Cross

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Cross
Crossi.pngCrossgtlw.jpg
Nimi
Japaniksi クロス
Ääntäminen kros
Merkitys risti
Muuta
Kotipaikka Osakan prefektuuri
Ääninäyttelijä Toshiko Fujita (GNG),
Keiko Mizutani (GDW)
Ulkonäkö
Rotu saluki
Sukupuoli narttu
Turkinväri valkoinen
(GNG-animessa tuotantoteknisistä syistä sinertävä)
Silmät ruskeat t. siniset
Tiedot eri osissa
Ginga: Nagareboshi Gin
Ensiesiintyminen osa 3, jakso 6
Ikä 8–9 vuotta
Liittouma Ben, Ōun soturit, Chibi, Ken, Minnie, George, Gin, ent. isäntä
Ginga Densetsu Weed
Ensiesiintyminen osa 3, jakso 10
Ikä 21–22 vuotta
Liittouma Ben, Ōun soturit, Ken, George
Ginga Densetsu Weed: Orion
Ensiesiintyminen osa 1
Ikä 22 vuotta
Liittouma Ōun soturit
Ginga: The Last Wars
Ensiesiintyminen osa 1
Ikä 23 vuotta
Liittouma Ōun soturit, Sunny, Maru
Ginga Densetsu Noah
Ensiesiintyminen osa 1
Ikä 23,5 vuotta
Liittouma Ōun soturit

Cross oli Ōun armeijan ainoa naispuolinen soturi ja yksi sen parhaimmista metsästäjistä. Hän on Benin puoliso, ja Minnien, Kenin ja Georgen emo.

Cross on luonteeltaan melko äreä ja lyhytpinnainen, mutta järkevä ja hän pitää hyvää huolta puolisostaan ja pennuistaan.

Menneisyys

Cross oli metsästyskoira, ja oli saanut vähän aikaisemmin pentuja. Ollessaan metsällä isäntänsä ja muiden koirien kanssa, Akakabuto hyökkäsi heidän kimppuunsa. Cross ja muut taistelivat urheasti karhua vastaan. Akakabuto onnistui haavoittamaan Crossia selkään ja tappamaan muut koirat. Crossin isäntä huomasi tilaisuutensa tulleen ja pakeni raukkamaisesti jättäen koiransa oman onnensa nojaan. Cross oli ryhmästä ainoa, joka selvisi hengissä, mutta hän menetti tapahtuman seurauksena luottamuksensa ihmisiin.

Tämän jälkeen Cross tapasi Nyūdōunsai Sanadan ja Benin, jotka molemmat rakastuivat häneen. Ben löysi jalastaan haavoittuneen Crossin, mutta ei isännällisenä koirana pystynyt huolehtimaan tästä, vaan vei hänet Unsain luokse. Unsai piti Crossista hyvää huolta ja ihastui tähän, mutta Cross rakastui Beniin. Parannuttuaan Cross liittyi Rikin laumaan ilmeisesti Benin kanssa.

Ginga: Nagareboshi Gin

Ōun joukoissa

Cross on Ōun villikoiralauman ainoa urooksi tunnustetu narttukoira ja liittynyt laumaan vasta vuosi sitten. Hän on rakastunut Beniin ja tunne on molemminpuolinen.

Kun Ben yritti saada Kain kolme veljestä puolelleen, alkoi taistelu. Cross taisteli Chūtoraa vastaan, mutta ei saanut kainkoiran hampaita irti kaulastaan. Gin tuli väliin ja lopetti taistelun.

Myöhemmin Kōgassa, kun Kōgan ninjakoirien johtaja Kurojaki yritti paeta Ōun armeijaa, Wilson ilmaantui ja uhkasi heittää rotkoon Chibin, Kurojakin pennun. Kurojaki tönäisi vahingossa sekä Wilsonin että Chibin alas, jolloin Cross hyppäsi perään pelastaakseen pennun. Kaikki kolme selviytyivät ja kiipesivät ylös Ginin päihitettyä Kurojakin. Cross kielsi muita tappamasta Kurojakia, sillä hän oli pienen pennun isä. Kurojaki säästettiin, mutta hän hylkäsi pentunsa, jolloin se adoptoitiin Benin joukkoihin.

Kun Gin johti pienen joukon Shikokulle, Cross jäi Benin ja useimpien muiden kanssa Wakayamaan. He saattoivat Benin Kōfuun, jotta tanskandoggi voisi käydä ihmisten luona parantamassa näkönsä. Tässä vaiheessa alkoi paljastua, että Cross on tiinenä, vaikkei hän halunnut kertoa siitä muille. Ben ja Moss kuitenkin huomasivat sen.

