Kisaragi

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kisaragi
Kisaragiväreissä.pngKisaragiGDWO.png
Nimi
Japaniksi 如月
Ääntäminen kisaragi
Merkitys lisävaatteiden kuukausi
(Kuukalenterin toinen kuukausi)
Muuta
Kotipaikka Hakkōda-vuoristo,
Aomorin prefektuuri
Ääninäyttelijä Sho Hayami
Ulkonäkö
Rotu siperianhusky
Sukupuoli uros
Turkinväri musta-valkoinen
Silmät ruskeat t. siniset (manga),
siniset (anime)
Muut tuntomerkit raitoja poskissa ja rintakehässä
Tiedot eri osissa
Ginga: Nagareboshi Gin
Ensiesiintyminen osa 9, jakso 16
Ikä 2–3 vuotta
Liittouma Mutsun neljä valtiasta, pennut, Ōun soturit
Ginga Densetsu Weed
Ensiesiintyminen osa 13
Ikä 15–16 vuotta
Liittouma pojat, Ōun soturit
Ginga Densetsu Weed: Orion
Ensiesiintyminen osa 3
Ikä 16 vuotta
Liittouma pojat, Ōun soturit
Kuolinsyy Masashige joukkoineen tappoi (osa 3)

Kisaragi oli yksi Mutsun neljästä valtiaasta. Hän oli valtiaista arvoasteikolla ylimpänä. Hän oli Uzukin, Hazukin ja Minazukin isoveli.

Ginga: Nagareboshi Ginin aikaan Kisaragilla oli kaksi poikaa, jotka molemmat kuolivat karhujen hyökkäyksessä. Ginga Densetsu Weedissä Kisaragilla oli jälleen poikia, yhteensä 19[1], tosin vain seitsemän nimet tiedetään: Izō, Shinsaku, Saburō, Denshichi, Shūsaku, Kazuki ja Miu. Lisäksi Kisaragilla oli ainakin neljä pojanpoikaa, joihin kuuluvat Kuranosuke, Harunobu ja Hiroshi.

Hän oli alun perin julma ja vallanhimoinen koira, mutta hän muutti asennettaan liityttyään Ōun armeijaan. Vanhemmalla iällä hän oli vieraanvarainen koira, joka välitti suuresti pennuistaan. Hänen ajatusmaailmansa erosi kuitenkin Ōun ihanteesta, sillä hän uskoi, että pahantekijät eivät ansaitse elää ja heidät voi tappaa julmasti ja armotta.

Ginga: Nagareboshi Gin

Ennen Suurta taistelua

Kisaragin suunnitelmana oli valloittaa Japani. Hän johti suurta koiralaumaa Mutsun Hakkōda-vuorilla ja keräsi aina vain enemmän alaisia.

Kun Ōun armeijan Terry pyysi valtiaita auttamaan taistelussa Akakabutoa vastaan, Kisaragi kieltäytyi ja alaisineen päihitti helposti paljon pienemmän koirajoukon. Osa Ōun koirista kuolivat, loput (mukaan lukien Terry) pakotettiin Kisaragin laumaan. Myöhemmin valtiaat vangitsivat myös Mossin lauman, sammuneen tulivuoren kraateriin. Kisaragi jätti vankien vahtimisen Uzukin, Hazukin ja Minazukin tehtäväksi.

Myöhemmin Kisaragi törmäsi metsässä Chibiksi kutsuttuun pentuun ja antoi sen poikiensa leikkikaluksi. Paikalle tullut Terry oli aikeissa haastaa Kisaragin ja suuttui pennun julmasta kohtelusta. Kisaragi kaksintaisteli Terryä vastaan ja puhkaisi hänen ainoan silmänsä. Kisaragi päätti jättää sokeutuneen koiran rauhaan, mutta sillä hetkellä Akakabuton kutsuma ruskeakarhujen joukko saapui paikalle ja tappoi Terryn. Kisaragi kunnioitti Terryn miehisyyttä ja hautasi hänet veljiensä kanssa.

