Byakuren no Fang

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 2. marraskuuta 2021 kello 11.17 – tehnyt Admin (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Byakuren no Fangin ensimmäisen julkaisun ensimmäinen kirja.

Byakuren no Fang (jap. 白蓮のファング, vap. suom. Valkoisen lootuksen kulmahammas) on Yoshihiro Takahashin vuonna 1993 julkaistu neliosainen mangasarja. Alunperin sarja ilmestyi Shōnen Sunday -mangalehdessä.

Sarjan päähenkilöitä ovat siperialainen susi Zero ja hänen omistajansa Makoto Yoshimura. Makoto on sumopainijan poika, joka toivoo itselleen omaa tosa-rotuista taistelukoiraa. Lopulta hän saa isältään taistelukoiran, joka ei olekaan tosa, vaan Makotolle tuntematonta rotua oleva pystykorvanpentu. Makoto antaa pennulle nimeksi Zero ja alkaa kouluttaa siitä taistelukoiraa.

Byakuren no Fang eroaa muista Yoshihiro Takahashin mangasarjoista siinä, että siinä koirat eivät puhu lainkaan.

Julkaisut

Japanissa mangasta on tehty kaksi uusintajulkaisua: vuonna 2005 julkaistiin 700-sivuinen pokkari (My First WIDE), joka sisälsi koko tarinan yksissä kansissa, ja vuodenvaihteessa 2011–2012 tarina julkaistiin kahtena n. 350-sivuisena pokkarina (My First Big SPECIAL).

Kiinan tasavallassa (ent. Taiwan) sarja tunnetaan nimellä 鬥犬小天王 (tai yks. 斗犬小天王) ja Hong Kongissa nimellä 銀狼. Tämän lisäksi manga on julkaistu myös Thaimaassa. Byakuren no Fangista ei ole tehty animesarjaa.

Sarja suomennettiin vuosina 2018-2019. Punainen jättiläinen pyysi lukijoilta ehdotuksia sarjan suomenkieliseksi nimeksi ja myöhemmin nimeksi valittiin Taistelukoira Zero.

Kansikuvia

Byakuren no Fang -mangojen kannet

Katso myös

Yoshihiro Takahashin tuotanto


Wiki2.png Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Gingapediaa laajentamalla sitä.