Gamu

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee hahmoa. "Gamu" voi viitata myös itse Kacchū no Senshi Gamu -sarjaan.
Gamu
Gamuväri.jpgGamu8.jpg
Nimi
Japaniksi 雅武
Merkitys hienostunut soturi
Tiedot
Sarja Kacchū no Senshi Gamu
Ensiesiintyminen osa 1
Liittouma Rando, Ryūgen, Kusakage, Shiba, Jūshirō, Hayabusa, Honō, ent. Belmondo
Sukulaiset Honō (emo)
Ulkonäkö
Rotu kishu
Sukupuoli uros
Turkinväri valkoinen

Gamu on Kagerō-klaanin ganinien johtaja, legendaarisen Honōn poika sekä Ryūgenin ja tämän pojan Randon uskollinen palvelija.

Hän on tyyni, viisas ja älykäs. Hän on erityisen voimakas ja nopea ganin. Hän kykenee puhumaan ihmisten kieltä, ratsastamaan hevosella ja liikkumaan salamannopeasti. Kun Belmondo vääntää psyykkisillä kyvyillään hänen miekkansa käyttökelvottomaksi, hän kykenee suoristamaan sen entiselleen. Hän myös pystyy kävelemään ilmassa leijailevien lehtien päällä, juoksemaan ylös puunrunkoa ja luomaan tuulesta pyörteitä.

Kacchū no Senshi Gamu

Gamun äiti Honō oli ganineista mahtavin ja hänen maidostaan Gamu sai jopa ganineillekin erityisiä voimia. Hän kykeni kommunikoimaan telepaattisesti pienen Randon kanssa ollessaan vielä emonsa kohdussa. Ollessaan nuori pentu, Gamun kotialueelle saapui yksinäinen sudenpentu Belmondo. Gamu puolusti muiden ganinien kiusaamaksi joutunutta pentua ja samalla näytti osaavansa jo käyttää miekkaa, vaikkei ollut vielä saanut koulutusta siihen. Gamu ystävystyi Belmondon kanssa, joka hyväksyttiin myös koulutukseen. Kun Belmondo kysyy häneltä miksi hän tahtoisi tulla, Gamu kertoo tahtovansa olla pilvi, joka näkee taivaalta koko maailman.

Kasvettuaan Gamu alkoi saada koulutusta tullakseen ganiniksi. Hänen emonsa ystävä Hayabusa opetti hänet miekkailemaan. Ryūgenin takoman kypärän sisältämät erityiset neulat nostivat Gamun kykyjä entisestään. Emonsa kuoltua Gamusta tuli ganinien uusi johtaja.

Tarinan alussa Gamu lähetetään tappamaan maahanhyökkääjä Guzen Takakuwa armeijoineen. Hän onnistuu tehtävässään helposti.

Myöhemmin, hänen herransa veli Gennosuke ilmaantuu kylään, mutta hänessä on jotakin erikoista. Gamu ei ehdi kuitenkaan selvittää asiaa, sillä hänet lähetetään pelastamaan vangittu Shiba. Vangitsija paljastuu Belmondoksi, joka on siirtynyt pahan Gaman puolelle. Gamu saa selville, että Gennosuke on Belmondon lähettämä zombi, muttei voi varoittaa Randoa sillä Belmondo estää telepaattisen viestinnän. Gamu taistelee Belmondoa vastaan, vaikkei haluaisikaan tappaa lapsuudenystäväänsä. Hän päihittää Belmondon ja tappaa hänet, mutta samalla suree entisen ystävänsä kohtaloa.

Gamu palaa takaisin kylään pelastamaan herransa ja tuhoaa neulan Gennosuken sisältä, mikä vapauttaa miehen Gaman hallinnasta. Gaman joukot ilmaantuvat ja polttavat Kagerōn kylän. Heidän kenraalikseensa paljastuu Gamun opettaja Hayabusa. Gamun herra Ryūgen kuolee taistelussa, mutta ehtii antaa Gamulle käskyn huolehtia Randosta. Gamu iskee Randon tajuttomaksi, jotta voisi viedä hänet turvaan ilman vastusteluja. Hayabusalla paljastuu olevan yhä oikeudentajua, sillä hän tappaa silminnäkijät ja antaa Gamulle tilaisuuden paeta Randon kanssa.

Kuluu vuosi, Gamu ja Rando ovat paenneet Owarin provinssiin. Hän ja Rando auttavat Tōkichirō Kinoshitaa, Nobunaga Odan alaista. Tōkichirō ehdottaa herralleen, että heistä voisi tulla hänen alaisiaan. Gamun voimat testataan ja hän voittaa yhden tuliasetta kantavan alaisen pelkällä keihäällä. Nobunaga on vaikuttunut ja ottaa hänet ja Randon alaisikseen. Kun Imagawa Yoshimoton 40 000 -päinen armeija uhkaa provinssia, Gamu toimii Nobunagan tiedustelijana ja ehdottaa sotasuunnitelmia. Taistelun aikana Gamu ja Rando tapaavat kuolleeksi luullun toverin: ganin Kusakagen, ja sen jälkeen myös ganin Shiban ja Jūshirō Motegin.

Gamu ja Rando saavat kuulla Hayabusan kuolemasta, kun heidän puolelleen liittyy Hayabusan poika Tsubakuro ja tämän kaksi toveria, Oboro ja Tsuchigumo. Yhdessä he menevät Gama-klaanin maille, josta he löytävät Hayabusan korppien syömän ruumiin.

Gamu taistelee Gamaa vastaan yhdessä Randon kanssa. Gamu jää aluksi alakynteen, mutta yhtäkkiä korpit lentävät paikalle ja sokeuttavat Gaman. Gamu aistii korpeissa Hayabusan. Hän iskee miekallaan Gaman pään kahtia, lopettaen kainkoiran hirmuvallan ja aloittaen rauhan.

Kuvia

Gamun kuvagalleria