Tesshin

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tesshin
Tesshingtlw.jpgTesshin003.jpg
Nimi
Japaniksi 哲心
Ääntäminen tesshin
Merkitys viisas sielu/sydän/mieli
Muuta
Kotipaikka Kōga, Shigan prefektuuri, myöhemmin Futago-sola, Akitan prefektuuri
Ääninäyttelijä Kōsuke Takeuchi
Ulkonäkö
Rotu Kōgan ninjakoira
(sekarotuinen japaninkoira)
Sukupuoli uros
Turkinväri tummanruskea-valkoinen, tummia pilkkuja kehossa
Silmät mustat
Muut tuntomerkit valkoinen harjas päässä
Tiedot eri osissa
Ginga: Nagareboshi Gin
Ensiesiintyminen osa 7, jakso 13
Ikä 0–1 vuotta
Liittouma Ōun soturit, Moss, Cross, ent. Kurojaki
Ginga Densetsu Weed
Ensiesiintyminen osa 3 (takauma),
osa 11 (varsinainen),
jakso 13
Ikä 13–14 vuotta
Liittouma Kōgan ninjakoirat, Ōun soturit
Ginga Densetsu Weed: Orion
Ensiesiintyminen osa 1
Ikä 14 vuotta
Liittouma Kōgan ninjakoirat, Ōun soturit
Ginga: The Last Wars
Ensiesiintyminen osa 1
Ikä 15 vuotta
Liittouma Kōgan ninjakoirat, Ōun soturit
Ginga Densetsu Noah
Ensiesiintyminen osa 1
Ikä 15,5 vuotta
Liittouma Ōun soturit
Ginga Densetsu: Requiem
Ensiesiintyminen osa 1
Liittouma Ōun soturit

Tesshin on Kōgan ninjakoirien nykyinen johtaja ja Kurojakin poika.

Hän on todella taitava ninjakoira, jolla on Ginin johtamistaidot, Akamen nopeus ja hampaat kuin Johnilla. Hänen lempinimensä oli pienenä "Chibi" (jap. チビ, pikkuinen), jota hänestä käytetään toisinaan myös aikuisiällä.

Ginga: Nagareboshi Gin

Manga

Tesshin on Kurojakin pieni pentu. Wilson-niminen collie sieppasi hänet ja seisoi pennun kanssa kallionkielekkeellä, jolloin Ōun armeijaa pakeneva Kurojaki pysähtyi. Wilson tahtoi kostaa Kurojakille perheensä kuoleman ja uhkasi pudottaa pennun. Kurojaki syöksyi päin Wilsonia, tönäisten tämän rotkoon Tesshin mukanaan. Cross hyppäsi pennun perään ja kaikki kolme putosivat rotkoon. Kolmikko selvisi kuitenkin vahingoittumattomana ja kiipesi takaisin ylös.

Tesshin juoksi onnellisena isänsä luo, jonka Gin jätti eloon huolehtimaan pennustaan. Ōun armeija poistui ja jätti isän ja pennun kahden. Myöhemmin Gin kuitenkin huomasi Tesshinin puunoksalla ja haki hänet alas. Ōun armeija päätteli Kurojakin hylänneen pentunsa ja otti sen joukkoonsa. Tesshin alkoi kutsua Giniä isoveljekseen. Erityisesti Moss huolehti pienestä pennusta.

Mossin joukot jäivät myöhemmin Mutsun valtiaiden vangiksi, mutta Tesshin oli aiemmin erkaantunut laumasta ja päätyi metsään. Hän tapasi pennut ja pentujen isä antoi hänet niiden purtavaksi. Terry esti julmuuden ja taisteli Kisaragia vastaan. Terry sai surmansa, mutta Akame tuli pian tämän jälkeen paikalle ja pelasti Tesshinin. Akame vei Tesshinin Ginin ja muiden luo, jolloin pentu kertoi heille, miten karhut tappoivat Terryn.