Kun viidennen joukkueen taistelija Kurobē saapui ilmoittamaan, että Mutsun neljä valtiasta ovat tuhonneet osan lauman joukkueista, Moss lähti äkkipikaisesti kohti Mutsua. Cross kävi kertomassa tästä Benille ja ui sitten Shikokulle kertoakseen Ginille. Hän päätyi rantaan, josta vanha Benizakura löysi hänet ja vei kotiinsa. Cross rentoutui Benizakuran seurassa ja kertoi hänelle kaiken, mitä oli tapahtunut. Pian Gin tuli paikalle ja huolestunut Cross joutui seuraamaan suuren taistelukoiran ja paljon pienemman nuoren koiran taistelua. Benizakura kuitenkin säästi Ginin vaikututtaan tämän rohkeudesta ja suostui liittymään Ōun sotureihin. Koirat palasivat takaisin muun lauman luo ja Gin alkoi johtaa pientä joukkoa kohti Mutsua, auttaakseen Mossia. Crossilla oli kuitenkin vaikeuksia matkalla - hän oli esimerkiksi vähällä hukkua, mutta Swimmer pelasti hänet.

Mutsussa käydyn taistelun jälkeen Cross synnytti kolme pentua, Kenin, Georgen ja Minnien (animessa hän synnyttää pennut Ōussa).

Suuri taistelu

Kun muut koirat taistelivat Futago-solassa Akakabutoa ja tämän karhuja vastaan, Cross hoiti vastasyntyneitä pentujaan, Keniä, Georgea ja Minnietä, joiden isä oli Ben. Lisäksi Cross oli ottanut Chibin hoiviinsa.

Cross pentuineen katsoivat kuinka Ben hyökkäsi ensimmäisena Akakabuton kimppuun ja käski pentujaan muistamaan, millainen koira Ben oli.

Sudet

Suuren taistelun jälkeen Retsuga kidnappasi Crossin sekä pennut, ja vei nämä Reimalle. Tämä oli kuitenkin vain Reiman keino saada Ginin joukot luokseen, jotta hän pystyi pyytämään näitä auttamaan taistelussa Gaian Mustien Susien Imperiumin sotajoukkoja vastaan. Cross ja pennut vapautettiin lähes heti ja he palasivat Ōuun.

Ginga Densetsu Weed

Manga

Cross elää Benin kanssa Kōfussa. Perheen vanhin poika, Ken, palvelee Ōun armeijassa ja George on lähtenyt omille teilleen. Minnie puolestaan hukkui vuosia sitten.
Cross pitää huolta sokeasta puolisostaan, jota myös dementia on alkanut vaivata, ja joutuu pitämään häntä jatkuvasti silmällä, jottei hän lähtisi harhailemaan.

Rocket, Jet ja Missile törmäävät Beniin, ja Ben huolestuu siitä, miten asiat mahtavat olla Ōussa. Crossin lähtiessä hakemaan jotain lämmittävää talven pakkasissa palevalle Benille, Ben päättää lähteä tutkimaan asioita omin päin osoittaakseen olevansa vielä kunnon uros. Palattuaan Cross huomasi Benin häipyneen ja lähti etsimään sitä. Benin sijaan Cross törmäsi koiralaumaan, joka alkoi ahdistella häntä. Ken ja Kagetora pelastavat hänet pulasta, ja samaan syssyyn paikalle saapuu kymmenen vuotta poissa ollut Georgekin. Vieraiden koirien poistuttua paikalta, Cross vie muut takaisin kotiinsa.

Cross käy sitten hakemassa Benin vanhan omistajansa luota ja he suuntaavat yhdessä Ōuun. Alue on kuitenkin Hōgenin vallassa ja he päätyvät Akamen piilopaikkaan, luolaan Kotobuki-joen luona.

Sodan loppuvaiheet käytiin joen varrella, ja yhdessä vaiheessa pakeneva Hōgen kulki pitkin joentörmää ja kohtasi siellä Crossin, Georgen, Benin ja Reikan. George hyökkäsi empimättä Hōgenin kimppuun, Crossin varoituksista huolimatta, ja Hōgen haavoitti häntä vakavasti. Tästä raivostuneena puolestaan Cross hyökkäsi kohti Hōgenia, ja Hōgen iski hänetkin taistelukyvyttömäksi. Hōgen haavoitti pahasti myös Beniä ja määräsi sitten Reikan mukaansa. Reika huijasi Hōgenia ja tönäisi hänet koskeen. George loikkasi vedenvaraan jääneen Reikan perään ja Cross oli lähtemässä hänen perään, mutta Weed tuli paikalle ja meni hänen sijastaan.

Hōgenin kuoltua Cross ja Ben jäivät asumaan Ōuun ja he jakoivat erään luolan joen läheltä.

Myöhemmin Cross nähdään suremassa puolisonsa kuolemaa yhdessä muiden Ōun sotureiden kanssa. Vanha tanskandoggi oli kuollut nukkuessaan. Gin olisi halunnut ilmoittaa kuolemasta Benin ja Crossin pojille, mutta Cross kielsi tämän ja kertoi, että viimeisinä elinkuukausinaan Ben oli alkanut ajatella vähän selvemmin ja oli mumissut, ettei haluaisi olla kenellekään vaivaksi.

Anime

Animessa Cross esiintyy yhdessä Benin kanssa sivuroolissa. Heidät tavataan ensimmäisen kerran Kenin ja Kagetoran ollessa etsimässä apujoukkoja.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Cross ja muut koirat aistivat jotakin outoa, jota he eivät voi selittää (kyseessä on alkava luonnonmullistus).

