Harppuunakarhu

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
"Harppuunakarhu"
Harppuunakarhugng.jpg
Nimi
Japaniksi 赤毛の魔性
Ääntäminen akage no mashoo
Merkitys paholaismainen punaturkki
Muuta
Kotipaikka Hokkaidō
Ulkonäkö
Laji ruskeakarhu
Sukupuoli uros
Säkäkorkeus n. 3½ m
Turkinväri punaruskea (manga), tummanruskea (anime)
Silmät keltaiset
Muut tuntomerkit kolme harppuunanterää selässä
Ginga: Nagareboshi Gin
Ensiesiintyminen osa 12, jakso 20
Kuolinsyy Akakabuto tappoi (osa 13, jakso 20)

Harppuunakarhu oli Hokkaidōsta kotoisin oleva erittäin vaarallinen ruskeakarhu, joka tappoi tiedettävästi ainakin 34 ihmistä. Se saattoi olla Akakabutoakin vahvempi, ennen kuin Akakabuto kasvoi jättiläismäisiin mittoihin.

Ginga: Nagareboshi Gin

Wilsonin mukaan harppuunakarhu ui ja hyökkäsi Kairyūmaru-nimiseen kalastuslaivaan. Miehistö yritti harppuunoin aseistautuneena puolustautua raivoisaa karhua vastaan, minkä tähden karhulle jäi kolme harppuunaa selkäänsä. Karhu onnistui tappamaan kaikki 25 miestä ja eli heidän lihallaan. Laiva ajelehti Hokkaidōsta Aomoriin ja oli perillä kolme kuukautta sen katoamisen jälkeen. Päästyään maihin, karhu tappoi vielä viisi satamaviranomaista ja neljä miehistön jäsenten omaisista. Sekasorron aikana se onnistui pakenemaan metsään ja suuntasi Ōuun.

Gin ja muut koirat törmäsivät Harppuunakarhuun, kun se oli tunkeutunut Akakabuton alueelle haastaakseen tämän. Harppuunakarhu taisteli siellä Kesagaken, Akakabuton taktikon, kanssa. Harppuunakarhu tappoi Kesagaken ja väänsi tämän jälkeen sen leuat sijoiltaan ja jäi litkimään sen verta, kunnes huomasi villikoirien tarkkailevan sitä. Benin johdolla koirat kävivät hyökkäykseen karhua vastaan, mutta Harppuunakarhun nahka oli kuitenkin niin paksua, etteivät koirat saaneet kunnolla hampaitaan sen läpi. Harppuunakarhulla olisi ollut mahdollisuus tappaa Gin, mutta ei tehnyt sitä. Sen sijaan, se päätti johdattaa koirat Akakabuton vuorilinnalle.

Nähdessään Akakabuton koon, Harppuunakarhu alkoi pelätä ja tahtoi liittyä tämän joukkoihin. Akakabuto kuitenkin raivostui vieraan karhun tunkeilusta ja siitä, että se oli johdattanut koirat suoraan linnoitukselle, ja tappoi Harppuunakarhun yhdellä ainoalla iskulla. Akakabuto ei myöskään tarvinnut Harppuunakarhun apua, sillä hänellä oli vielä kolme karhua rinnallaan.

Muuta

  • Harppuunakarhu ei ole tämän hahmon oikea nimi, mutta se tunnetaan Suomessa parhaiten tällä nimellä ja "nimi" mainitaan myös Meteor Ginissä.
  • Oli olemassa teoria, että karhun nimi olisi ollut Sokkin, mutta näin ei kuitenkaan ole. Luottohenkilöä merkitsevä sokkin (jap. 側近) viittaa Akakabuton taktikkoon Kesagakeen.

Kuvia

Harppuunakarhun kuvagalleria