Myöhemmin, Suuren taistelun lähestyessä, soturit alkoivat huolestua siitä, miten Tesshin selviäisi jos he kuolisivat taistelussa. Akame alkoi opettaa Tesshiniä metsästämään eikä välittänyt siitä, että pentu oli hänen verivihollisensa oma.

Tesshin jäi Suuren taistelun ajaksi Crossin ja tämän pentujen luokse. Taistelun jälkeen hän eli Benin, Crossin, Kenin, Minnien ja Georgen kanssa Ōun Futago-solassa. Susi nimeltä Retsuga sieppasi pennut ja Crossin, mutta myöhemmin heidät vapautettiin vahingoittumattomina.

Anime

Animessa Tesshinin roolia on pienennetty. Hän ei esimerkiksi puhu ollenkaan, vaan päästelee ainoastaan pieniä haukahduksia.

Kurojakin ja Ginin kaksintaistelun jälkeen Kōgan johtaja poistui paikalta ja jättää pentunsa Ōun armeijan luo.

Tesshin oli muun Mossin lauman mukana, kun Mutsun valtiaat vangitsivat heidät. Kun Mossin joukot taistelivat vangitsijoitaan vastaan, Tesshinkin osallistui taisteluun hyökkäämällä Minazukin kimppuun. Se kulki villikoirien mukana Suuren taistelun alkuun saakka, kunnes se jäi Crossin ja tämän pentujen luokse turvaan taistelun ajaksi.

Ginga Densetsu Weed

Manga

Lähtö Ōun sotureista

Tesshin oli koira, jolla ei ollut kotia minne palata Suuren taistelun jälkeen. Tesshin jäi asumaan Futago-solaan, mutta Giniä, Akamea ja Johnia kävi häntä yhä sääliksi ja he alkoivat kouluttaa Tesshinistä Ōun paratiisin johtajuuden perijää. Tesshin tuli tunnetuksi koirana, jolla on Ginin johtamistaidot, Akamen nopeus ja hampaat kuin Johnilla. Hän oli Ginin mukana, kun tämä kohtasi Demonin, ja kulki Ginin, Akamen, Johnin ja Sakuran mukana ympäri Japania oppiakseen maailmasta sekä oikeasta ja väärästä.

Sakura tuli matkan aikana tiineeksi, jolloin Tesshin saattoi nartun Futago-solaan ja jätti hänet Smithin vastuulle. Tesshin palasi Ginin, Akamen ja Johnin luo, mutta kuukausi myöhemmin Smith tuli hänen luokseen metsästyksen aikana ja kyseli Sakuran olinpaikkaa. Sakura oli kadonnut ja Smith etsi tätä kuumeisesti. Smith pyysi Tesshiniä olemaan kertomatta Ginille ja lupasi löytää Sakuran. Smith juoksi pois eikä hänestä kuulunut aikoihin mitään, joten Tesshin oletti tämän paenneen velvollisuuttaan ja ilmeisesti kertoi Ginille Sakuran katoamisesta.

Tesshinin usko Ōun sotureihin alkoi horjua ja lopulta se romahti, kun hän tapasi Sniperin. Sniper valehteli hänelle, että Ōun joukot olisivat tappaneet hänen isänsä Ginin käskystä. Tesshin uskoi tämän ja menetti luottamuksensa Ōun sotureihin. Tämän seurauksena hän palasi takaisin kotiseudulleen Kōgaan, jossa yhä eli muutama ninjakoira. Kōgan ninjakoirien Vanhin antoi Tesshinille valtuudet ninjakoirien johtamiseen, kuultuaan tämän olevan Kurojakin poika. Vanhin vihasi Ōun sotureita ja antoi siksi Tesshinin uskoa Sniperin valheeseen.

Paluu Ōun sotureihin

Eräänä päivänä Weedin, Ginin pojan, johtama retkikunta saapui Kōgaan.

