GB

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 26. helmikuuta 2014 kello 17.42 – tehnyt Yukimura (keskustelu | muokkaukset)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
GB
Gbok6.jpg 01-066.jpg
Nimi
Japaniksi GB
Ääntäminen ziibii
Merkitys lyhenne sanoista Great Britain
Muuta
Kotipaikka Yhdistynyt kuningaskunta (jap. イギリス)
Ääninäyttelijä Naru Kawamoto
Ulkonäkö
Rotu englanninsetteri
Sukupuoli uros
Turkinväri musta-valkoinen (blue belton)
Silmät ruskean mustat
Ginga Densetsu Weed
Ikä 6-7 vuotta
Liittouma Ōun soturit, Smith, ent. Neron käskyläinen
Kuolinsyy hybridikarhu tappoi (manga, osa 59)


GB:stä valmistettu figuuri.

GB on Ōun soturi, hyvä jäljittäjä ja juoksija, sekä Weedin kummisetä.
Hän on aluksi luonteeltaan arka, mutta kuitenkin pohjimmiltaan hyväsydäminen. Hänestä tulee paljon rohkeampi, mutta säilyttää jokseenkin epäluuloisen asenteensa.

Manga

GB oli alunperin lemmikki ja hän omisti hyvän isännän. Isäntä kuitenkin joutui ongelmiin ja teki lopulta itsemurhan. Kun ambulanssi tuli ja vei ruumiin, GB seurasi sitä. Hän oli vähällä jäädä alle, kun Smith ilmestyi ja pelasti hänet, vahingoittuen itse. Tapauksen seurauksena, GB kunnioittaa Smithiä suuresti.

Joitakin kuukausia myöhemmin, GB on joutunut Nero-nimisen koiran käskyläiseksi. Hänet määrättiin metsästämään ja varastamaan Nerolle ja sen lähimmille alaisille ruokaa. Eräänä päivänä, GB löysi kaksi pientä ihmisten hylkäämää koiranpentua. Ollessaan aikeissa viedä ne Neron hyväksyttäviksi, Neron pomo Hōgen oli tullut kovistelemaan alaisiaan, ja luuli pentuja Neron omiksi. Osoittaakseen, etteivät pennut olleet hänen, Nero joutui tappamaan ne. GB ei voinut estää pentujen kuolemia, ja katkeroitui tämän takia niin Hōgenille, Nerolle kuin myös itselleen.

GB kuitenkin saa elämälleen uuden suunnan ja tarkoituksen tutustuttuaan pieneen pentuun. Metsästäessään GB antaa sille saaliinsa, sillä sen emo on sairas. Myöhemmin GB löytää pennun ja tämän emon, Sakuran, joka on kuolemaisillaan ja kertoo GB:lle viimeisillä voimillaan että pennun isä on Suuri johtaja, Ginin, ja pyytää GB:tä viemään pennun isänsä luokse Ōuun. (Animessa Sakura antoi tämän tehtävän Smithille.)
GB on vastahakoinen, mutta päättää huolehtia pennusta ja jättää Neron. Hän nimeää pennun "Weediksi", joka on englantia ja tarkoittaa villikasveja ja/tai rikkaruohoja. GB perusteli nimivalintaansa siten, että villikasveja on kaikkialla, joten Weed ei joutuisi koskaan olemaan yksin tai kaukana ystävistä. Nimen on tarkoitus kuvastaa myös sitä, että vaikka Weed onkin pieni kooltaan, on hän silti sitkeä ja voimakas luonteeltaan.

GB löytää myöhemmin Weedin kanssa Ōuun, mutta se on P4-hirviön hallinnassa. Hirviön kuoltua, GB liittyy Ōun armeijan uuteen osastoon keräämän koiria, jotta vangittu Gin voitaisiin pelastaa Hōgenin päämajasta. Matkan varrella, GB:stä tulee paljon rohkeampi ja hän taistelee ystäviensä rinnalla monia vihollisia vastaan. Hän usein hölmöilee Sasuken kanssa, koiran joka myös oli ollut Neron käskyläisenä. Weedin kasvaessa, GB on hänestä vähemmän huolissaan ja kunnioittaa pennun kykyjä, mutta on yhä hyvin kiintynyt tähän.

Taistelussa hybridikarhua vastaan GB pelastaa Weedin, mutta saa itse karhulta pahan iskun selkäänsä. Sasuke auttaa GB:tä pysymään tolpillaan, mutta ei pysty estämään, kun GB päättää vielä viimeisillä voimillaan hyökätä hybridikarhun kimppuun. GB saa purtua hybridikarhua yhteen sen etutassun varpaista ja onnistuu puremaan sen irti. Hybridikarhu haavoittaa häntä entistä pahemmin ja lopulta GB kuolee verenhukkaan. Viimeisinä sanoinaan, GB sanoo ettei halua kuolla, mutta on iloinen pelastettuaan Weedin. Tällöin Weed purskahtaa itkuun ja halaa GB:n elotonta ruumista.

Kuvia

GB:n kuvagalleria

Wiki2.png Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Gingapediaa laajentamalla sitä.