Gingapedia:Tyyliopas

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Me täällä Gingapediassa haluamme kaikkien artikkeleiden olevan mahdollisimman siistejä ja että niissä on tieto loogisessa järjestyksessä. Tässä on muutamia perusohjeita, miten kirjoitat hyvin artikkelin.

Artikkelin ulkoasu

Kaikkien hahmoartikkeleiden tulisi noudattaa seuraavaa järjestystä:

  1. Pääartikkeli
  2. Mahdolliset kulissien takana-jutut
  3. Esiintymiset
  4. Katso myöskin
  5. Ulkoiset linkit (tämä on aina monikossa, vaikka artikkelissa olisi vain yksi linkki)
  6. Edeltäjä-seuraaja-laatikko (mahdollisesti)
  7. Luokat

Artikkelien nimeäminen

  • Artikkelin nimessä ei tule olla arvonimiä yms. Onhan huomattavasti helpompaa kirjoittaa hakukenttään "Gin" kuin "Gin, Ōun johtaja ja Rikin sekä Fujin poika".

Nämä ovat yleispäteviä nyrkkisääntöjä.

# (risuaita) -merkin käyttö

Älä käytä artikkelien otsikoissa risuaita (#)-merkkiä, koska MediaWiki ei laske sitä osaksi otsikkoa. Esim. jos kirjoitat Ginga Legend Weed #4, järjestelmä hakee Ginga Legend Weed -artikkelista väliotsikkoa "4" (esim. tämän osan väliotsikko on "# (risuaita) -merkin käyttö").

Artikkelin aloitus

Hyvässä artikkelissa on samanlainen rakenne, kuin esseessäkin, eli aloituskappale, niin monta käsittelykappaletta mitä tarve vaatii (suositeltavaa aina uusi suurempi asiakokonaisuus uuteen kappaleeseen) ja lopuksi loppupäätelmät. Tämä ei päde aina, mutta suurimman osan ajasta kylläkin.

Tässä on muotoilun kannalta hyvä esimerkki miten voit aloittaa artikkelin:

'''Gin''' on [[Ōu]]ssa sijaitsevan '''[[Utopia]]'''n johtaja. Hänellä oli vaimo, [[Sakura]] ja kolme poikaa, [[Weed]], [[Yukimura]] ja [[Joe]].

Jos vaikka teet artikkelin Futago-solasta, älä kirjoita artikkeliin Vuori, jolla on keskeinen rooli GNG:ssä. vaan viittaa artikkelin aiheeseen kunnollisin lausein, esim. '''Kaksoissola''' on vuori, jolla on keskeinen rooli GNG:ssä.

Muista siis lihavoida artikkelissa ensimmäinen sana, olettaen, että artikkeli kertoo Ginistä ja alkaa tyyliin Gin on Weedin isä... jne.

Kun kyse on koirasta, olisi suositeltavaa käyttää asiaankuuluvaa mallinetta ja täyttää kaikki mahdolliset kentät. Näin et joudu kirjoittamaan yhtä paljon. (On tarkoitus, että malline {{Koira2}} korvataan tarkoitukseen paremmin soveltuvalla mallineella.)

Väliotsikot

Käytä == (otsikko)-koodia otsikoille, älä '''(lihavointia)'''. Esimerkki:

===Tämä on väliotsikko===

tuottaa:

Tämä on väliotsikko

Jos luot artikkelisi näin, siihen tulee automaattisesti sisällysluettelo. Sisällysluettelo auttaa lukijaa ja hän voi näin hypätä haluamaansa kohtaan (esim. lukea vain Ginin nuoruuden ja ohittaa kokonaan "uuden ajan").

  • Vältä linkkejä (väli)otsikoissa.
  • Vältä väliotsikkojen turhaa käyttämistä.