Chiyomaru

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Chiyomaru
Chiyo001.jpg
Nimi
Japaniksi 千代丸
Ääntäminen tshijomaru
Tiedot
Sarja Lassie
Kotipaikka Ashikagan kaupunki, Tochigin prefektuuri
Ikä 10 vuotta
Ensiesiintyminen osa 2
Liittouma Seinosuke Andō, Masumi, Lassie
Ulkonäkö
Rotu sekarotuinen shiba
Sukupuoli uros
Turkinväri ruskea
Muut tuntomerkit haaleat mustat otsatäplät

Chiyomaru, lempinimeltään Chiyo, on koira jota Lassie auttaa.

Lassie

Menneisyys

Chiyomaru eli pentuna kadulla ja oli ilmeisesti hylätty. Eräänä myrskyisenä yönä Masumi löysi sen ja sattumalta myös Seinosuke Andō tuli paikalle. Nämä kaksi ihmistä eivät tunteneet toisiaan, mutta Chiyomarun löytäminen toi heidät yhteen. He menivät naimisiin ja perustivat yhdessä italialaisen ravintolan. Chiyomarusta tuli heidän lemmikkinsä ja se oli hyvin onnellinen.

Seinosuke alkoi kuitenkin tapailla toista naista, naista nimeltä Machiko. Seinosuke jätti kaikki työt vaimolleen ja lopulta Masumi sairastui uupumuksesta ja menehtyi. Ennen kuolemaansa Masumi pyysi Chiyomarua huolehtimaan Seinosukesta. Seinosuke meni kuitenkin myöhemmin naimisiin Machikon kanssa, mutta nainen ei pitänyt Chiyomarusta eikä koira hänestä.

Machiko löysi eräänä päivänä Masumin vaatekappaleen ja antoi sen koiralleen Pamelalle pureskeltavaksi. Chiyomaru raivostui tästä ja kävi kiinni villakoiraan, tosin ei kovin rajusti. Machiko raivostui koiransa kohtelusta ja hakkasi Chiyomarun puolikuoliaaksi, sulloi sen roskasäkkiin ja hylkäsi metsään monen kilometrin päähän kodista. Chiyomaru oli niin huonossa kunnossa, ettei voinut tehdä muuta kuin vain maata kolme päivää. Hän lupasi itselleen, ettei ikinä palaisi Seinosuken taloon.

Tapaaminen Lassien kanssa

Chiyomaru esiintyy tarinassa ensimmäisen kerran ylittäessään tietä, kaksi viikkoa hylkäämisensä jälkeen. Tästä seuraa onnettomuus 12 auton törmätessä toisiinsa.

Lassie näkee tapahtuneen ja poistuu paikalta Chiyomarun kanssa. Chiyomaru kertoo Lassielle, ettei ymmärtänyt tapahtunutta, koska ei ole tottunut elämään kodin ulkopuolella. Lassie tuo Chiyomarulle ruokaa ja Chiyomaru kertoo toiselle menneisyydestään. Chiyomaru tahtoisi jatkaa matkaa Lassien kanssa, mutta Lassien mielestä hänen on parempi palata omistajansa luo.

Myöhemmin kävelessään Chiyomaru ja Lassie näkevät Machikon ja tämän salarakkaan, Yū-chanin. Koirat suuntaavat Chiyomarun kotia kohti, mutta shiba alkaa voida huonosti ja joutuu pysähtymään. Lassie lähtee hakemaan Seinosukea, mutta sillä aikaa eräs mies tunnistaa Chiyomarun kadonneeksi koiraksi, ja ottaa sen mukaansa. Chiyomaru pakenee ja Lassie löytää hänet myöhemmin.

Paluu omistajan luo

Chiyomaru on ollut epäileväinen, mutta päättää palata omistajansa luo, sillä Masumi oli pyytänyt sitä huolehtimaan Seinosukesta. Chiyomaru ja Lassie käyvät Masumin haudalla, jolloin Seinosuke tulee yllättäen paikalle. Chiyomaru muuttuu taas hetkeksi epävarmaksi, mutta juoksee sitten onnellisena omistajansa luo.

Chiyomaru ja Lassie johdattavat Seinosuken Machikon ja Yū-chanin luo, jotka ovat viemässä Seinosuken rahoja. Yu-chan lähtee karkuun ja Seinosuke yllättäen luovuttaa talonsa ja rahat Machikolle. Seinosuke muuttaa uuteen kotiin Chiyomarun kanssa ja perustaa uuden ravintolan.

Seinosuke soittaa löytöeläintaloon etsiäkseen Lassien omistajan, mutta Lassie lähtee etsiäkseen hänet itse. Kun omistaja, Akutsu, tulee Seinosuken talolle, Chiyomaru karkaa etsiäkseen Lassien ja saattaakseen hänet viimein yhteen omistajansa kanssa. Tiellä Chiyomaruun osuu auto, mutta se jatkaa juoksemista. Se löytää Lassien ja samalla myös Seinosuke ja Akutsu tulevat paikalle. Sekä Chiyomaru että Lassie voivat nyt elää onnellisina omistajiensa kanssa.

Kuvia

Chiyomarun kuvagalleria