Andy Valkama

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 17. elokuuta 2021 kello 21.02 – tehnyt Admin (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Andy Valkama
Andy-kansi22.pngAndy-164.jpg
Nimi
Japaniksi アンディ バルコム
Ääntäminen ändi valkama
Merkitys mies (kreikasta)
Muuta
Kotipaikka Suomi, myöhemmin Futago-sola, Akitan prefektuuri
Ulkonäkö
Rotu saksanpaimenkoira
Sukupuoli uros
Turkinväri musta-vaaleanruskea
Silmät tummanruskeat
Tiedot eri osissa
Ginga Densetsu Weed: Orion
Ensiesiintyminen osa 19
Ikä 6 kuukautta
Liittouma Hidetoshi, Ōun soturit, Rigel, Kotetsu
Ginga: The Last Wars
Ensiesiintyminen osa 2
Ikä 1 vuotta
Liittouma Ōun soturit, Orion, Bon
Ginga Densetsu Noah
Ensiesiintyminen osa 1
Ikä 1,5 vuotta
Liittouma Yamabiko, Bon

Andy Valkama on Johnin veljenpoika ja Hidetoshin uusi koira. Hän muistuttaa aivan edesmennyttä setäänsä, niin ulkonäöltään kuin luonteeltaan, ja on ikään kuin perinyt tämän hengen.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Andy syntyi Suomessa, kuten setänsä John. Hidetoshi haki hänet Japaniin.

Andy tutustuu Rigeliin ja Kotetsuun, jotka yrittävät vapauttaa Ōun sotureita, jotka Jinemon Kurohabaki on lukinnut vajaan. Kun koirat pääsevät vapaaksi, Andy päättää jättää Hidetoshin ja liittyä heidän joukkoonsa taisteluun Masamune Kurohabakia vastaan.

Kun Masamune kiipeää seinämää ylös, Andy hyökkää puskeakseen tämän alas, mutta putoaakin itse rotkoon. Rocket hyppää Andyn perään. Molemmat koirat selviävät pudotuksesta vammoitta.

Viimeisen taistelun jälkeen Andy näyttäisi jäävän Ōuun. Hidetoshi käy tapaamassa häntä ja toteaa, että hän on aivan kuin edesmennyt John.

Ginga: The Last Wars

Andy on tarinan alussa Akame-vuorella vuoden mittaisella harjoitusmatkalla yhdessä Orionin, Rigelin, Siriuksen ja Bonin kanssa. Yamabiko saapuu Shikokusta, jolloin aikuistuneet ystävykset tapaavat toisensa ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen.

Myöhemmin, Akame juoksee ilmoittamaan, että Monsoon alaisineen ovat hyökänneet Ōuun. Andy lähtee heti joukkojen kanssa liikkeelle. He odottavat Kioton vuorilla Yamabikon joukkoja, mutta kahden päivän kuluttua he päättävät jo lähteä edeltä Ōuun.

Orionin ja Yamabikon joukot yhdistyvät myöhemmin ja saapuvat Naganoon Unsain luokse. Yhdistynyt koira-armeija lähtee sitten kohti Ōua. Kun armeija pysähtyy Kunimi-solassa, Unsai määrää neljä tiedusteluryhmää Futago-solan kaikkiin pääilmansuuntiin. Orion ärsyyntyy, kun häntä ei valita mukaan tehtävään. Tiedusteluryhmien lähdettyä, Orion iskee Yamabikolle silmää ja on menevinään tarpeilleen. Andy ja Bon ymmärtävät Orionin suunnittelevan jotakin, ja lähtevät hänen peräänsä. Kolmikko suuntaa yhdessä Futago-solaan, seuraten Unsain hajua.

Wiki2.png Tämä artikkeli tai sen osio loppuu kesken ja tarvitsee laajennusta.


Ginga Densetsu Noah

Andy on lähtenyt Yamabikon ja Bonin kanssa Miyagiin etsimään Orionia. He tapaavat kotikoiran nimeltä Bero, joka lupaa kertoa asiasta ystävilleen.

Wiki2.png Tämä artikkeli tai sen osio loppuu kesken ja tarvitsee laajennusta.


Takahashin lupaus suomalaisesta koirasta

Yoshihiro Takahashi vieraili Suomessa syyskuussa 2011. Silloin häneltä kysyttiin, olisiko mahdollista saada Ginga-sarjaan suomalainen koira, vaikkapa karjalankarhukoira. Hänestä se kuulosti hyvältä idealta ja hän vastasi, että hän voisi laittaa sellaisen Ginga Densetsu Weed: Orioniin. Tulkki kuitenkin liioitteli vastausta ja antoi ymmärtää, että karjalankarhukoira tulisi sarjaan varmasti. Myöhemmin Takahashi on sanonut, että hän voisi laittaa karjalankarhukoiran johonkin toiseen tarinaan.

Andy täyttää nyt lupauksen suomalaisesta koirasta, vaikkei karjalankarhukoira olekaan.

Ote Takahashin haastattelusta

Haastattelija: Onko muuten karjalankarhukoira tuttu rotu missään muotoa? Että tavallaan "Suomen akita"... ja onko mitään mahdollisuutta saada tämmöstä seikkailua, missä Suomessa, missä vaikka seikkailis tämmönen karjalankarhukoira nimeltä Sisu?
Yleisö: *naurua*
Takahashi (tulkin välityksellä): No ehdottomasti kyllä nyt täällä käytyäni haluan, haluaisin, tota, laittaa sellaisen... piirtää sellaisenkin.
Yleisö: *raivokasta aploodausta*
Takahashi (tulkin välityksellä): Ja nythän minulla on menossa tämä Orion, jonka saatatte jotkut tuntea, voisinpa laittaa sen vaikka sinne!
Yleisö: *raivokasta aploodausta*
Takahashi (tulkin välityksellä): Ja ihan oikeasti laitan!
Yleisö: *raivokasta aploodausta ja kiljumista*
Haastattelija: Tällä voinkin sitten rehennellä pitkään ja hartaasti, koska tämä oli omakeksimäni kysymys.
Yleisö: *naurua*

Muuta

  • Andy on nimetty Punaisen jättiläisen Antti Valkaman mukaan.
  • Johnin ja tämän isoveljen, Andyn isän, ilmoitettiin myös olevan syntyjään suomalaisia.

Kuvia

Andy Valkaman kuvagalleria