Tesshin varoitti matkalaisia jahtaamasta alaisiaan ja järkyttyi huomatessaan heidän olevan Ōun sotureita. Tesshin alaisineen hyökkäsi raivoissaan Weedin joukon kimppuun, mutta perääntyi sitten Gyōjanumaan. Rauhoituttuaan Tesshin ymmärsi, että Weedin joukko on nuorempaa sukupolvea kuin ne koirat, joiden hän oletti olevan isänsä murhaajia. Hän ei tahtonut tuomita Weediä isänsä teoista, mutta Weedin joukon jatkaessa Tesshinin ja tämän alaisten etsimistä, yksi Tesshinin alaisista sieppasi Weedin ninjakoirien luolaan.

Vanhin ja muut Kōgan ninjakoirat tahtoivat tappaa Weedin, mutta Tesshin epäröi. Jerome tuli paikalle hakemaan Weediä, jolloin Tesshin oli valmis taistelemaan tätä vastaan, mutta halusi ensin antaa uupuneen vastustajansa levätä, jotta taistelu olisi reilu. Tesshin voitti Jeromen helposti ja alkoi seurata sivusta alaistensa taistelua, hämmästyen Weedin kyvykkyydestä. Hän keskeytti taistelun Jeromen mainittua Smithin ja kertoi Weedille ja Jeromelle Sakuran katoamisesta sekä Smithin paosta, olettaen, että myös Weed menettäisi luottamuksensa Ōun sotureihin. Weed kuitenkin uskoi yhä isäänsä ja Smithiin.

Weedin retkikunta tuli paikalle, jolloin GB kertoi Tesshinile, että Smith ei paennut, vaan haavoittui auttaessaan häntä. Tesshin oli yhä katkera, mutta järkyttyi kuullessaan, että sekä Smith että John olivat kuolleet. Ōun soturit yrittivät kertoa Tesshinille Hōgenista, joka oli vanginnut Ginin ja aikoi Japanin valtiaaksi. Weedin retkikunta poistui Kōgasta, uskoen, että Tesshin ei kuuntelisi heitä. Weedin puheet olivat kuitenkin tehneet vaikutuksen Tesshiniin ja saivat hänet ajattelemaan.

Myöhemmin Tesshin alaisineen löysi uupuneen Molen lumihangesta. He veivät pienen mäyräkoiran luolaansa lämmittelemään. Tesshin sai kuulla Molelta, että Gin oli yhä vankina eikä selviäisi kylmästä talvesta. Tesshin alkoi kyynelehtiä ajatellessaan Ginin kuolemaa ja ymmärsi, että Gin on oikeudenmukainen uros, joka ajattelee aina koirien parasta. Tesshin alaisineen päätti auttaa Molea viemään Ginin viestin Weedille.

Wakayamassa he törmäsivät Jeromeen, joka oli joutunut ihmisten ampumaksi, ja kantoivat hänet parantumaan Kōgan koirien parantaville lähteille. Weed alaisineen saapui paikalle, Jeromea etsien, ja he olivat hyvin hämmentyneitä tavatessaan Tesshinin ja tämän alaiset uudelleen. Tesshin kertoi Weedille haluavansa liittyä tämän joukkoihin taistelemaan oikeuden ja Ginin puolesta.

Ōun sotureissa

Ōun soturit jäivät muutamaksi päiväksi lähteille lepäämään ja parantamaan haavoja.

Tesshin tiesi paljon taistelemisesta ja päätti alkaa kouluttamaan nuorta Weediä läheisessä metsässä. Hän ei itse osannut oikeaa Zetsu Tenrō Battōgaa, vaan eräänlaisen kopion, mutta kertoi Weedille sen perusteet ja uskoi, että Weed pystyisi oppimaan todellisen Battōgan. Hän alkoi opastamaan myös muita koiria. Harjoittelu tuotti tulosta, sillä muutaman päivän kuluttua Weed kaatoi vaarallisen Koiransyöjä-Sancho -villisian Battōgalla. Tätä seuraavana päivänä Tesshin poisti haulit Jeromen jalasta, jonka jälkeen retkikunta lähti jälleen liikkeelle.

