Mosa

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mosa
Mosagng.jpg
Nimi
Japaniksi モサ
Ääntäminen mosa
Merkitys (ei suoranaista merkitystä)
Muuta
Kotipaikka Iwaten prefektuuri
Ulkonäkö
Laji sepelkarhu
Sukupuoli uros
Paino 1 000 kg
Säkäkorkeus n. 2,5 m
Turkinväri ruskea
Silmät mustat
Muut tuntomerkit oikea eturaaja on tynkä
Ginga: Nagareboshi Gin
Ensiesiintyminen osa 3, jakso 8
Liittouma Akakabuto
Kuolinsyy Benizakura hukutti lampeen (osa 12, jakso 19)

Mosa oli Akakabuton luottosoturi ja Suuressa taistelussa erään vartioaseman päällikkö. Mosalta puuttui oikea eturaaja, mutta se oli Madaraa vahvempi.

Ginga: Nagareboshi Gin

Akakabuton alaisena

Mosa on kotoisin Iwatesta, missä se surmasi seitsemän metsäviranomaista. Se pakeni myöhemmin Akitan seudulle ja ryhtyi Akakabuton alaiseksi.

Se nähdään ensimmäisen kerran, kun se hyökkää Daisuken ja Ginin kimppuun heidän ollessaan kalastamassa. Poika ja koira hyppäävät veteen, ja karhu poistuu paikalta.

Suuri taistelu

Suuressa taistelussa Mosa puolusti yhtä vartioasemista ja komensi neljää muuta karhua. Mosa alaisineen kaivautui väijyksiin ja ne yllättivät Ōun armeijan täysin. Mosa alkoi heti jahdata Giniä, sillä se oli saanut Akakabutolta käskyn tappaa vihollisen ryhmänjohtajan. Henry III yritti auttaa Giniä, mutta Mosa iski hänet sivuun.

Gin keksi suunnitelman ja käski muita koiria pidättelemään Mosaa. Hän juoksi vuorimajaan ja löysi vuorikiipeilijöiden köyden – sekä yllättäen Benin. Mosa lähestyi majaa, jolloin Benizakura hyppäsi sen eteen ja hyökkäsi sen kurkkuun Neji Killä. Mosa kaatui iskusta maahan ja koirat luulivat sen kuolleen. Mosa nousi kuitenkin yhtäkkiä ylös ja oli lyömäisillään Mossia. Benizakura hyppäsi väliin ja karhun kynnet upposivat hänen päähänsä. Mosa jatkoi kohti vuorimajaa ja kohdettaan, Giniä, välittämättä muista koirista.

Kuolema

Mosa iski majan seinän rikki ja näki yllätyksekseen sen sisällä myös Benin. Mosa nauliintui hetkeksi paikoilleen tanskandogin pelottomasta katseesta, mutta jatkoi sitten hyökkäystä. Ben ja Gin kiersivät köyden karhun ympärille ja Ben ehdotti, että he voisivat hukuttaa karhun majan takana olevaan lampeen. Mosa iski koirat sivuun ja pakeni majan taakse, mutta koirat saartoivat sen lammen luona.

Haavoittunut Benizakura tuli paikalle, tarttui köyden päästä kiinni ja veti karhun mukanaan lampeen. Hän kietoi köyden lammen pohjassa makaavan puunrungon ympärille, mutta samalla sitoi vahingossa myös oman takajalkansa.

Muut koirat uivat apuun, mutta Benizakura esti heitä auttamasta, sillä silloin myös Mosa olisi päässyt vapaaksi. Sekä Benizakura että Mosa hukkuivat.

Kuvia

Mosan kuvagalleria