HANAKO (tarina)

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

HANAKO (jap. ハナコ) on lyhyttarina Yoshihiro Takahashin omasta koirasta, Hanakosta. Yoshihiro itsekin esiintyy tässä tarinassa.

HANAKO on julkaistu sekä Ginga Densetsu Weed Gaidenissa että Ginga Densetsu Weed Tokubetsuhanissa.

Tarina

Tarina alkaa, kun Yoshihiro on matkalla Amerikassa japanilaisen ystävänsä luona. Siellä hän kohtaa Hanakon, lempeän koirasusinaaraan, jonka toinen vanhempi on saksanpaimenkoiran ja malamuutin risteytys ja toinen siperiansusi. Yoshihiro toteaa ystävälleen, että haluaisi itsekin koirasuden, jolloin ystävä kysyy varovaisesti, voisiko hän ottaa Hanakon. Hanako muuttaa Yoshihiron kanssa Japaniin. Pian käy ilmi, että lempeällä koirasudella on vain yksi pahe: se karkailee jatkuvasti. Mangassa näytetään, kuinka se on päässyt erään koulun pihalle ja lapset silittelevät sitä ja vetävät sitä korvista ja hännästä. Hätääntynyt Yoshihiro käskee lapsia jättämään sen rauhaan, mutta Hanako ei ole tästä lainkaan moksiskaan, vaan päinvastoin nauttii huomiosta. Yoshihiro joutuu Hanakon takia kerran poliisien kanssa tekemisiin, sillä Hanako oli kerran karatessaan "purrut" erästä koiraa. Todellisuudessa se oli kuitenkin kääntänyt sen selälleen tarkistaakseen sen sukupuolen.

Hanakolla ilmenee vanhana virtsankarkailua ja sen takajaloista katoaa voima. Eräänä aamuna Yoshihiro löytää koiran pediltä suuren verilammikon ja kauhistuneena vie Hanakon eläinlääkäriin, jonne se jää tutkittavaksi. Illalla Yoshihiro saa puhelun ja tiedon, mikä Hanakoa vaivaa: sillä oli kivulias paise kohdussa. Yoshihiro pyytää eläinlääkäriä leikkaamaan Hanakon, jottei se joutuisi kärsimään.

Leikkaus onnistuu, mutta Hanako vajoaa koomaan kolmeksi päiväksi. Lopulta lääkäri soittaa Yoshihirolle ja kehottaa tulemaan kiireesti, sillä Hanako oli herännyt, mutta sen tila oli kriittinen. He pääsevät kuitenkin vasta illalla, koska Yoshihiron vaimo ja lapset olivat sukulaisten luona. He lähtivät juosten eläinlääkärin luokse, mutta matkalla joku alkaa ampumaan ilotuliteraketteja. Yoshihiro anelee mielessään ampujaa lopettamaan, sillä Hanako vihasi ilotulituksia. He tulivat kuitenkin liian myöhään: Hanako oli nukkunut rauhallisesti pois. Tarinan lopussa kerrotaan, että erään uskomuksen mukaan ihminen (tai eläin) ottaa kuollessaan jotain mukaansa. Hanakon kuoleman jälkeen sen suosima pioni Takahashien pihasta kuihtui äkisti, johon Yoshihiron vaimo sanoi haikeasti: "Hanako otti pionin mukaansa taivaaseen."