Moss

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Moss
Mossväri.pngMoss hyökkää.png
Nimi
Japaniksi モス
Ääntäminen mos
Muuta
Kotipaikka Yamanashin prefektuuri
Ääninäyttelijä Daisuke Gōri (GNG)

Shiro Saito (GDW)

Ulkonäkö
Rotu mastiffi
Sukupuoli uros
Turkinväri ruskea, musta maski ja korvat
Silmät mustat
Muut tuntomerkit suuri koko, musta maski, tikattuja arpia ympäri kehoa
Tiedot eri osissa
Ginga: Nagareboshi Gin
Ensiesiintyminen osa 4, jakso 10
Ikä n. 10 vuotta
Liittouma Ōun soturit, Jaguar
Ginga Densetsu Weed
Ensiesiintyminen osa 17, jakso 18
Ikä yli 20 vuotta
Liittouma Ōun soturit, Jaguar
Kuolinsyy Bozlevin joukot tappoivat (osa 45)

Moss (lisänimeltään Kasumidake no Enma Dai-Ō, jap. 霞岳の閻魔大王, suom. Kasumidaken Yama) oli Kasumi-vuorilla elävän lähes 50-päisen villikoiralauman johtaja ja Jaguarin isä.

Hänestä tuli myöhemmin Ōun soturi ja yksi armeijan vanhimmista koirista – Ginga Densetsu Weedissä hän oli sotureista vanhin. Hän oli valtava, äkkipikainen ja suuttuessaan pelottava koira, mutta hyvin lapsirakas.

Ginga: Nagareboshi Gin

Moss oli alkujaan ihmisen omistama, mutta hänen pojallaan ei ole kaulapantaa. Moss hallitsi Kasumi-vuoria ja hänellä oli neljän vuoden reviirikiista Kain veljesten kanssa.

Ōun sotureihin liittyminen

Kun Benin joukkue saapui Kasumi-vuorille, Sniper lähetti Hyenan edeltä Mossin luo kertomaan, että Kain veljekset olisivat huijanneet Benin ja tämän lauman puolelleen, ja aikoisivat nyt hyökätä. Moss lähetti poikansa Jaguarin yhdessä Lloydin kanssa viemään viestin Benin laumalle. Paluumatkalla Jaguar ja Lloyd törmäsivät uudelleen Hyenaan, joka hyökkäsi Jaguarin kimppuun. Sniper puolestaan hyökkäsi Lloydin kimppuun ja tappoi hänet. Gin ja Smith näkivät kaiken, ja menivät väliin. He saivat näin autettua Jaguarin pakoon, mutta Sniper haavoitti Giniä, ja Smith joutui pakenemaan sen kanssa.

Myöhemmin Moss löysi Lloydin ruumiin, ja uskoi Benin ja Kain veljesten tappaneen hänet ja Jaguarin. Toisaalla Jaguar oli mennyt Benin luo kertoakseen Sniperin aikeista, mutta menetti tajuntansa, ennen kuin ehti sanoa mitään. Ben ja muut huolestuivat Ginin ja Smithin puolesta, ja lähtivät Mossin alueelle.

Koiralaumat tapasivat Mutsugi-solassa, ja taistelu alkoi. Moss uskoi edelleen, että Ben oli tappanut Jaguarin, ja aiheutti valtavan kivivyöryn, jonka alle Ben jäi. Toisaalla Jaguar heräsi vihdoin ja kertoi Sniperin juonesta Greatille, ja he lähtivät heti kertomaan asiasta Mossille. Gin ja Smith saapuivat taistelupaikalle, ja Gin raivostui nähdessään "kuolleen" Benin. Edes Jaguarin saapuminen paikalle ei enää estänyt taistelun jatkumista – kunnes Ben nousi kiven alta. Vakavasti haavoittuneena Ben haastoi Mossin, ja onnistui iskemään sen pää edellä kallioon. Moss vaikuttui Benin taistelu-, taktikointi- ja johtamistaidoista, ja liittyi laumoineen Benin joukkoon kuultuaan Ōun sotureiden päämäärästä tappaa Akakabuto.

Ōun joukoissa

Moss kulki Benin lauman mukana Kōgaan. Hän ei pitänyt Kōgan ninjakoirien kannibalismista ja halusi rankaista heitä. Kun Kōgan koirat oli voitettu, heidän johtajansa hylkäsi pentunsa Chibin, jolloin Ōun koirat ottivat sen hoiviinsa ja erityisesti Moss kiintyi pentuun.

Sillä välin, kun Gin joukkoineen lähti Shikokuun etsimään taistelukoiria, Moss vei suurimman osan laumasta Mutsuun kohtaamaan Mutsun neljä valtiasta, jotka olivat tuhonneet osan Ōun armeijan joukkueista. Matkalla Moss ja muut tapasivat lyhyesti johtajansa Rikin ja jatkoivat sitten matkaa. Mutsussa Mossin joukko jäi kuitenkin Kisaragin lauman saartamaksi kraateriin, eikä päässyt pakenemaan, ennen kuin Ginin vahvistusjoukko ehti hätiin. Valtiaiden ja Ōun sotureiden välisessä taistelussa Moss taisteli Minazukia vastaan ja päihitti hänet helposti.

