Bob

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bob
Bob.png
Nimi
Japaniksi ボブ
Ääntäminen bob
Muuta
Kotipaikka Shirakami-Sanchi
Ulkonäkö
Sukupuoli uros
Turkinväri mustavalkoinen
Silmät mustat
Muut tuntomerkit arpinen keho, revityt korvat, pallokuviot otsassa
Ginga: The Last Wars
Ensiesiintyminen osa 2
Liittouma sisarukset, Ōun soturit, ent. Monsoon

Bob on Monsoonin alaisuudessa toimiva koira, joka ei ole kovin hyvä taistelija, mutta omaa erityisen kyvyn puhua karhujen kieltä. Hän on arvoasteikossa Monsoonin sukulaisia ylempänä.

Hänellä ei vaikuta olevan mitään henkilökohtaista Ōun sotureita vastaan, ja yrittää jopa jossain määrin auttaa heitä. Hän palvelee Monsoonia vain suojellakseen omaa henkeään ja pelkää jättiläiskarhua, kun taas Monsoon suhtautuu Bobiin halveksuen ja hieman epäluuloisesti. Bob antaa käskyjä Monsoonin alaisuudessa toimiville karhuille ja kääntää tarvittaessa Monsoonin puhetta koirille ja päinvastoin.

Menneisyys

Bob ja tämän viisi sisarusta syntyivät ihmisten luona, mutta omistaja kyllästyi pentuihin ymmärtäessään, etteivät ne pysyisi suloisina pitkään. Vasta kolmekuiset pennut hylättiin Shirakami-Sanchiin, Monsoonin reviirille, tiukasti kiinni naulatussa puulaatikossa.

Kului kolme päivää ja pennut olivat jo nääntyä, kun laatikko yhtäkkiä heilahti. Monsoon oli saapunut paikalle ja avasi laatikon nähdäkseen mitä sen sisällä on. Koiria pelkäävä karhu säikähti ja pakeni nopeasti läheiseen pensaaseen. Viattomat pennut olivat kiitollisia ja seurasivat jättiläiskarhua ilman pelkoa, jolloin hämmentynyt Monsoon valmistautui lyömään niitä. Pennut välttivät iskun, sillä Monsoon löikin maata pentujen vieressä ja pakeni sitten puun taakse. Väsyneet ja hämmentyneet pennut jäivät makoilemaan maahan, mutta Monsoon ei uskaltanut lähestyä niitä, sillä pelkkä koirien haju aiheutti sille suurta pelkoa. Monsoon tarkkaili pentuja ja hiljalleen sen pelko alkoi muuttua vihaksi.

Yhtäkkiä Monsoonin velipuolet saapuivat paikalle ja valmistautuivat tappamaan koiranpennut Monsoonin puolesta, mutta Monsoon käski niitä pysymään sivussa. Monsoon lähestyi pentuja, jolloin yksi niistä näykkäisi tämän kynttä nälissään. Monsoon raivostui tästä, huitaisi pennun ilmaan ja murskasi sen hetkessä hengiltä. Karhun pelko muuttui mielihyväksi ja se alkoi leikitellä pennuilla, tönien niiden heiveröisiä ruumiita kevyesti valtavilla kynsillään. Monsoon ilmoitti äreästi, että pennut kuuluvat hänelle, eivätkä muut karhut saisi koskea niihin. Se keräsi pennut takaisin laatikkoon ja otti ne mukaansa, päättäen tehdä niistä omia leikkikalujaan. Monsoon kidutti pentuja, muun muassa repimällä yhdeltä silmät ja toiselta etujalat irti. Se myös laittoi ne taistelemaan keskenään. Lopuksi Monsoon söi pennut, sillä uskoi koirien syömisen kasvattavan kokoaan.

Ainoastaan arka Bob jäi jäljelle, sillä Monsoon nautti hänen manipuloinnistaan ja koiralle jäi fyysisestä kidutuksesta pysyvät arvet. Bobista kasvoi Monsoonin alainen eikä hän missään vaiheessa uskaltanut paeta karhujen reviiriltä. Hän kasvoi Monsoonin pelossa ja oppi samalla karhujen kielen.

Ginga: The Last Wars

Bob esiintyy tarinassa ensimmäisen kerran, kun Monsoon sukulaisineen hyökkää Ōuun. Hän törmää pakenevaan, Lydian ruumista kantavaan Jeromeen. Hän kertoo Jeromelle, ettei voi päästä Ōun sotureita karhujen kynsistä, koska se vaarantaisi hänen oman henkensä.

Kun Monsoonin alaiset yrittävät hyökätä Ōun sotureiden kimppuun, Bob käskee heitä pysähtymään ja komentaa heidät tappamaan ainoastaan lauman johtokoirat. Karhut eivät kuitenkaan pidä siitä, että niitä käskyttää koira, ja ne väittävät vastaan.

Bob kuulee Jeromen nimen ja tunnistaa hänet huhujen perusteella. Hän selittää saksanpaimenkoiralle, että Ōu oli alun perin Akakabuton maa, mutta Ōun soturit veivät sen siltä. Hän kuitenkin mainitsee, että sillä ei ole hänelle merkitystä, ja hän kehottaa koiria hylkäämään alueensa ja pakenemaan kun vielä voivat. Bob selittää Jeromelle Ginin kuolleen ja kertoo haluavansa neuvotella tämän kakkosmiehen kanssa tai muuten kaikki koirat tapetaan.

