Hänen nimensä on Weed

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jakso 1
Gdw1ep.png
Nimi
Japaniksi その名はウィード!
Rōmaji Sono na wa Weed!
Suomeksi Hänen nimensä on Weed!
Tiedot
Sarja Ginga Densetsu Weed
Jakso 1/26
Ensiesitys 3. marraskuuta 2005
Kanava Animax
Ohjaaja Shinobu Nishioka
Studio Studio Deen
Ginga Densetsu Weed
Edellinen23.png - JAKSO 1 Jakso 2 Seuraava23.png


Hänen nimensä on Weed on Ginga Densetsu Weed -animesarjan ensimmäinen jakso, joka esitettiin ensimmäisen kerran 3. marraskuuta vuonna 2005 Animaxilla.

Juoni

Jakson alussa Smith on opettamassa tuntemattomia pentuja kalastamaan. Pennut pyytävät Smithiä itse näyttämään miten se tehdään, mutta nimetön ruskea koira kieltää heitä meluamasta ja sanoo, että heidän pitäisi kunnioittaa vanhaa soturia, jonka ansiosta Ōu on taas rauhallinen paikka. Seuraavaksi näytetään takauma siitä, miten Gin kukisti Akakabuton Zetsu Tenrō Battōgallaan ja kuinka paratiisista tuli ihmisiltä kielletty koirien alue. Koirat saivat elää rauhassa Ginin ollessa ylipäällikkö, kunnes 14 vuotta myöhemmin salaperäinen hirviö hyökkäsi Futago-solaan. Smith ryntää taistelupaikalle ja hänen sotilaansa ilmestyy yhtäkkiä Sakuran kanssa. Hän pyytää Smithiä viemään raskaana olevan Sakuran turvaan ylipäällikön luokse.

Puoli vuotta myöhemmin Pohjois-Alpeilla englanninsetteri GB on vaanimassa puluja, kun pieni akitan pentu hyppää yllättäen pensaasta. GB saa napattua yhden pulun, mutta pentu väittää nähneensä sen ensin. Pentu onnistuu ottamaan linnun GB:ltä ja lähtee juoksemaan, mutta GB saa hänet kiinni. Pentu kertoo, että hänen on vietävä ruokaa sairaalle äidilleen. Silloin GB päästä hänestä irti ja antaa pennun ottaa linnun. Hän kuitenkin varoittaa pentua, että hänen ja hänen äitinsä on lähdettävä alpeilta, koska sitä hallitsee ilkeä koira nimeltä Nero. GB esittäytyy ja yrittää kysyä myös pennun nimeä, mutta pentu ehtii jo livahtaa pois. Kotona Sakura on huonossa kunnossa, kun pentu tuo hänelle linnun. Sakura huomaa verta pentunsa niskassa, mutta pentu sanoo vain kompastuneensa napatessaan linnun. Hän pyytää Sakuraa syömään, jotta tämä tulisi terveeksi ja lähtee metsästämään lisää lintuja.

Sillä välin Nero on vihainen GB:lle, joka ei onnistunut saamaan hänelle mitään ja käskee häntä varastamaan sorsia ihmisten luota. Lammen luona GB kuitenkin törmää vahtikoiraan ja lähtee äkkiä pois alueelta. On jo myöhä, kun pentu palaa epäonnistuneelta metsästysretkeltään. Hän huomaa onnettoman GB:n, joka surkuttelee, kun ei saanut napattua Nerolle sorsia. GB käskee pentua lähtemään pois, kunnes GB:n ystävä, Sasuke, joka myös toimii juoksupoikana Nerolle, tulee paikalle.

