Hopeanuoli!musikaali

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Musikaalin esiintyjät yhteiskuvassa Takahashin kanssa.

Hopeanuoli!musikaali on suomalainen fanitekoinen musiikkinäytelmä, joka perustuu Yoshihiro Takahashin manga- ja animesarjaan Ginga: Nagareboshi Gin. Musikaali esitettiin vuoden 2011 Traconissa ja sen uudistettu versio vuoden 2012 Animeconissa. Yoshihiro Takahashi näki vuoden 2011 esityksestä vain loppuosan, mutta vuoden 2012 esityksen hän näki kokonaan.

Tuotanto

Hopeanuoli!musikaalin alkutuotanto ja suunnittelu alkoi alkusyksyllä 2010. Samana vuonna sanoitettiin valtaosa musikaalin kappaleista. Alkutuotannosta vastasivat Rewe Fagerström, Kira Yliperttula ja Saara Gonclaves.

Tuottajina ja pääjärjestäjinä musikaalin ensimmäisessä tuotannossa toimivat Rewe Fagerström ja Kira Yliperttula. Alkuperäinen työryhmä vastasi käsikirjoituksesta (Kira Yliperttula, Rewe Fagerström), laulujen sanoituksista (Rewe Fagerström, Saara Gonclaves) sekä pohjateoksen lavasovituksesta. Hopeanuoli!musikaalin ensimmäinen tuotanto nähtiin lavalla 3. syyskuuta 2011 Tampere-talolla anime- ja roolipelitapahtuma Traconin puitteissa.

Tuottajana Hopeanuoli!musikaalin uudistetussa vesiossa toimi Rewe Fagerström. Musikaalin toinen tuotanto muutti alkuperäistä käsikirjoitusta, mikä lisäsi esityksen kestoa sen sisällön kasvaessa. Uusia kappaleita kirjoitettiin musikaalin toiseen versioon kaikkiaan kuusi kappaletta (Komentaja dobermanni, Mayan juoni, Perintö, Shinobin kunnia, Muistot ja Kuunvalo). Manna Hagström työsti musikaalia varten lauluttomat versiot niistä vokaalikappaleista, joista sellaisia ei vielä ollut. Hopeanuoli!musikaalin toinen tuotanto nähtiin lavalla 15. heinäkuuta 2012 Kuopion musiikkikeskuksessa Animecon-tapahtuman yhteydessä ja kantoi nimeä Gin! musikaali.

Tarina

Musikaalin tapahtumat perustuvat Ginga Nagareboshi Gin -sarjan tapahtumiin. Gin on taitavan karhunmetsästyskoiran, Rikin, pentu. Gin syntyi tiikeriraitaisena, minkä katsottiin sinetöineen hänen kohtalonsa karhukoirana. Pentuna Gin näki, kuinka Akakabuto-karhu viskasi hänen isänsä rotkoon. Gin luuli isänsä kuolleen ja vannoi kostavansa Akakabutolle. Gohē Takeda alkoi Ginin rankan koulutuksen.

Kerran Gin törmää ystävänsä Johnin kanssa villikoiralaumaan. Käy ilmi, että koirat ovat osa suurempaa laumaa, jonka tavoitteena on kukistaa Akakabuto. Gin liittyy laumaan ja kiertää sen mukana ympäri Japania etsimässä lisää voimakkaita koiria mukaan. Kolmen kuukauden jälkeen koirat kokoontuvat takaisin lähtöpaikkaansa, Ōun Futago-solaan, ja aloittavat hyökkäykset Akakabutoa ja sen alamaisia vastaan. Lopulta käy myös ilmi, että villikoiralauman johtaja olikin Riki, Ginin isä. Se oli selvinnyt pudotuksesta rotkoon.

Sarjan ja musikaalin väliset erot

 • Musikaali jättää kokonaan alun ihmisosion pois, ja se alkaa suoraan siitä, kun Gin liittyy Ōun sotureihin.
 • Kurojaki ei menetä silmäänsä sirppiin.
 • Benizakura on jätetty pois, ilmeisesti aikarajoitusten vuoksi. Mutsun neljä valtiasta esiintyvät lyhyesti ensimmäisessä versiossa, toisessa versiossa he eivät esiinny lainkaan.

Näyttelijät

Rooli Näyttelijä
Gin Mikael Luotolahti
Riki Otso Säävälä
John Dino Helminen (2. tuotanto), Kira Yliperttula (1. tuotanto)
Ben Riikka Käkönen
Cross Elina Pätsi
Smith Rewe Fagerström
Sniper Visa Tiitinen
Hyena Viv Kettunen
Hayato Pinja Kinisjärvi
Oliver Pinja Kinisjärvi
Fuji Kristiina Kuusela
Akatora Reta Inkeroinen
Chūtora Lotta Laajalahti
Kurotora Minna Huttunen
Moss Ippe Järvi-Eskola
Jaguar Sanni Kunttu
Wilson/Kertoja Myy Lohi
Hakurō Oona Paavilainen
Musashi Kristiina Kuusela
Akakabuto Visa Tiitinen
Madara Jukio Kallio (2. tuotanto)
Muut karhut Kalle Rantanen, Mia Makkonen, Juuso-Matias Maijanen, Juha Lehtimäki, Jenni Väyrynen (2. tuotanto)
Akame Kasper Puura (2. tuotanto)
Kirikaze Juha-Pekka Laajalahti (2. tuotanto)
Jinnai Sandra Järvinen (2. tuotanto)
Kurojaki Juha Lehtimäki (2. tuotanto)
Maya Irene Rautio (2. tuotanto)
Kōgan ninjakoirat Jenni Väyrynen, Elina Kaipainen, Ville Karvonen, Toni Itäluoma (2. tuotanto)
Tosa-koirat Ville Karvonen, Toni Itäluoma (2. tuotanto)

Tekniikka

 • Musiikki ja äänitehosteet: Manna Hagström, Jukio Kallio
 • Valotehosteet: Thomas Ruotsalanen, Juha Kaipainen, Tuomas Iskanius

Avustajat

 • Juuso-Matias Maijanen
 • Juha Kaipainen
 • Kira Yliperttula
 • Arttu Peltoniemi
 • Saara Gonclaves

Muuta

 • Musikaali sai ilmeisesti jonkin verran huomiota myös Japanissa, sillä jopa siellä sarjasta tehtiin kaksi stage play -musikaalia. Vuonna 2019 esitettiin Ginga: Nagareboshi Gin - Kizuna Hen (suom. Hopeanuoli-musikaali - osa 1: Ystävyyden siteet) ja vuonna 2020 Ginga: Nagareboshi Gin - Gajō Kessen Hen (suom. Hopeanuoli-musikaali - osa 2: Linnakkeen taistelu) sai ensi-iltansa. Future Film osti molempien musikaalien levittämisoikeudet Suomeen vuonna 2022 ja ensimmäinen osa sai ensi-iltansa Suomen elokuvateattereissa 12. elokuuta 2022.

Aiheesta muualla