Batto

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 21. syyskuuta 2016 kello 13.41 – tehnyt Yukimura (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mielensilmän Batto
Battoo.pngBattocreepy.png
Nimi
Japaniksi 心眼 の 抜人
Ääntäminen shingan no batto
Merkitys Mielensilmän Batto
Muuta
Ääninäyttelijä Masami Iwasaki
Ulkonäkö
Rotu weimarinseisoja
Sukupuoli uros
Turkinväri musta
Muut tuntomerkit molemmat silmät puhki, molempien silmien päällä arpi
Ginga Densetsu Weed
Ensiesiintyminen osa 19, jakso 17
Liittouma Ōun soturit, ent. Hōgen

Batto, joka tunnetaan myös nimellä "Mielensilmän Batto", oli yksi Hōgenin neljästä kenraalista ja myöhemmin Ōun soturi.

Hän on sokea koira, jolla on kuitenkin erityisen tarkat aistit. Hän kutsuu kykyään, jolla hän havaitsee ympäristöään, "mielensilmiksi". Batto voi kyvyllään myös lukea toisten tunnetiloja ja mielenlaatua, ja huomaa näin jos muut valehtelevat.

Ginga Densetsu Weed

Manga

Batto liittyi Hōgenin joukkoihin, vaikka olikin kykynsä avulla tietoinen tämän pahuudesta, sillä koki sen keinoksi selvitä hengissä. Batosta tuli yksi kenraaleista. Tämän arvon hän saavutti, kun kenraaliehdokkaat Tōbē, Kaito, Buruge, Mirko, Jaw ja Kintarō oli laitettu taistelemaan keskenään kenraalinpaikoista.

Kun Kyōshirō soluttautui Hōgenin joukkoihin, Batto aisti tämän olevan vakooja. Kun Burugea epäiltiin petturiksi, Hōgen lähetti Baton ja Kaiton tämän perään. Gin joukkoineen saartoi heidän joukkonsa ja puhui heille järkeä. Mielensilmiensä avulla Batto näki Ginin hyvyyden ja päätti seurata tätä Hōgenin sijaan ja pian myös Kaito taipui.

Lopputaistelussa Hōgenin yrittäessä kiivetä rinnettä ylös padon yläpuolella, Kurotoran joukoissa kulkeva Batto yritti pudottaa Hōgenin alas, mutta epäonnistui. Niin Batto kuin Kaitokin putosivat alas patoon, mutta selvisivät hengissä. Batto nähdään vielä seuraamassa Weedin ja Hōgenin kaksintaistelua, mutta tämän jälkeen hän ei enää esiinny tarinassa, toisin kuin Buruge ja Kaito.

Anime

Animessa Weed oli jakanut joukkonsa kolmeen ryhmään, joita johtivat Tesshin, Ken ja Kagetora sekä Kyōshirō. Batto kohtasi kenraalien välisessä taistelussa Kenin ja Kagetoran. Tiukan taiston jälkeen Ken ja Kagetora voittivat Batton. Myöhemmin Sasuke vei Batton, Burugen ja Kaiton parantelemaan haavoja lähteelle, jossa myös Gin oli. Kolme kenraalia ihmettelevät, miten Gin voi kylpeä heidän kanssaan, vaikka he olivat aiheuttaneet Ginille niin paljon pahaa.

Kuvia

Batton kuvagalleria