Gingapedia:Mitä Gingapedia ei ole

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Gingapedia on tietosanakirja Yoshihiro Takahashin tuotannosta. Se rajaa pois monia asioita, joita Gingapedia ei ole.

Gingapedia ei ole Wikipedia

Gingapediaan tulisi lisätä artikkeleita vain Yoshihiro Takahashin tuotantoon liittyen. Oikean elämän artikkelit eivät kuulu Gingapediaan, vaan Wikipediaan. Gingapediassa ei myöskään ole samanlaisia sääntöjä kuin Wikipediassa, vaan täällä toimimme omalla tavallamme.

Gingapedia ei ole keskustelualue

Gingapedia ei ole chattihuone, keskustelualue, propaganda-alusta tai mainospaikka. Artikkelit eivät voi olla:

 1. Minkäänlaista propagandaa. Artikkeli voi puolueettomasti kertoa, mitä tietyn asian puolustajat ja kannattajat ovat mieltä.
 2. Fani- tai viha-artikkeleita. Elämäkertojen ja taidetta käsittelevien sivujen tulisi olla tietosanakirjamaisia ja neutraaleja.
 3. Henkilökohtaisia esseitä, joissa kerrotaan vain sinun mielipiteesi käsiteltävästä asiasta. Gingapedian päämääränä on kerätä ja lisätä tietoa ja tietämystä, ei yksittäisten henkilöiden mielipiteitä.
 4. Keskustelufoorumeita. Yritä kirjoittaa mahdollisimman hyvä tietosanakirja-artikkeli. Jos haluat keskustella Gingapedian käyttäjän kanssa, voit tehdä sen käyttäjän omalla keskustelusivulla. Jos sinulla on kysymyksiä tai ehdotuksia tietystä artikkelista, voit käyttää artikkelin keskustelusivua.
 5. Mainostusta. Kaikilla on vapaus kirjoittaa itsestään tai projekteista, joissa on vahvasti mukana. Kannattaa kuitenkin muistaa, että myös tällaisiin artikkeleihin pätevät samat säännöt kuin kaikkiin muihinkin sivuihin.

Gingapedia ei ole paikka kotisivullesi

 1. Gingapedia ei ole webhotelli. Sinulla ei ole lupaa pitää kotisivua tai blogia Gingapedian palvelimella. Jos haluat käyttää wiki-teknologiaa, suosittelemme vierailua seuraavalla sivulla: SeedWiki.
 2. Gingapedia ei ole toisiopalvelin.

Gingapedian yhteisö ei ole...

 1. Anarkistinen. Gingapedia on avoin ja vapaa siinä määrin kuin se on tarpeellista tietosanakirjan tekemiseksi.
 2. Kommunistinen. Gingapediassa tulee aina olemaan ylläpitäjiä, tavallisille käyttäjille ei tulla antamaan "ihan lonkalta vaan" esim. artikkelien poisto-oikeutta.
 3. Byrokraattinen. Gingapedian säännöt on tarkoitettu noudatettaviksi ainoastaan siinä määrin kuin ne auttavat luomaan Gingapediasta paremman tietosanakirjan. Muotosääntöjen rikkominen ei itsessään ole syy ehdotuksen tai toimen hylkäämiselle, vaan tärkeintä on noudattaa sääntöjen henkeä.
 4. Taistelukenttä. Gingapedia ei ole sotimista ja tappelua varten. Älä uhkaile tai ahdistele niitä, jotka ovat eri mieltä kanssasi. Yritä pysyä mahdollisimman hyvin käsiteltävässä aiheessa ja kirjoita asiallisesti.

Miten toimitaan sääntöjä rikkovia artikkeleita kohtaan

 • Muokataan sisältöä.
 • Uudelleenohjataan sivu (vanhan artikkelin historia säilyy).
 • Artikkelin poistaminen kokonaan historiatietoineen.