Suuri taistelu

Suuressa taistelussa Riki oli määrännyt Mossin mukaan ensimmäiseen joukkueeseen hyökkäämään Madaran linnoitukseen. Joukon johtajina toimivat Gin, Akame ja Smith.

Moss katkaisi kaatuneesta puunrungosta terävän oksan, jonka avulla Gin lopulta tappoi Madaran. Myöhemmin koirat taistelivat Mosaa vastaan ja Benizakura sai iskettyä sen maahan. Karhun luultiinkuolleen, jolloin Moss harhautui liian lähelle sitä. Silloin karhu nousi ylös ja oli lyömässä Mossia, kun Benizakura hyppäsi väliin ja sai pahat haavat päähänsä. Moss oli tapahtuneesta hyvin pahoillaan ja tämän jälkeen hänet kutsuttiin auttamaan Ben ja Gin vapaaksi sortuneen vuoristomajan alta. Mosa saatiin lopulta tapettua, kun Benizakura uhrautui hukuttamalla sen ja samalla itsensä.

Lopputaistelussa Moss muisteli Benizakuraa hyökätessään Akakabuton kimppuun. Hän osoitti voimansa taistelun loppupuolella kaatamalla Akakabuton maahan yksin.

Sudet

Akakabuton kuoltua Moss jäi asumaan Ōuun, mutta hänen poikansa ei.

Kun Gin ja osa sotureista lähti susijohtaja Reiman palatsiin hakemaan siepattua Crossia ja tämän pentuja, Moss tuli myöhemmin muun armeijan kanssa perässä. Kun Reima paljasti, että Gaia on heidän yhteinen vihollisensa, Moss oli aluksi hyvin epäluuloinen. Hän ei osallistunut taisteluun Gaiaa vastaan, vaan jäi Ōuun. Kun sota päättyy ja Gin ottaa heidän laumaansa Retsugan, Hyōman ja muutaman muun suden, Moss ottaa nämä avosylin vastaan ja toruu Smithiä, joka suhtautui susiin epäileväisesti.

Ginga Densetsu Weed

Hōgenin joukot

Moss on niin sanotusti eläkkeellä ja elää Gunman prefektuurissa kotikoirana. Hän on Ōuun veteraaneista vanhin.

Hän tapasi Merin, kun tämä yritti varastaa ruokaa häneltä. Moss antoi pennulle ruokaa ja yllättyi, kun tämä kertoi Ginin pojasta, Weedistä, ja tyranni Hōgenista. Kun Hōgenin lähetit juoksivat alueen läpi ja kertoivat Hōgenin raahaavan mukanaan Ginin ruumista, Moss ja Mer lähtivät selvittämään oliko se totta. He tekeytyivät huonokuntoiseksi vanhukseksi ja tämän lapsenlapseksi, jotta pääsisivät lähietäisyydelle. Hōgen ärsyyntyi, mutta kulki sitten heidän ohitseen. Moss näki ruumiin ja huomasi heti, ettei se ollut Gin. Sitten Mer lähti viemään viestiä Weedille ja Moss lähti Shikokulle hakemaan apujoukkoja.

Moss tuli apuun Jaguarin, Musashin sekä pienen koirajoukon kanssa, kun Weedin alimiehitetty joukko oli vähällä joutua taisteluun Kamakirin laumaa vastaan.

Venäjän sotakoirat

Moss osallistui poikansa kanssa taisteluun Victorin johtamia Venäjän sotakoiria vastaan.

Victorin ja Bozlevin joukot vangitsivat Ōun soturit rotkoon ja yrittivät näännyttää heidät. Gin keksi suunnitelman, jossa osa joukoista hyökkäisi Bozlevin alaisten kimppuun ja antaisi näin Shinbēlle ja Samulle tilaisuuden paeta ja hakea apua. Kun oli aika perääntyä, Moss ei ylpeyttään liikkunut, ja lisäksi hän halusi antaa kahdelle ninjakoiralle aikaa paeta. Nuoren Tābōn jalka oli murtunut eikä hän päässyt pakoon, jolloin Moss suojasi häntä omalla kehollaan. Moss ei kuitenkaan pystynyt tämän jälkeen enää puolustamaan itseään, ja venäläiset purivat hänet hengiltä.

Muut Ōun soturit kokoontuivat kuoleman rajalla häilyvän Mossin ympärille ja yrittivät saada hänet pysymään elämänsyrjässä kiinni. Tuonpuoleisen rajajoella Moss katsoo taakseen, ja näkee rannalla elossa olevat ystävänsä. Vastarannalla näkyy kuitenkin ihana kukkaniitty ja joukko aiemmin kuolleita Ōun sotureita, kuten Smith, Riki, Hyena, Benizakura, Bill, Terry, Akatora ja John, jotka kutsuvat häntä. Lopulta Moss päättää ylittää joen ja kuolee.

Muuta

Moss värityskirjan takakannessa
  • Benizakura kutsuu Mossia animessa nimellä "Kasumidake", Kasumi-vuorten mukaan.

Sitaatteja

Mossin sitaattisivu

Kuvia

Mossin kuvagalleria