Kōgan lähettyvillä Tesshin ja tämän alaiset poistuivat hetkeksi kertomaan Vanhimmalle lähdöstään. Vanhin oli aikeissa tehdä itsemurhan ja järkyttyi kuullessaan, että Tesshin oli liittynyt Weedin puolelle. Vanhin kuitenkin myös liikuttui Tesshinin itsenäistymisestä ja paljasti lopulta sen, miten Kurojaki todella kuoli. Tesshin, Weed ja muut estivät Vanhinta tekemästä itsemurhaa ja jättivät ryhmänsä nuorimmat pennut tämän vastuulle. Vanhin hyväksyi Weedin ja antoi Tesshinin jatkaa omia teitään.

Tesshin kulki tästä eteenpäin Weedin joukon mukana. Yhdessä vaiheessa hän yritti oman henkensä kaupalla surmata Genban aiheuttamalla lumivyöryn, mutta onnistui ainoastaan aiheuttamaan hänelle aivovamman.

Kun ihmiset olivat aikeissa räjäyttää Hōgenin valtaaman Vuorilinnan, Tesshin lähti Jeromen ohella Weedin mukaan varoittamaan Hōgenin alaisia ja etsimään Giniä, joka liikkui alueella. Kolmikko selvisi räjähdyksestä hengissä, mutta joutui kohtaamaan Hōgenin ja osan tämän alaisista. Tesshin oli valmis tappamaan Hōgenin, vaikka se maksaisi hänen henkensä, ja kostamaan samalla Johnin puolesta. Sniper tuli kuitenkin yllättäen paikalle ja viilsi Tesshinin mahan auki metallijaloillaan. Tesshinin suoli roikkui ulkona, mutta siltikin hän jatkoi hyökkäystä, tahtoen hyvittää omilla teoillaan isänsä pahat teot. Hōgen sai kuitenkin otteen Tesshinin päästä ja paiskasi hänet lumihankeen.

Ōun soturit tulivat paikalle, jolloin Hōgen ja Sniper pakenivat. Gin ja Akame antoivat Tesshinille ensiapua tunkemalla suolen takaisin mahaan. Moss jäi Tesshinin luo pitämään tätä paikoillaan. Haavansa takia Tesshin ei pystynyt osallistumaan paenneen Hōgenin etsintään. Myöhemmin Akame hoiti Tesshinin haavaa käyttämällä erityistä kangasta, joka oli kostutettu karhunveressä ja lääkeyrttiliuoksessa.

Hōgenin kuoltua Tesshin jäi Ōuun. Hän oli yksi koirista, jotka Sasuke haki taisteluun Shōgunia vastaan, mutta taistelu päättyi pian heidän tultuaan paikalle. Tesshin oli myös mukana taistelussa Venäjän sotakoiria vastaan ja vakoili muiden ninjakoirien kanssa Victorin joukkoja. Tesshin menetti yhden alaisistaan, Shinbēn. Erään taistelun aikana myös Moss sai surmansa, mikä teki Tesshinin erityisen surulliseksi, sillä Moss oli aina huolehtinut Tesshininsä, kun tämä oli pentu.

Tesshin palasi Ōuun sen jälkeen, kun sotakoirat oli voitettu.

Anime

Animessa Tesshin on alusta asti ystävällinen Ōun sotureita kohtaan, kuten Vanhinkin.

