Ken

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee Benin poikaa; Ginga Shōnen Densetsu Dog Daysin hahmosta on artikkeli Ken.
Ken
Kenhead.pngKen-GDN.png
Nimi
Japaniksi
Ääntäminen ken
Merkitys miekka
Muuta
Kotipaikka Kōfun kaupunki, Yamanashin prefektuuri (synt. Aomorin prefektuuri)
Ääninäyttelijä Teruaki Ogawa
Ulkonäkö
Rotu sekarotuinen (tanskandoggia ja salukia)
Sukupuoli uros
Turkinväri punaruskea, musta maski
Silmät mustat
Muut tuntomerkit kaksi arpea kasvojen vasemmalla puolella
Tiedot eri osissa
Ginga: Nagareboshi Gin
Ensiesiintyminen osa 10, jakso 17
Ikä 0-1 vuotta
Liittouma Ben, Cross, Minnie, George, Chibi
Ginga Densetsu Weed
Ensiesiintyminen osa 2, jakso 3
Ikä 13-14 vuotta
Liittouma Ōun soturit, Kagetora, Ben, Cross, George
Ginga Densetsu Weed: Orion
Ensiesiintyminen osa 1
Ikä 14 vuotta
Liittouma Ōun soturit
Ginga: The Last Wars
Ensiesiintyminen osa 1
Ikä 15 vuotta
Liittouma Ōun soturit
Ginga Densetsu Noah
Ensiesiintyminen osa 1
Ikä 15,5 vuotta
Liittouma Ōun soturit
Ginga Densetsu: Requiem
Ensiesiintyminen osa 1
Liittouma Ōun soturit

Ken on Ōun soturi. Hän on Benin ja Crossin vanhin poika sekä Georgen ja Minnien isoveli.

Hän näyttää huomattavasti isältään, ja vaikka hän ei ole yhtä kärsivällinen ja älykäs kuin Ben, hän toimii toisinaan järjen äänenä. Hän pitää usein silmällä pikkuveljeään Georgea ja haluaa tämän käyttäytyvän kunnolla.

Ginga: Nagareboshi Gin

Ken syntyi Mutsussa (animessa Ōussa) kahden sisaruksensa kanssa. Hän vietti pentuikänsä yhdessä perheensä, sekä Chibin kanssa. Retsuga kidnappasi Kenin, hänen sisaruksensa sekä äitinsä, ja heidät kaikki vietiin Reiman luo panttivangeiksi. Heitä kohdeltiin hyvin ja heidät vapautettiin pian Ginin tultua paikalle.

Ginga Densetsu Weed

Manga

Ken kasvoi yhdessä Kurotoran pentujen kanssa. He leikkivät pentuina yhdessä ja Smith opetti heille metsästystä. Kagetora oli Kenin paras ystävä.

Ken lähti jo nuorena kotoaan palvelemaan Ōun armeijaa. Kun ihmiset alkavat hyökätä Futago-solaan, Ken syytti Kagetoraa ihmisten puremisesta. Kagetora suuttui tästä, sillä ei ollut tehnyt niin. Hän suuttui myös hallinnolle ja muodosti pienen kapinallisryhmän, jonka tavoitteena oli kaataa se. Ken puolestaan totteli kuuliaisesti hallintoa ja hänet määrättiin järjestyspartion päälliköksi.

Weed ja GB törmäsivät Kenin partioon saapuessaan Ōuun. Ken menetti malttinsa ja hyökkäsi Weedin kimppuun, mutta pentu onnistuikin heittämään hänet selälleen. Myöhemmin, kun Ken kuuli upseeriston menehtyneen ihmisten ansassa, hän päätti joustaa sääntöjä ja alkoi tehdä yhteistyötä Kagetoran joukon kanssa. Ken olikin ensimmäisenä sopimassa välejä ja kaksikko sopi riidan, kun kaiken aiheuttajaksi selvisikin geenimanipuloitu hirviö. Ken osallistui taisteluun hirviötä vastaan ja putosi lopuksi rotkoon ja jokeen yhdessä sen, Kagetoran ja Weedin kanssa. Kaikki selvisivät hirviötä lukuunottamatta.

Tämän jälkeen Ken kulki Weedin johtamassa joukossa, joka etsi sotureita taisteluun Hōgenia vastaan. Hän ja Kagetora kävivät hakemassa kotiseudultaan vahvistuksia. Heidän joukkoonsa liittyi Kagetoran veljet, Nobutora ja Harutora, sekä George.

