Ōzaru

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 21. lokakuuta 2017 kello 16.43 – tehnyt Yukimura (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ōzaru
Ouzarukokoväri.jpgOzarusky.jpg
Nimi
Japaniksi 大猿
Ääntäminen oozaru
Merkitys suuri apina
Muuta
Kotipaikka Igan provinssi
Ensiesiintyminen osa 1
Ulkonäkö
Rotu kishu
Sukupuoli uros
Turkinväri ruskea-valkoinen
Silmät siniset
Muut tuntomerkit valkoiset pallokuviot silmien yllä, valkoiset tassut
Ginga Densetsu Akame
Ikä 4-6 vuotta
Liittouma Benimaru, Sadamitsu, Kotobuki, Kuma, Toki, Tetsu, Kōgetsu, Tomoyasu, Hakutaka, Ryōjun, Kihē
Kuolinsyy Ryōga tappoi (osa 5)

Ōzaru oli legendaarinen Igan ganin, joka eli 1570–1580-luvuilla. Hän on Akamen varhaisin tunnettu esi-isä.

Hän oli yksi Kihē Itōn perheen ninjakoirista. Hän oli Kotobukin puoliso, sekä Hakutakan, Tokin, Tetsun, Kōgetsun ja Tomoyasun isä.

Muiden ganinien tapaan hän osasi käyttää ganineille tarkoitettua tavallista pienempää miekkaa, mutta hän osasi käyttää sitä erityisen taitavasti.

Ginga Densetsu Akame

Ōzaru on legendaarinen ja todella taitava ninjakoira. Hän on opettanut monia Igan sekä Kōgan ninjakoiria.

Vuonna 1579, pentujensa syntymän aikaan, Ōzaru on metsällä Ryōjunin, Kuman ja Benimarun kanssa. Ōzaru, Kuma ja Benimaru löytävät muiden Kōgan ninjakoirien jahtaaman Sadamitsun ja he puolustavat tätä. Sadamitsu on Ōzarun entinen oppilas ja kokee olevansa velkaa hänelle, joten hän paljastaa, että Nobukatsu Oda on liittoutunut Kōgan kanssa ja aikoo hyökätä Igaan. Sadamitsu poistuu Ryōjunin tullessa paikalle.

Ōzaru ja muut palaavat sitten kotiin, jolloin hän käy tervehtimässä puolisoaan ja vastasyntyneitä pentujaan.

Seuraavana yönä Ōzaru lähtee muiden koirien ja Ryōjunin kanssa Kōgan rajalle tiedustelemaan. Kōgan ninjakoirien johtaja, Ryōga, piirittää heidät kuuden alaisensa kanssa. Ōzaru lähtee Benimarun käskystä saattamaan heidän isäntäänsä turvaan, Benimarun itsensä jäädessä taistelemaan henkensä uhalla. Kun Ryōjun putoaa vesiputoukseen, Ōzaru ja Kuma hyppäävät hänen peräänsä. Kaikki selviävät hengissä, mutta he menettävät aseensa. Siltikin Ōzaru onnistuu tappamaan yhden Kōgan ninjakoiran, joka oli vähällä paljastaa heidän piilonsa vesiputouksen takana.

Kolmikko lähtee takaisin metsään ja löytää kuolevan Kihēn. Kihē menehtyy ja Ōzaru löytää lähistöltä Kai Shimoyaman hatun, mikä paljastaa murhaajan henkilöllisyyden. Ryōjun vie isänsä ruumiin kotiin ja lähtee sitten Ōzarun kanssa tapaamaan korkea-arvoisimpia ninjoja, kertoakseen heille Kain petturuudesta ja isänsä kuolemasta.

Tämän jälkeen Ryōjun ja Ōzaru varjostavat Kaita, mutta he joutuvat taisteluun Kōgan ninjakoiria vastaan. Tanba Momochi joukkoineen tulee kuitenkin paikalle ja ajaa Kōgan ninjat pois. Sitten Igan ninjat näkevät kauempana palavan rakennuksen ja lähtevät kiireesti sen luo. Ōzaru ja Ryōjun näkevät, kuinka rakennus romahtaa, ja luulevat perheensä kuolleen.

Yhtäkkiä Ōzaru kuulee tuskaisia huutoja ja löytää Sadamitsun muiden Kōgan ninjojen piirittämänä. Ōzaru yrittää auttaa Sadamitsua, mutta Kōgan koirien komentaja ja Ōzarun entinen oppilas Jirōta käyttää tätä panttivankina. Sadamitsu ei halua vaarantaa kunnioittamaansa Ōzarua ja tappaa itsensä. Ōzaru suree Sadamitsun kuolemaa, mutta voittaa silti helposti kaikki paikalla olevat Kōgan ninjat. Hän ei kuitenkaan tapa heitä, vaan riisuu heidät aseista ja sitten käskee heidän paeta. Ōzaru törmää tämän jälkeen perheeseensä ja saa helpotuksekseen tietää, että he ovatkin elossa.

Ōzaru toimii seuraavien kuukausien aikana perheensä tukena ja hänen poikansa koulutetaan ninjakoiriksi. Valkoisesta Hakutakasta tulee erityisen taitava. Kun Kuma saa surmansa Kōgan ninjakoirien hyökkäyksessä, Ōzarusta tulee Itōn perheen ainut kokenut ganin. Lisäksi kaksi Ōzarun poikaa, Toki ja Tomoyasu, saivat surmansa.

Myöhemmin Ōzaru poikineen osallistuu Tenshō-kauden Igan sotaan, jossa he taistelevat Nobunaga Odan puolella taistelevia Kōgan ninjakoiria vastaan. Ōzaru kaksintaistelee Ryōgan kanssa tasavertaisesti, mutta saa osuman kylkeensä kuullessaan Taichin avunhuudot. Ninjajohtajat iskevät katanansa toistensa rintakehään ja kaatuvat kuolettavasti haavoittuneina maahan. Ōzaru ja Ryōga menehtyivät nopeasti haavoihinsa.

Kuvia

Ōzarun kuvagalleria