Genba

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 21. lokakuuta 2016 kello 07.18 – tehnyt Methpring (keskustelu | muokkaukset) (Lisäsin Genban otsanahan menetyksen ajankohdan)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Genba
Värigenba.jpgGenbagng.jpg
Nimi
Japaniksi 玄婆
Ääntäminen gemba
Merkitys (ei suoranaista merkitystä)
Kanjit: mystinen, isoäiti
Muuta
Kotipaikka Niigatan prefektuuri,
synt. Hyōgon prefektuuri
Ääninäyttelijä Masami Iwasaki
Ulkonäkö
Rotu tanskandoggi
Sukupuoli uros
Turkinväri harlekiini
Silmät vaaleansiniset (manga), keltavihreät (anime)
Muut tuntomerkit nahaton kohta otsassa (manga) osasta 16 eteenpäin
Ginga Densetsu Weed
Ensiesiintyminen osa 10, jakso 12
Ikä 4 vuotta
Liittouma oma lauma, Hōgen
Kuolinsyy Hōgen tappoi (osa 20)

Genba oli Hōgenin pikkuveli. Hän johti 200-päistä laumaa Niigatan prefektuurissa.

Genba muistutti ulkonäöllisesti paljon veljeään, mutta toisin kuin Hōgenilla, Genballa oli korvalehdet tallella. Luonteeltaan Genba oli lähes yhtä julma ja suuttuessaan jopa hurjempi kuin veljensä, mutta oli tätä selvästi vähä-älyisempi ja äkkipikaisempi. Genba osasi äkkipikaisuudestaan huolimatta olla ovela, muttei yleensä juuri suunnitellut asioita itse, vaan seurasi veljensä suunnitelmia, määräyksiä ja mielipiteitä. Taisteluissa hänellä oli tapana tukehduttaa vastustajansa hitaasti hengiltä.

Genba välitti isoveljestään suuresti ja ihaili tätä. Kuten veljellään, Genballa oli irstas mieltymys narttuihin, erityisesti niihin, jotka ovat japanilaista rotua.

Menneisyys

Genba syntyi veljensä kanssa Pohjois-Alpeilla, pimeässä vajassa, jonne kasvattaja oli lukinnut heidät yhdessä kahdeksantoista muun koiran kanssa. Ensimmäisen kuuden kuukauden ajan koirat saivat ruokaa, mutta sitten kasvattajaa ei enää näkynyt. Koirat alkoivat nähdä nälkää. Genba ja Hōgen hallitsivat pientä ryhmää pelolla ja lopulta söivät kaikki muut koirat, useimmat elävältä.

Kun tanskandoggiveljekset olivat noin yksivuotiaita, kasvattaja palasi viimein, jolloin veljekset tappoivat hänet. He hyökkäsivät myös poliisikaksikon, Tanuman ja Shōjin, kimppuun ja tappoivat Tanuman. Samalla he pääsivät viimein karkuun ja vapauteen.

Genba ja Hōgen keräsivät muutamassa vuodessa itselleen laumat ja saivat kierojen lurjuksien maineen.

Ginga Densetsu Weed

Genba hallitsi omaa laumaansa Niigatassa. Hän lähtee Hōgenin määräyksestä Ōuun ja onnistuu valloittamaan Vuorilinnan Hōgenin nimiin. Chūtoran pojat yrittivät puolustaa vuorilinnaa, mutta Shigurea lukuunottamatta heistä jokainen sai surmansa taistelussa.

Genba aiheuttaa ongelmia villikoirien ja ihmisten välille määrätessään alaisiaan tuomaan hänelle lemmikkinarttuja. Kun Akame yrittää varoittaa Genbaa tekojensa seurauksista, tanskandoggi ei kuuntele, jolloin Akame repii palan nahkaa sen otsasta.

Hōgen saapuu myöhemmin Vuorilinnalle ja Genba ottaa hänet ilolla vastaan. Veljekset valitsevat joukoistaan neljä kenraalia, joista yksi, Tōbē, lähtee Genban mukaan etsimään Akamen joukkoja. Syttyy taistelu, jonka päätteeksi Akamen joukot onnistuvat pakenemaan. Genba selviää taistelusta hengissä ja lähtee palaamaan Vuorilinnalle, jättäen haavoittuneet sotilaansa kuolemaan. Rinteen luona Tesshin ilmestyy yllättäen Genban joukon eteen ja aiheuttaa lumivyöryn aikomuksenaan surmata Genba (animessa Tesshin ja Shigure iskevät Genban alas jyrkänteeltä).

Genba selviää hengissä, mutta hänen takaruuminsa halvaantuu ja hän saa aivovaurion, jonka seurauksena menettää järkensä. Tōbē kantaa Genban takaisin Hōgenin luo, mutta Genba ei enää tunnista edes omaa veljeään ja juo jopa omaa virtsaansa. Hōgen päättää tehdä raskaan päätöksen ja tappaa veljensä, repimällä tältä aivot päästä, jotta tämä ei joutuisi kärsimään. Menneisyydessään Hōgen ja Genba olivat vannoneet toisilleen, että jos heidän täytyisi kuolla, he kuolisivat vain toistensa hampaiden kautta.

Sitaatteja

Genban sitaattisivu

Kuvia

Genban kuvagalleria