Weed saa kuulla Tesshinistä Kyōshirōlta ja lähtee Kōgaan tapaamaan tätä. Tesshin tahtoisi auttaa Weedin laumaa Hōgenin päihittämisessä, mutta ei suostu lähtemään, koska hänen täytyy huolehtia Vanhimmasta, joka on sairas. Weedin ja tämän lauman lähdettyä Vanhin saa kuitenkin käännettyä Tesshinin pään ja patistaa tämän Weedin mukaan.

Ennen Weedin tavoittamista Tesshin yrittää pelastaa vangitun Ginin vuoristomökistä, joka on Hōgenin alueella. Gin ilahtuu nähdessään Tesshinin, muttei halua tulla pelastetuksi. Hän pyytää Tesshiniä tappamaan hänet, sillä silloin Hōgenilta katoaisi yliote Weedin joukkoihin. Tesshin lupautuu tehtävään, mutta sitä ennen Gin kertoo hänelle viestin, jonka haluaa välitettävän Weedille. Tesshin poistuu mökistä tappamatta Giniä ja lähtee kohti Weediä kertomaan tälle tämän isän viestin (mangassa Mole on viestinviejän roolissa).

Matkallaan kohti Weediä Tesshinin ninjakoirat kohtaavat haavoittuneen Jeromen ja vievät tämän kuumille lähteille parantumaan. Weedin joukot seuraavat Jeromen jättämää verivanaa ja päätyvät Tesshinin luokse, joka välittää Ginin viestin Weedille. Tesshin opettaa myös Weedille Zetsu Tenrō Battōgan käyttöä.

Myöhemmin Tesshin ja Shigure aiheuttavat Genballe aivovamman iskemällä hänet alas jyrkänteeltä ja suoraan kiveen. Vamman aiheuttaminen oli tahallista, toisin kuin mangassa.

Myöhemmin Weedin joukkojen ottaessa yhteen Hōgenin armeijan kanssa Tesshin taistelee Kaitoa, Hōgenin kenraalia, vastaan. Kaiton etujalat ovat terästä ja hän antaa Tesshinille kunnon vastuksen. Tesshin voittaa Kaiton nopeudellaan ja nokkeluudellaan, mutta jättää tämän henkiin. Kaito hämmästelee Tesshinin päätöstä ja Tesshin selittää hänelle, ettei Ōu ole sellainen paikka, jossa tapetaan turhaan. Tesshin haluaa Kaiton muistavan tämän ja lähtee.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Tesshin selviää hengissä Ōun tulivuorenpurkauksesta. Hän siirtyy Tochigin prefektuuriin ja kehittää valepersoonan nimeltä "Tochigin Jack" (栃木のジャック, Tochigi no Jack) ja saa monet koirat (mm. Ryōn) etsimään häntä.

Tesshin kerää kokoon noin kymmenen nuorta koiraa ja alkaa opettaa heille Zetsu Tenrō Battōgan käyttöä. Joukkoa kutsutaan nimellä ryhmä Battōga (jap. 抜刀牙隊). Joukon jäsenet ja Tesshin itse eivät kuitenkaan hallitse täydellistä Battōgaa. Myöhemmin Tesshin opettaa myös Orionia tämän tullessa tovereidensa kanssa alueelle.

Kun Masamune Kurohabakin joukot lähestyvät Tochigia, Tesshin lähettää Orionin Kōgaan ja jää itse puolustamaan aluetta. Shirozaru ja Saburō jäävät Tesshinin tueksi. Tesshinin joukot lyövät Masashigen armeijan, mutta Masamunen ylivoimaisen pääarmeijan lähestyessä Tesshin käskee alaisiaan pakenemaan. Tesshin jää aivan yksin odottamaan armeijan tuloa ja suunnittelee Masamunen murhaamista. Tesshin hyökkää piilosta ja onnistuu haavoittamaan Masamunea, muttei kuolettavasti, sillä Kurohabaki-johtajan huivi suojasi häntä. Sanadan ninjakoirat ilmestyvät paikalle ja pelastavat Tesshinin.