Kalliolla Ōun soturit valmistautuvat taistelemaan viimeiseen asti, jolloin Bob sättii heitä hölmöiksi ja kertoo heille, että Monsoon tahtoo vain johtokoirat hengiltä ja aikoo säästää muut. Bob selittää olevansa valmis auttamaan koiria, jos he luovuttavat komentajansa. Tesshin kutsuu Bobin lähemmäs keskustelemaan, jolloin Bob juoksee ylös kalliolle ja käskee karhuja pysymään sivussa. Bob kertoo nimensä sekä asemansa Monsoonin alaisena ja paljastaa Ginin kuolleen. Hän vaatii puhua Ginin kakkosmiehen kanssa ja kertoo, että Monsoonilla on lista koirista, jotka se tahtoo hävittää. Musashi kertoo hänelle, että suurin osa tappolistan koirista ovat kuolleet jo aikoja sitten, jolloin Bob hämmentyy. Kurotora menettää malttinsa ja hyökkää Bobia kohti, jolloin yksi karhuista huitaisee kaita, ja samalla vahingossa Bobia. Bob putoaa pienen matkan alas. Hän pyytää Ōun koiria kuuntelemaan ja yrittää vakuuttaa heille, että hän ei vihaa heitä toisin kuin Monsoon. Hän tahtoo pelastaa edes yhden koirista ja sanoo Monsoonin olevan paholainen. Samalla hetkellä Monsoon ilmestyy Bobin taakse ja koira alkaa täristä pelosta. Monsoon kysyy, mistä Bob ja Ōun koirat puhuivat, ja Bob kertoo yrittäneensä selvittää komentajien henkilöllisyyksiä. Monsoon epäilee Bobia ja katsoo ärtyneesti koiria, jolloin se tunnistaa Kurotoran ja luulee Keniä Beniksi.

Karhut ja koirat alkavat taistella, mutta Cross, Maru ja Sunny onnistuvat pakenemaan. Monsoon käskee Bobia ottamaan heidät kiinni ja Bob juoksee heidän peräänsä, huutaen ettei tahdo heille pahaa. Cross kääntyy ja lyö Bobin helposti maahan, ja jatkaa sitten pakoa. Monsoon sättii Bobia hyödyttömäksi ja käskee häntä tappamaan Crossin ellei tahdo kuolla itse. Käskyn kuultuaan maassa makaava Bob kääntyy katsomaan pakenevien koirien suuntaan.

Bob seuraa Crossia ja pentuja useamman päivän, mutta sitten he piiloutuvat Daisuken talon luo. Bob ei pidä ihmisistä menneisyytensä takia ja jää vahtimaan kalliolle. Nälkäinen ja väsynyt koira nukahtaa nopeasti ja uneksii menneisyydestään, mutta herää Daisuken tullessa paikalle. Bob päättää, että hänen täytyy toimia, jos hän haluaa pelastaa oman henkensä.

Kun Daisuke poistuu, Bob hyökkää paikalle ja käy kiinni Sunnyn kaulaan, mutta Cross hyökkää Bobin kaulaan ja painaa hänet selälleen maahan. Sunny ja Maru purevat kiinni Bobin jalkoihin. Bob alkaa itkeä ja yrittää selittää epätoivoisen tilanteensa, mutta häntä ei kuunnella. Daisuken isä saapuu hämmentyneenä paikalle, jolloin kolmikko päästää Bobin irti. Daisuken vanhemmat haluaisivat auttaa Bobia ja tarjota tälle ruokaa, mutta Bob lähtee. Yöllä Bob liikkuu yksin ja miettii, mitä tekisi. Tehtävässä epäonnistuminen sai hänet muistelemaan sisaruksiensa kuolemaa ja hän alkaa itkeä. Hän päättää palata Daisuken talolle. Itkien, hän selittää Crossille, Sunnylle ja Marulle tilanteensa ja kaatuu maahan suu vaahdoten. Daisuke saapuu ulos ja yrittää tarjota Bobille ruokaa nähtyään hänet, mutta Bob yrittää pakoon. Bob muuttaa lopulta mielensä ja alkaa syödä, mutta ei tahdo Daisuken koskevan itseensä. Daisuke lähtee, ja Cross ja pennut selittävät Bobille hänen olevan hyvä ihminen. Bobin kerrottua traumaattisesta menneisyydestään, Cross kehottaa häntä liittymään Ōun armeijaan. Aamulla herättyään Bob kuitenkin lähtee pois.

Bob saapuu paikalle, kun viisi karhua ovat piirittäneet ja vanginneet Kyōshirōn. Bob puhuu karhuille, jolloin Kyōshirō saa tilaisuuden nousta ylös ja paeta. Sekä karhut että Bob lähtevät perään, mutta sitten Rocket saapuu paikalle ja ottaa Kyōshirōn selkäänsä. Hän hyppää Kyōshirō mukanaan rotkoon ja sekä karhut että Bob olettavat heidän menehtyneen. Karhujen poistuttua Bob katsoo alas ja alkaa itkeä.

Myöhemmin yöllä Bob saapuu takaisin Daisuken talolle ja näkee kallion päältä Shirozarun, Muun ja Raran Crossin seurassa. Cross huomaa Bobin ja yrittää suostutella tämän tulemaan alas, mutta Bob pakenee. Cross käskee Shirozarun, Muun ja Raran Bobin perään, mutta sanoo myös heille, etteivät he olisi liian rajuja tätä kohtaan.

Kuvia

Bobin kuvagalleria