Ginga Densetsu Weed: Orion

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 20. joulukuuta 2020 kello 12.25 – tehnyt Admin (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
GDWO:n ensimmäisen luvun sisältäneen Manga Goraku -lehden kansi.
Ensimmäisen pokkarin kansi.

Ginga Densetsu Weed: Orion (jap. 銀牙伝説WEEDオリオン, suom. Hopeahammaslegenda Weed: Orion) on Yoshihiro Takahashin mangasarja ja Ginga Densetsu Weedin jatko-osa. Sen jatko-osia ovat Ginga: The Last Wars ja Ginga Densetsu Noah.

Sarjan päähenkilö on Weedin ja Koyukin poika Orion, mutta myös muut pojat, Sirius ja Rigel, ovat suuressa roolissa.

Sarja alkoi 49 sivun mittaisella aloituksella japanilaisessa viikoittain ilmestyvässä Manga Goraku -sarjakuvalehdessä 24. heinäkuuta 2009. Ensimmäinen pokkari julkaistiin Japanissa 18. marraskuuta 2009, ja uusi pokkari ilmestyi joka toinen kuukausi. Sarja päättyi huhtikuussa 2014 ja sen pituudeksi tuli 30 pokkaria.

Sarjan ensimmäinen osa julkaistiin suomeksi 10. marraskuuta 2016.

Tarina

Ōussa on syksy ja rauhan aika, mutta rauha päättyy, kun tulivuorenpurkaus tuhoaa koirien paratiisin. Ōun armeija hajaantuu kaaoksessa, ja Koyukin ja Weedin pennut joutuvat toisistaan erilleen.

Kolmen kuukauden kuluessa huhut Ōun tuhoutumisesta leviävät ja Kurohabaki-niminen ninjakoiraklaani lähtee liikkeelle tavoitteenaan Japanin valloitus. Masamune Kurohabaki, klaanin johtaja, ottaa haltuunsa autioituneen Futago-solan. Myös Kamakirin pojatAkakamakiri, Kurokamakiri ja Kamajirō – ja Akamen lapsenlapset – Shirozaru, Muu ja Rara – saapuvat alueelle.

Orion, joka on ollut viime kuukaudet naapuriprefektuureissa, palaa Ōuun ja muodostaa retkikunnan Kisaragin poikien, Sasuken, Heizōn ja Tysonin kanssa. He lähtevät kohti Tochigia, jossa valtaa pitävä Tochigin Jack paljastuu Tesshiniksi. Hän opettaa Orionille Zetsu Tenrō Battōgan ja lähettää hänet sitten kohti Kōgaa, Kurohabakin armeijan lähestyessä. Matkalla Orion kulkee Sanadan ninjakoirien alueen läpi. Kōga on kuitenkin Masamunen vasallin, Matheuksen, hallussa, ja Orion tovereineen joutuu perääntymään alueelta.

Sillä välin Sirius on Kamakirin poikien joukoissa. Häntä pahoinpidellään ja kohdellaan ankarasti, mutta hän uskoo, että myös Kamakirin pojat voivat kääntyä hyviksi. Kamakirin pojat uivat Shikokuun ja taistelevat Yamabikoa, Orionin ystävää ja Kurohabakin todellista perillistä, vastaan. Orion ui Shikokulle auttaakseen Yamabikoa ja törmää monen kuukauden jälkeen veljeensä. Alkaa taistelu, jonka Ōun koirat voittavat. Kamajirō kuolee haavoihinsa, minkä jälkeen Kurokamakiri ja Sirius liittyvät Orionin joukkoon, Akakamakirin lähtiessä omille teilleen. Lisäksi Yamabiko lähtee Orionin joukon matkaan ja joukossa kulkee myös Matheuksen poika, Bon.

Toisaalla myös Masamune Kurohabaki on saanut liittolaisia. Hän on saanut puolelleen Nokizaru Kenshinin, mutta saa vihollisen salaperäisestä Tenka-koirasta.

Orionin toinen veli, Rigel, on sillä välin Mutsussa Terumunen, Kurohabakin entisen johtajan, seurassa. Rigel on oppinut Terumunelta paljon, mutta vanha koira on pahasti sairastunut ja Rigel joutuu huolehtimaan hänestä. Terumune kuitenkin murhataan ja Rigel päätyy enonsa, Kotetsun, seuraan. He tapaavat suomalaisen Andyn, joka on Johnin veljenpoika.

Kun kaivokseen lukittu Ōun armeija vapautetaan ja ihmisen hoivissa ollut Weed paranee vammoistaan, Ōun joukot kokoontuvat Futago-solaan ja valmistautuvat viimeiseen taisteluun. Taistelun päätteeksi Masamune tekee itsemurhan ja Matheus karkoitetaan. Bella, joka on ollut Igassa turvassa kotikoirana, palaa taistelun loputtua Ōuun vanhempiensa ja veljiensä luo.

Tarina päättyy kevään saapuessa Ōuun. Kyseessä on ensimmäinen kevät, jonka Weedin pennut ovat kokeneet.

Sarjan nimi maittain

Maa Nimi Siirtokirjoitus Merkitys
Japani 銀牙伝説WEEDオリオン Ginga Densetsu WEED Orion "Hopeahammaslegenda Weed: Orion". Nimen japanilaiset merkit menevät seuraavasti: 銀 (gin, hopea), 牙 (ga, kulmahammas), 伝説 (legenda). Weed (ウィード) ja Orion (オリオン) ovat hahmojen nimiä.
Suomi Orion
Etelä-Korea 은아전설 Weed 오리온
Thaimaa ไอ้เขี้ยวเงิน Weed Orion เล่ม

Muuta

Yoshihiro Takahashi päätti jättää sarjan nimeen Ginga Densetsu Weedin, koska sarja on suora jatko-osa ilman suurempaa aikahyppyä.

Kansikuvia

Ginga Densetsu Weed: Orion -mangojen kannet

Katso myös