Englanninsetteri ja shiba menevät lammelle, jossa vahtikoira on vielä hereillä. Se huomaa Sasuken, joka hyökkää sorsia kohti, ja käy tämän kimppuun. Kauhistunut GB on toimeton pelastamaan ystäväänsä ja juoksee pois paikalta sorsa hampaissaan. Paikalle sattunut pentu rientää auttamaan Sasukea. Hän onnistuu saamaan Sasuken irti vahtikoiran hampaista, mutta joutuu itse sen seuraavaksi uhriksi. Silloin GB saa rohkeutta ja pelastaa pennun. Vahtikoira heittää GB:n selälleen maahan ja puree tämän kaulaa. Pennun yrittäessä auttaa GB:tä, koira ihmettelee miksi akita auttaa hänenlaistaan koiraa, johon pentu vastaa, että koska GB oli antanut pennun viedä linnun äidilleen nyt oli hänen vuoronsa auttaa häntä. Vahtikoira heittää pennun seinään, mutta akita nouseekin ylös ja hänen karhukoiran vaistonsa heräävät. Pentu hyökkää vahtikoiraa kohti ja saa katkaistua tämän korvan Zetsu Tenrō Battōgalla. Smith, joka on saapunut paikalle kuultuaan taistelun äänet, on vaikuttunut pennun Battōgasta. Vahtikoira pelästyy vanhan soturin taisteluauraa ja jättää koirat rauhaan.

Smith tahtoo tavata Sakuran saatuaan tietää pennun olevan tämän poika, joten pentu vie kaikki hänen luokseen. Sakura on iloinen nähdessään Smithin ja kiittää vanhusta nuolemalla tämän jalan tynkää. Hän sanoo, ettei koskaan kadottanut uskoaan Smithiin, koska hän oli se soturi, johon Gin kaikista eniten luotti. Sitten Sakura kertoo, kuinka Smith oli pelastanut hänet, kun hirviö hyökkäsi Futago-solaan. Yhtäkkiä hän lyyhistyy maahan ja pyytää Smithiä viemään pennun ylipäällikön luokse Ōuun. Tämän sanottuaan hän kuolee sairautensa uuvuttamana. Seuraavana päivänä pentu itkee Sakuran haudalla, johon GB sanoo, että hänen pitäisi olla vahvempi, koska sattuu olemaan ylipäällikön poika. Sitten hän keksii pennulle nimen "Weed", pihalla kasvavista rikkaruohoista, jotka kuvastavat sitä, ettei hän ole koskaan yksin ja myös sitä, että Weed on pienuudestaan huolimatta hyvin sitkeä, kuten rikkaruoho. Sasuke sanoo, ettei enää aio palvella Neroa ja aikoo etsiä omistajansa. Jakson lopussa Weed, GB ja Smith valmistautuvat lähtemään Ōuun.

Jakson hahmot

Jaksossa esiintyvät hahmot esiintymisjärjestyksessään.

Erot mangan ja animen välillä

Jakso kattaa mangan prologin ja luvut 1, 2 ja 3.

  • Takaumaa Suuresta taistelusta ei ole mangassa.
  • Smithin sotilas esiintyy ainoastaan animessa, samoin jakson alussa olevat pennut.
  • Mangassa Sakura jättää Ōun, kun Lucy, Terryn puoliso huijaa hänet uskomaan, että Gin on loukkaantunut kuolettavasti. Smith ei vie häntä turvaan kuten animessa, koska mangassa hirviöstä ei tiedetä heti.
  • Mangassa vain Weed ja GB ovat läsnä, kun Sakura kuolee. Ennen sitä hän pyytää GB:tä viemään Weedin Ōuun Smithin sijaan.
  • Toisin kuin animessa Weed ja GB käyvät Smithin luona, mutta hän ei tule heidän mukaansa.
  • Mangassa Weed ei katkaise vahtikoiran korvaa Battōgalla.

Virheitä

Muuta

Jakson Suuri taistelu -takauma eroaa suuresti Ginga: Nagareboshi Gin -mangan ja animen vastaavasta: Akakabuto seisoo yhä Vuorilinnan huipulla, Gohē Takeda johtaa hyökkäystä, ja Ginin Battōga ei katkaise karhun kaulaa, vaan näyttää menevän sen rintakehästä läpi. Lisäksi Rikiä ei nähdä, vaan Ginin lisäksi muista nimekkäistä Ōun sotureista ainoastaan John, Akame ja Smith nähdään hyökkäämässä Akakabuton kimppuun.