GB

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 27. syyskuuta 2020 kello 14.45 – tehnyt Yukimura (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
GB
GBcolour.jpg G.Btaivaalla.jpg
Nimi
Japaniksi GB
Ääntäminen ziibii
Merkitys lyhenne sanoista Great Britain
Muuta
Kotipaikka Futago-sola,
Akitan prefektuuri, synt.
Yhdistynyt kuningaskunta
Ääninäyttelijä Naru Kawamoto
Ulkonäkö
Rotu englanninsetteri
Sukupuoli uros
Turkinväri musta-valkoinen
Silmät mustat
Ginga Densetsu Weed
Ensiesiintyminen osa 1, jakso 1
Ikä 6–7 vuotta
Liittouma Ōun soturit, Smith, Weed, Sasuke, ent. Nero
Kuolinsyy kolmas hybridi tappoi (osa 59)

GB oli Ōun soturi, hyvä jäljittäjä ja juoksija, sekä Weedin kummisetä.

Hän oli aluksi luonteeltaan arka, mutta kuitenkin pohjimmiltaan hyväsydäminen. Hänestä tuli rohkeampi, mutta hän säilytti jokseenkin negatiivisen ja epäluuloisen asenteensa. Siltikin hän tahtoi aina olla avuksi, erityisesti Weedille.

Menneisyys

GB oli alun perin lemmikki ja hän omisti hyvän isännän. Isäntä kuitenkin joutui ongelmiin ja teki lopulta itsemurhan. Kun ambulanssi tuli ja vei ruumiin, GB seurasi sitä. Hän oli vähällä jäädä alle, kun Smith ilmestyi ja pelasti hänet, vahingoittuen itse. Tapauksen seurauksena, GB kunnioittaa Smithiä suuresti.

Joitakin kuukausia myöhemmin, GB joutui Nero-nimisen koiran käskyläiseksi. Hänet määrättiin metsästämään ja varastamaan Nerolle ja sen lähimmille alaisille ruokaa. Eräänä päivänä, GB löysi kaksi pientä ihmisten hylkäämää koiranpentua. Ollessaan aikeissa viedä ne Neron hyväksyttäviksi, Neron pomo Hōgen oli tullut kovistelemaan alaisiaan, ja luuli pentuja Neron omiksi. Osoittaakseen, etteivät pennut olleet hänen, Nero joutui tappamaan ne. GB ei voinut estää pentujen kuolemia, ja katkeroitui tämän takia niin Hōgenille, Nerolle kuin myös itselleen.

Ginga Densetsu Weed

Matka Ōuun

GB saa elämälleen uuden suunnan ja tarkoituksen tutustuttuaan pieneen pentuun. Metsästäessään GB antaa sille saaliinsa, sillä sen emo on sairas. Myöhemmin GB löytää pennun ja tämän emon, Sakuran, joka on kuolemaisillaan ja kertoo GB:lle viimeisillä voimillaan että pennun isä on Suuri johtaja, Ginin, ja pyytää GB:tä viemään pennun isänsä luokse Ōuun. (Animessa Sakura antoi tämän tehtävän Smithille.)
GB on vastahakoinen, mutta päättää huolehtia pennusta ja jättää Neron. Hän nimeää pennun "Weediksi", joka on englantia ja tarkoittaa villikasveja ja/tai rikkaruohoja. GB perusteli nimivalintaansa siten, että villikasveja on kaikkialla, joten Weed ei joutuisi koskaan olemaan yksin tai kaukana ystävistä. Nimen on tarkoitus kuvastaa myös sitä, että vaikka Weed onkin pieni kooltaan, on hän silti sitkeä ja voimakas luonteeltaan.

GB löytää myöhemmin Weedin kanssa Ōuun, mutta se on hirviön hallinnassa. Hirviö onnistutaan pitkän taistelun jälkeen tappamaan. Taistelussa kuolee mm. Smith ja GB tuntee tästä syyllisyyttä.

Ōun sotureissa

Hirviön kuoltua, GB liittyy Ōun armeijan uuteen osastoon keräämän koiria, jotta vangittu Gin voitaisiin pelastaa Hōgenin päämajasta. Matkan varrella, GB:stä tulee paljon rohkeampi ja hän taistelee ystäviensä rinnalla monia vihollisia vastaan. Hän usein hölmöilee Sasuken kanssa, koiran joka myös oli ollut Neron käskyläisenä. Weedin kasvaessa, GB on hänestä vähemmän huolissaan ja kunnioittaa pennun kykyjä, mutta on yhä hyvin kiintynyt tähän.

Kun Jerome lähes kuolee osuttuaan kiviin ja viruttuaan kylmässä joessa, GB keksii keinon pelastaa hänet. GB kantaa Jeromen Daisuken luo hoidettavaksi, yhdessä Kenin ja Sasuken kanssa.

Hōgenin kuoleman jälkeen, GB lähtee Kyōshirōn ja Sasuken kanssa Weedin matkaan, etsimään Weedin kadonnutta veljeä. He päätyvät Gunmaan, jossa tapaavat Yukimuran ja saavat selville, että aluetta terrorisoi paha albiinopaviaani Shōgun. GB pelastaa Pepe-makakinpoikasen, joka kiintyy nopeasti englanninsetteriin.

Makakisodan jälkeen Hokkaidōon saapuu venäläisiä sotakoiria. GB lähtee Kyōshirōn, Sasuken ja Merin kanssa etsimään Koyukin kanssa Pohjois-Alpeilla oleilevaa Weediä ja samalla keräämään joukkoja.
Weed ei suostu lähtemään sillä ei halua jättää Koyukia. GB etsii tämän jälkeen lisää joukkoja Rocketin ja Sasuken kanssa, ja myöhemmin yrittää vielä mennä suostuttelemaan Weediä. Tämä onnistuu ja Weed lähtee GB:n mukaan. GB osallistuu taisteluun sotakoiria vastaan.

Myöhemmin, kun taistelu hybridikarhuja vastaan on käynnissä, GB on aluksi peloissaan kohdatessaan suuria karhuja, mutta ryhdistäytyy. Siltikin, Weed käskee häntä jäämään Sasuken, narttujen ja pentujen kanssa turvaan. GB loukkaantuu tästä ja kokee, että Weed pitää häntä hyödyttömänä.

GB:n selkä vahingoittuu erään taistelun aikana ja Sasuke jää huolehtimaan hänestä. GB kuitenkin vaatii saada jatkaa taistelua ja viimeisillä voimillaan pelastaa Weedin, mutta saa karhulta uuden iskun jo valmiiksi vahingoittuneeseen selkäänsä. GB saa purtua hybridikarhua yhteen sen etutassun varpaista ja onnistuu puremaan sen irti. Hybridikarhu haavoittaa häntä entistä pahemmin ja lopulta GB kuolee verenhukkaan. Viimeisinä sanoinaan, GB sanoo ettei halua kuolla, mutta on iloinen pelastettuaan Weedin. Tällöin Weed purskahtaa itkuun ja halaa GB:n elotonta ruumista.

Myöhemmin GB:n kuoleman jälkeen Sasuke pyytää itkien GB:tä lopettamaan kuolleen esittämisen, sillä hän ei halua uskoa GB:n todella kuolleen.

Sitaatteja

GB:n sitaattisivu

Kuvia

GB:n kuvagalleria