Tesshin palaa alaistensa luo ja liittyy myöhemmin Orionin joukkoon. Hän toimii usein Ōun joukkojen johtoasemassa, koska Weed ja Gin ovat muualla. Shikokussa hän keksii suunnitelman, jolla Kamakirin poikien armeija voitetaan.

Ginga: The Last Wars

Tesshin lähtee Kenin, Georgen, Merin, Hiron, Jeromen, Kagetoran, Kyōshirōn ja Izōn kanssa Weedin johdolla selvittämään veren hajua. He löytävät Denshichin ruumiin ja ovat jo jatkamaisillaan matkaa, kun yksi Akakabuton jälkeläisistä haavoittaa Weediä vakavasti. Weed kannetaan turvaan ja karhuja ilmestyy lisää. Tesshin ymmärtää niiden olevan Akakabuton sukua, koska on itse lapsuudessaan nähnyt kyseisen paholaiskarhun. Hän ulvoo apua ja ulvonta tavoittaa Ginin, Akamen ja Kurotoran.

Kun yksi karhuista iskee kyntensä Georgen selkään, Tesshin auttaa hänet pois karhujen luota ja pyytää Hiroa viemään hänet turvaan kalliolle, jossa Gin ja suurin osa muista koirista ovat.

Tesshin jatkaa muiden kanssa karhuja vastaan taistelemista, mutta yhtäkkiä ne jähmettyvät kuullessaan Ginin ulvonnan. Tesshin ja muut perääntyvät ja kokoontuvat Ginin ja muiden luo kalliolle. Kun Jerome on Lydian kuoleman takia tekemäisillään itsemurhahyökkäyksen, Tesshin estää häntä Akamen ja Rocketin kanssa. Hän muistuttaa Jeromea eloonjääneistä pennuistaan, jolloin Jerome ymmärtää virheensä ja koirat palaavat takaisin kalliolle.

Karhut valmistautuvat hyökkäämään koirien kimppuun. Gin päättää toimia elävänä syöttinä ja hyökkää Monsoonia kohti Zetsu Tenrō Battōgalla, mutta karhu estää hyökkäyksen ja heittää Ginin maahan. Ōun soturit hyökkäävät raivoissaan Monsoonin kimppuun välittämättä Ginin määräyksistä ja valtava karhu raatelee osan koirajoukosta hetkessä. Tesshin haavoittuu, mutta ei vakavasti.

Myöhemmin, Tesshin yrittää neuvotella Bobin kanssa, mutta sitten Monsoon palaa takaisin kalliolle ja väittää päihittäneensä syöttinä toimineen Ginin. Monsoon alaisineen hyökkäävät suoraan koirien kimppuun. Pian Tesshin ei kykene taistelemaan ja muiden soturien tapaan pystyy vain makaamaan haavoittuneena maassa Monsoonin ottaessa Ōun paratiisin hallintaansa.

Tesshin selviää hengissä, mutta hänet kannetaan kivenlohkareista tehtyyn vankilaan monen muun Ōun soturin kanssa. Karhut eivät tapa koiria heti, vaan pitävät heitä leikkikaluinaan ja ruokavarastonaan.

Wiki2.png Tämä artikkeli tai sen osio loppuu kesken ja tarvitsee laajennusta.


Ginga Densetsu Noah

Tesshin lähetti Kyōshirōn ja Sasuken etsimään Orionia, joka oli kadonnut sanaakaan sanomatta. Myöhemmin Tesshin lähti itsekin etsimään Orionia yhdessä Toshimitsun ja Kenin kanssa.

Wiki2.png Tämä artikkeli tai sen osio loppuu kesken ja tarvitsee laajennusta.


Ginga Densetsu: Requiem

Wiki2.png Tämä artikkeli tai sen osio loppuu kesken ja tarvitsee laajennusta.


Sitaatteja

Tesshinin sitaattisivu

Kuvia

Tesshinin kuvagalleria