiemmin.

Mangassa Hyena taivuttelee itsensä auttamaan, mutta animeversiossa Benin ääni hänen mielessään taivuttelee hänet hyppäämään. Hyena ei myöskään kuullut Benin ääntä, eikä täten tiennyt oliko Ben elossa, mutta hyppäsi rotkoon silti.

Animessa ei näytetä laisinkaan rotkon pohjalla virtaavaa koskea, eikä sitä, mitä tapahtui Hyenan hypättyä alas.

Ginga Densetsu Weed

Hyena mainitaan Sniperin takaumassa, jossa kerrotaan, mitä vuosia sitten tapahtui, kun Ben, Sniper ja Hyena putosivat koskeen.

Hyena hyppäsi auttamaan Beniä, ja kiskoi Sniperin irti Benistä. Hyena yrittää kiskoa Benin rantakiville, jottei virta veisi sitä mennessään. Sniper tulee kuitenkin paikalle, jolloin Hyena kertoo sille olevansa kyllästynyt toimimaan juoksupoikana. Hyena ei pidä itseään sankarina, mutta uhrautuu hyökkäämällä Sniperin kimppuun ja työntämällä heidät molemmat takaisin koskeen. Voimakas virtaus lyö heitä kiviä ja puunrunkoja vasten. Hyena menettää hetkeksi tajuntansa ja Sniper onnistuu tappamaan Hyenan repimällä hänen mahansa auki.

Hyenan henki nähdään myöhemmin muiden Ōun sotureiden joukossa tukemassa Weediä, kun se on kaksintaistelussa Hōgenin kanssa.

Kun Moss kuolee, Hyena on yksi hengistä, jotka ovat häntä vastassa tuonpuoleisessa.

Sitaatteja

Hyenan sitaattisivu

Kuvia

Hyenan kuvagalleria