Gingapedia:Tietoja

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
(Ohjattu sivulta Gingapedia)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Gingapedia sisältää yksityiskohtaista tietoa Ginga-sarjasta ja kaikesta sitä sivuavasta.

Gingapedian historia

Alku

Gingapedian vanha logo oli Feenixin käsialaa.

Feenix pyysi Gingapedia-wikiä Wikia-nimiseltä palvelulta elokuussa 2006. Vastauksena tuli 18. päivä elokuuta, että kaikki manga-aiheinen sisältö voi mennä Wikian mangawikiin ja jos aihe on tarpeeksi laaja, sille saatetaan perustaa oma wiki.

Ensimmäinen Gingapedia

Ensimmäinen Gingapedia perustettiin EditThis.Info-nimiselle sivustolle 24. elokuuta 2006 Feenixin toimesta. EditThis-sivusto kärsi huomattavista viosta, kuten esimerkiksi kaikkien sivustojen oletuskieli oli englanti, eikä sitä voinut vaihtaa niin, että suomenkielinen versio näkyisi kaikille, vaan kaikkien piti vaihtaa se henkilökohtaisesti.

Ensimmäinen Gingapedia sisältöineen oli kokonaan englanninkielinen, vaikkakin käyttäjät olivat suomalaisia.

Toinen Gingapedia

Gingapedian uusittu logo oli Nawulfin ja Voikan käsialaa.

Joulukuun 10. päivä 2006 Bemmu otti yhteyttä Feenixiin, ehdottaen, että Gingapedian kieleksi vaihdettaisiin suomi. Feenix suostui ehdotukseen ja käänsi melkein kaikki sivut suomeksi, ehkäpä joitakin pidempiä sivuja lukuunottamatta. Nämä sivut olivat EditThis.Infossa, josta ne myöhemmin siirrettiin Bemmun sivutilalle ja sieltä tänne.

Joulukuun 12. päivä Gingapedia oli onnistuneesti asennettu Bemmun palvelimelle. 13. päivä Feenix sai ylläpitäjän ja byrokraatin oikeudet ja Gingapedia julkaistiin suurelle yleisölle. Siitä lähtien on Gingapedia kasvanut melko lailla.

Uusia ylläpitäjiä nimitettiin 4.3.2007, ja 22.3.2007 Feenix nimitti Polecatin ylläpitäjästä ylivalvojaksi.

Kolmas Gingapedia

Gingapedian nykyinen logo.

Joulukuun 5. päivä 2007 Nawulf otti yhteyttä Feenixiin, ja ehdotti Gingapedian siirtämistä Theo Clubin sivutilalle, koska Bemmun palvelimella ollut Gingapedia ei enää toiminut kunnolla. Asiasta sovittiin nopeasti, ja Theo Clubiin asennettiin uusin MediaWiki-ohjelmisto, ja jo joulukuun 6. päivä 2007 uuteen Gingapediaan oli tuotu sivuja ja tiedostoja vanhasta Gingapediasta. Vanhojen käyttäjien tulee kuitenkin rekisteröityä uudelleen, koska käyttäjälistaa ei siirretty uuteen wikiin.

Uuden Gingapedian ulkoasua on koitettu saada Ginga-henkisemmäksi grafiikoiden muutoksilla ja värivalinnoilla. Nawulf ja Voika tekivät uuden logon, Nawulf teki tassuaiheisen taustakuvan ja HoofFoot Gin-ikonin sisäänkirjautumislinkin viereen.

14. huhtikuuta 2008 Feenix asensi vallankumoukselliset ns. sosiaaliset työkalut (engl. social tools). Nämä työkalut toivat mukanaan rutkasti uusia ominaisuuksia, kuten foorumityyliset käyttäjäprofiilit, ystävä- ja vihollistoiminnot, käyttäjäkohtaiset ja käyttäjän keskustelusivusta riippumattomat keskustelualueet ja paljon muuta.

Sosiaaliset käyttäjätasot otettiin käyttöön 13. heinäkuuta 2008, ja poistettiin käytöstä 9. marraskuuta 2010.

Gingapedia sai uuden ulkoasun, joka kantoi nimeä Gingapedia, 23. joulukuuta 2008. Tämä ulkoasu otettiin samalla myös Gingapedian oletusulkoasuksi, eli kaikki sisäänkirjautumattomat käyttäjät näkivät tämän ulkoasun Gingapediaa selatessaan.

Ulkoasu vaihdettiin "Vector"-teemaan 9. marraskuuta 2010.

Gingapedia mediassa

Vuoteen 2010 mennessä Gingapedia oli saavuttanut mainetta jo suuremmassa mittakaavassa, kun molemmat Suomen johtavista anime- ja mangalehdistä ovat maininneet sen Hopeanuolta käsittelevissä artikkeleissaan. Vuoden 2017 joulukuussa Punainen jättiläinen pyysi lukijoilta ehdotuksia Byakuren no Fangin suomenkieliseksi nimeksi. Juttuun lainattiin pätkä BnF:n artikkelista, ja linkitettiin takaisin Gingapediaan.