Futago-sola

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 19. helmikuuta 2017 kello 21.17 – tehnyt Yukimura (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Futago-sola (jap. 二子峠, Futago-tōge, eng. Futago Pass, usein suomennettu nimellä Kaksoissola) on kahden Ōu-vuoriston korkean vuoren välinen sola, joka sijaitsee Akitan prefektuurissa.

Ginga: Nagareboshi Gin

Akakabuton aika

Toisella näistä vuorista sijaitsee vuorilinna, joka oli Akakabuton linnoitus Suuressa taistelussa ja sitä edeltäneenä aikana. Futago-sola on karhujen hallitsema alue, josta tulee myöhemmin Ginin johtaman Ōun lauman reviiri. Akakabuton aikana Futago-sola oli karhujen takia vaarallinen alue, josta ihmisiä varoitettiin pysymään poissa. Akakabuto oli hallinnut Futago-solaa jo monien vuosien ajan, ennen kuin villikoirat olivat saapuneet sinne. Periaatteessa Akakabuto oli shodaime, eli ensimmäinen Ōun johtaja. Akakabuton jälkeen Ginistä tuli alueen johtaja. Rikistä olisi ehkä tullut nidaime, eli toinen johtaja, jos hän ei olisi kuollut.

Suuren Taistelun jälkeen

Suuren taistelun jälkeen ihmiset antoivat tunnustusta koirien urheudelle, ja alue luovutettiin Ginin ja villikoirien hallintaan, ja Futago-solasta tuli ihmisiltä kielletty alue.

Ginga Densetsu Weed

Hirviö

Valitettavasti hirviö valloitti vuorilinnan Weedin aikaan, jolloin siitä tuli jälleen vaarallinen niin koirille kuin ihmisillekin. Weed, Ken, GB ja muut Ōun soturit taistelivat hirviötä vastaan Futago-solassa. Taistelu päättyy, kun Weed, Ken ja Kagetora putoavat vuorilinnan vieressä sijaitsevaan jokeen hirviön kanssa. Weed käyttää veden virtausta hyväkseen ja saa lävistettyä hirviön puunoksaan.

Hōgen

P4:n kuoleman jälkeen Weed ja hänen ystävänsä lähtivät etsimään Giniä, joka oli joutunut Hōgenin vangiksi. Samaan aikaan Hōgenin veli, Genba, onnistui valloittamaan alimiehitetyn vuorilinnan, vaikka Chūtoran pojat tekivät parhaansa sitä puolustaakseen. Myöhemmin myös itse Hōgen saapui Futago-solaan, ja vuorilinnasta tuli hänen tukikohtansa.

Mangassa ihmiset kuitenkin häiriytyvät Futago-solasta kantautuvasta mellakasta, ja päättävät räjäyttää Torahampaan. Tässä projektissa ovat mukana mm. Yamada sekä Hidetoshi.

Anime päättyy Weedin ja Hōgenin kaksintaisteluun, joka käydään vuorilinnan juurella. Weed selviytyy taistelusta voittajana, minkä ansiosta vuorilinna, ja sen myötä koko Futago-sola, palautuu Ōun villikoirien hallintaan. Vielä myöhemmin alueen hallitsijaksi tulee Ginin poika Weed, kun Gin sanoo Hōgenia vastaan käydyn kaksintaistelun loppuvaiheessa, että Weed on mennyt häntäkin pidemmälle, ja että Weedistä tulisi uusi Ōun johtaja.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Futago-solassa tapahtuu maanjäristysten ja tulivuortenpurkausten sarja. Futago-sola paratiiseineen tuhoutuu, ja koirien on paettava henkensä edestä. Weed joutuu eroon veljestään ja pennuistaan, ja Ōun lauma jakautuu kahtia.