Kisaragi veljineen palasi kraaterille Mossin lauman saatua lisäjoukkoja ja he taistelivat Ōun joukkoja vastaan. Kisaragi otteli Giniä vastaan, mutta taistelu keskeytyi samaisten karhujen tultua paikalle. Ne söivät Terryn ruumista ja tästä raivostuneena Kisaragi johti joukkonsa karhujen kimppuun. Valtiaat tekivät yhteistyötä Ōun armeijan kanssa ja karhut saatiin hetkessä kaadettua. Taistelun päätyttyä Kisaragi löysi pentunsa kuolleena, karhujen tappamina, ja liittyi Ōun armeijaan kostaakseen heidän ja Terryn puolesta. Hän ei enää havitellut valtaa eikä taisteluita muita koiria vastaan.

Suuri taistelu

Suuressa taistelussa, hyökkäyksessä karhulinnakkeita vastaan, valtiaat johtivat ryhmien 7-9 iskuryhmää. Tämän jälkeen valtiaat määrättiin huolehtimaan haavoittuneista, taistelussa Mosaa vastaan. Lopuksi he taistelivat myös Akakabutoa vastaan.

Sudet

Mutsun neljä valtiasta osallistuivat taisteluun Gaian Imperiumia vastaan ja selvisivät siitä hengissä.

Ginga Densetsu Weed

Hōgenin joukot

Kisaragi on ainoana elossa neljästä valtiaasta, mutta ikänsä takia hän ei ole enää taistelukunnossa. Hän häpeää nuoruutensa vallanhimoa ja kokee syyllisyyttä Terryn kuolemasta.

Hänen seitsemän poikaansa palaavat eräänä päivänä metsästysretkeltä mukanaan Shigure. Tämä on kertonut pojille Hōgenista ja Genbasta, jotka ovat vallanneet vuorilinnan ja tappaneet kolme Shiguren veljeä. Kisaragi suree poikien mahdollista kohtaloa, mutta on myös ylpeä kun nämä haluavat lähteä taistelemaan oikeuden puolesta. Kisaragi päästää poikansa lähtemään ja auttamaan Weedin joukkoja taistelussa Genbaa ja Hōgenia vastaan. Kisaragin pojat palaavat taistelun jälkeen takaisin Mutsuun.

Venäjän sotakoirat

Pian Hakurōn poika Suzaku tulee Hokkaidōsta pyytämään apua: Victorin johtamat Venäjän sotakoirat ovat hyökänneet Hokkaidōon. Kisaragi jää Mutsuun pitämään huolta Suzakun perheestä, kun taas hänen poikansa lähtevät auttamaan Hakurōa. Hänen pojistaan viisi kuoli sodassa ja kolme haavoittui pahasti.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Kisaragi elää yhä Mutsussa. Hän asuu lumen alaisessa luolassa, joka kuului aiemmin karhulle.

Kisaragin poikien lähdettyä Futago-solaan, Mutsuun saapuu vihamielisiä Kurohabaki-klaanin jäseniä Masashigen johdolla. Aluksi tunkeilijat ovat aikeissa jättää Kisaragin rauhaan, mutta ylpeä vanha koira saa puheillaan nämä toisiin aatoksiin. Kisaragi yrittää loikata ylös luolasta haastaakseen vastustajansa, mutta vanhuuttaan epäonnistuu ja pääsee vain osittain ylös. Klaanilaiset käyvät hetkessä Kisaragin kaulaan kiinni ja sitten repivät suuria paloja irti, vahingoittaen huskya kuolettavasti. Tämän jälkeen Masashige potkaisee kuolevan Kisaragin takaisin luolaan.

Izō saapuu myöhemmin Orionin ja muiden kanssa, haudaten isänsä sekä perheensä.

Myöhemmin Terumune ja Rigel löytävät Kisaragin ja muiden ruumiit. Rigel kertoo Terumunelle, että Kisaragi oli ennen tulivuorenpurkausta vieraillut Futago-solassa ja opettanut Rigelille kuinka saalistaa taskurapuja.

Sitaatteja

Kisaragin sitaattisivu

Kuvia

Kisaragin kuvagalleria

Lähteet

  1. Takahashi Yoshihiro: Ginga Densetsu Weed #51, s. 131. Japani: Nichibun Comics, 2008. (japaniksi)