Hōgenin kuoltua, Ken jäi Ōuun. Hän on yksi koirista, jotka Sasuke haki taisteluun Shōgunia vastaan, mutta taistelu päättyi pian heidän tultua paikalle. Ken osallistui myös Ginin johdolla taisteluun Venäjän sotakoiria vastaan.

Osa Ōun joukoista kohtasi vaarallisia hybridikarhuja Pohjois-Alpeilla. Ken sai niistä suurimman pysähtymään hetkeksi päästämällä isältään perityn mahtavan haukahduksen. Taistelun jälkeen joukot palasivat kotiin, jolloin Ken ja George saivat kuulla isänsä kuolleen. He itkivät isänsä haudalla kokonaisen päivän.

Anime

Animesovituksessa Kagetora ja Ken ovat alusta lähtien hyviä ystäviä keskenään.

He taistelivat Weedin kanssa hirviötä vastaan. Kun Hōgen ilmestyi, Ken ja Kagetora lähtivät takaisin Kōfuun hakemaan taustajoukkoja. He toivat myös mukanaan Crossin ja Benin, Kurotoran, Chūtoran pojat ja Kagetoran veljet taistelemaan Hōgenia vastaan. Ken taisteli muiden mukana Hōgenia vastaan ja päihitti Baton yhdessä Kagetoran kanssa.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Ken ja muut Ōun soturit joutuvat tulivuorenpurkauksen yllättämiksi. Hän selviää hengissä ja on yksi Ōun sotureista, jotka Jinemon Kurohabaki lukitsee kaivokseen. Myöhemmin koirat vapautetaan ja he osallistuvat viimeiseen taisteluun Masamune Kurohabakin joukkoja vastaan.

Ginga: The Last Wars

Ken lähtee Georgen, Merin, Izōn, Hiron, Tesshinin, Kagetoran, Kyōshirōn ja Jeromen kanssa Weedin johdolla selvittämään veren hajua. He löytävät Denshichin ruumiin ja joutuvat yllättäen kolmen Akakabuton jälkeläisen hyökkäyksen kohteeksi. Weed haavoittuu vakavasti, jolloin Jerome auttaa tämän Kenin selkään. Ken vei Weedin turvaan kalliolle, jossa Gin ja suurin osa muista ovat, ja Mer lähti hänen mukaansa.

Karhut valmistautuvat hyökkäämään koirien kimppuun. Gin päättää toimia elävänä syöttinä ja hyökkää Monsoonia kohti Zetsu Tenrō Battōgalla, mutta karhu estää hyökkäyksen ja heittää Ginin maahan. Ōun soturit hyökkäävät raivoissaan Monsoonin kimppuun välittämättä Ginin määräyksistä ja valtava karhu raatelee osan koirajoukosta hetkessä. Kenin kaula repeää auki Monsoonin iskusta, mutta hän selviää hengissä.

Myöhemmin, Monsoon palaa takaisin kalliolle, ja väittää päihittäneensä syöttinä toimineen Ginin. Monsoon alaisineen hyökkäävät suoraan koirien kimppuun. Pian Ken ei kykene taistelemaan ja muiden soturien tapaan pystyy vain makaamaan haavoittuneena maassa Monsoonin ottaessa Ōun paratiisin hallintaansa.

Ken, Rocket ja Kyōshirō selviävät hengissä, onnistuvat pakenemaan ja piilottelevat karhujen partioilta rotkon seinämässä. He laskeutuvat alas ja kulkevat joen vierellä luolalle, jossa Burun, Dodon ja Shōjin ruumiit ovat.

Wiki2.png Tämä artikkeli tai sen osio loppuu kesken ja tarvitsee laajennusta.


Ginga Densetsu Noah

Ken asuu muiden Ōun sotureiden kanssa Ōussa Monsoonin kukistuttua. Kun Kyōshirō ja Sasuke lähtevät etsimään kadonnutta Orionia, se innostaa myös Kenin lähtemään yhdessä Tesshinin ja Toshimitsun kanssa.

Wiki2.png Tämä artikkeli tai sen osio loppuu kesken ja tarvitsee laajennusta.


Ginga Densetsu: Requiem

Wiki2.png Tämä artikkeli tai sen osio loppuu kesken ja tarvitsee laajennusta.Muuta

Kenillä on typistetyt korvat, vaikka hän on syntynyt villinä. Kyseessä on Yoshihiro Takahashin virhe.

Sitaatteja

Kenin sitaattisivu

Kuvia

Kenin kuvagalleria