Akakabuton klaanin haaste

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jakso 4
Gng4ep.png
Nimi
Japaniksi 巨大熊赤カブトへの挑戦!
Rōmaji Kyodaiguma Akakabuto he no Chōsen!
Suomeksi Jättiläiskarhu Akakabuton haaste!
Tiedot
Sarja Ginga: Nagareboshi Gin
Jakso 4/21
Ensiesitys 28. huhtikuuta 1986
Kanava TV Asahi
Ohjaaja Nobuyoshi Sasakado
Studio Toei Animation
Ginga: Nagareboshi Gin
Edellinen23.png Jakso 3 JAKSO 4 Jakso 5 Seuraava23.png


Akakabuton klaanin haaste on Ginga: Nagareboshi Gin -animesarjan neljäs jakso, joka esitettiin ensimmäisen kerran 28. huhtikuuta vuonna 1986 TV Asahilla.

Juoni

Gohē Takeda näkee unta, jossa hän opettaa Giniä hyppäämään rotkon yli. Hän herää kuitenkin Daisuken ääneen, ja huomaa olevansa sairaalassa. Hidetoshi kertoo Gohēlle tämän pyörtyneen, ollessaan kouluttamassa Giniä, ja että hänen pitäisi olla vielä sairaalassa. Daisuke lupaa Gohēlle kouluttavansa Giniä sillä välin, kun hän on sairaalassa.

Poistuessaan sairaalalta, Gin ja Daisuke pysähtyvät Hidetoshin kuntosalille, jossa tämä on juuri ampumassa jousipyssyllä. Daisuke vaikuttuu suorituksesta, ja Hidetoshi kertoo hänelle jousen olevan paljon tehokkaampi ase karhuja vastaan kuin vanha metsästyskivääri, ja että metsästyksessä kaikkein tärkeintä on omistaa kunnon metsästyskoira. Tästä inspiroituneena Daisuke päättää treenata lihaksiaan jousella ampumista varten ja aloittaa Ginin kanssa kunnon harjoittelun. Puolentoista kuukauden jälkeen he ovat menossa tapaamaan Gohēta tämän talolle, mutta vanha mies pyörtyy uudestaan, joten Daisuke käskee Giniä hakemaan Hidetoshin. Hidetoshi jää Gohēn luo hoitamaan tätä.

Seuraavana päivänä Daisuke ottaa luvatta Hidetoshin jousipyssyn ja lähtee Ginin kanssa kaatamaan Akakabutoa. Heidän tietämättään Hidetoshi seurueineen on samoissa aikeissa. Kuitenkin silta on tuhoutunut tulvan takia, joten Hidetoshi käskee Johnia hyppäämään joen yli ja sitomaan köyden puun ympärille, jotta he pääsisivät joen yli.

Daisuke ja Gin saapuvat yhä syvemmälle metsään, missä he huomaavat tuoretta karhunlantaa. Daisuke aavistaa siitä karhun olevan lähettyvillä, ja häntä alkaa pelottaa. Silloin varikset yllättävät heidät ja Daisuke ampuu yhden jousipyssyllä, tosin ei tarkoituksella, sillä hänen oli tarkoitus vain pelästyttää varis tiehensä. Jatkettuaan matkaa Gin ja Daisuke saapuvat luolalle ja aikovat mennä sinne suojaan sateelta, mutta luolasta ilmestyykin vihainen naaraskarhu, kahden punaselkäisen pennun emo, jotka Daisuke ja Gin näkivät aiemmin.

Toisaalla Hidetoshi, John, Gonza, Matsuji ja Kinichi huomaavat uroskarhun syömässä hevosta. Karhu pakenee, ja muut metsästäjät yrittävät juosta sen perään, mutta Hidetoshi estää heitä, ja käskee sen sijaan Johnia menemään karhun perään. Samaan aikaan Ginin ja Daisuken taistelu karhuemoa vastaan jatkuu. Gin hyökkää heti karhun kimppuun, mutta ei jaksa taistella yksin, joten hän haukkuu Daisukea apuun. Daisuke on kuitenkin niin peloissaan, ettei uskalla edes käyttää jousipyssyä. Jakso päättyy Ginin tuijottaessa muristen suoraan kohti karhuemoa.

Jakson hahmot

Jaksossa esiintyvät hahmot esiintymisjärjestyksessään.

Erot mangan ja animen välillä

Wiki2.png Tämä artikkeli tai sen osio loppuu kesken ja tarvitsee laajennusta.


Virheitä

Muuta

  • Tämä on yksi harvoista jaksoista, joista ei pohjoismaisessa versiossa leikattu mitään kohtauksia pois.
  • Joissakin kieliversioissa (mukaan lukien suomalaisessa) Ginin ja Daisuken harjoittelun aikana kuultava "Nagareboshi Gin" on tuntemattomasta syystä jätetty pois, joten ainoastaan kohtauksen äänitehosteet ovat kuultavissa.
  • Hidetoshin seinäkalenterissa lukee vuosi "1986", mikä on myös animen tuotantovuosi.
  • Hidetoshin käskiessä Johnia, hän käyttää alkuperäisessä japaninkielisessä versiossa englanninkielisiä lauseita, jotka on tekstitetty japaniksi:
  • Oudosti sekä suomalaisessa että ruotsalaisessa versiossa uroskarhun syömää hevosta väitetään "Asaso"-nimisen miehen hevoseksi, vaikkei koko hahmoa ole olemassakaan.