Orion sisaruksineen lähtee yöllä pyydystämään rapuja. Cross käskee pentuja olemaan menemättä liian kauas, jolloin Orion haukkuu häntä vanhaksi eukoksi ja sitten demonieukoksi.

Ärsyyntynyt Cross ihmettelee keneltä Orion on oikein perinyt luonteensa ja käskee sitten Sasuken ja Joen vahtimaan pentuja. Hän kertoo heille, että Orionin kanssa pitää olla tiukka vaikka hän onkin johtajan poika.

Silloin tulivuorenpurkaus yllättää koirat. Gin ja Akame jakavat lauman kahtia sen toivossa, että edes jompikumpi puolisko selviäisi hengissä. Cross on Akamen ryhmässä.

Cross selviää hengissä ja on yksi Ōun sotureista, jotka Jinemon Kurohabaki lukitsee kaivokseen. Myöhemmin koirat vapautetaan. Bon-pentu nähdään myöhemmin kutsumassa Crossia äidikseen.

Viimeisessä taistelussa Cross tapaa Unsain monen vuoden jälkeen ja häkeltyy kun Unsai mainitsee hänen olevan kauniimpi kuin koskaan.

Ginga: The Last Wars

Kun Akakabuton jälkeläiset hyökkäävät Futago-solaan, Cross yrittää paeta Lydian ja tämän pentujen kanssa, mutta yksi jättiläiskarhuista iskee Lenovin maahan ja lävistää tämän kynsillään. Lenov huutaa emoaan apuun ja Lydia juoksee poikansa avuksi Crossin ja muiden pentujensa varoituksista välittämättä. Lenov menehtyy nopeasti haavoihinsa, mutta Lydia ei suostu jättämään poikaansa, vaan alkaa kantaa Lenovin ruumista turvaan. Cross käskee muita Lydian pentuja pakenemaan edeltä Ginin luo, mutta karhu iskee kyntensä Lydian selkään, jolloin Tetsuo ja Akira päättävät auttaa emoaan. Pojat menehtyvät nopeasti karhujen iskuihin järkyttyneen Crossin silmien edessä.

Samalla hetkellä Akame, Akakamakiri ja Vanhin juoksevat apuun. Akame hyppää Crossin yli karhun kimppuun ja vapauttaa Lydian sen kynsistä. Niiden taistellessa Cross ja Tonov auttavat tajuntansa menettäneen Lydian turvaan kalliolle, jossa Gin ja suurin osa muista laumalaisista ovat, mutta Lydia menehtyy nopeasti haavoihinsa.

Kun haavoittuneet Hiro ja George saapuvat kalliolle, yksi Rocketia pidätelleistä karhuista hyökkää heitä kohti. Cross, Kurotora, Mer ja Ken hyökkäävät alas, mutta Hiro ehtii tappaa karhun. Mer ja Kurotora lähtevät jahtaamaan eloonjääneitä karhuja, mutta Cross käskee heitä jättämään takaa-ajon ja kantamaan haavoittuneet kalliolle.

Karhut ja niiden johtaja, Monsoon, saapuvat kallion luokse, jolloin Gin päättää toimia syöttinä antaakseen laumalle tilaisuuden paeta. Lähes sokean Ginin hyökkäys epäonnistuu ja Monsoon lyö hänet maahan. Suurin osa Ōun sotureista hyökkäävät äkkipikaisesti ja raivoissaan Ginin tueksi, mutta Akame, Vanhin, Tsukikage ja Toshimitsu alkavat johdattaa Crossia, Reikaa ja tämän pentuja sekä Marua, Sunnya ja Tonovia turvaan. Maru ja Sunny jäävät kuitenkin emonsa ruumiin luo eivätkä suostu lähtemään. Cross tahtoisi hakea pennut, mutta Akame sanoo kyynelehtien, että heidän taivuttelemiseen ei ole aikaa. Cross lähtee tästä huolimatta hakemaan pentuja, jolloin Akame jättää heidät ja jatkaa pakoa ryhmän kanssa.

Karhut piirittävät Crossin ja pennut, mutta he pääsevät pakoon muiden Ōun sotureiden avustuksella. Monsoonin alaisuudella toimiva koira, Bob, lähtee heidän peräänsä. Cross kuitenkin lyö Bobin helposti maahan ja jatkaa sitten pakoa pentujen kanssa.

Cross vie pennut Daisuken luokse ja piilottelee talon alla. Maru ja Sunny ovat levottomia ihmisten läheisyyden takia, mutta Cross rauhoittelee heitä kertomalla, että tämä ihminen on Ginin kasvattaja ja entinen omistaja. Koirat saavat ruokaa Daisuken perheeltä Bobin tarkkaillessa kauempaa. Kun Daisuke poistuu, Bob hyökkää paikalle ja käy kiinni Sunnyn kaulaan, mutta Cross hyökkää Bobin kaulaan ja painaa hänet selälleen maahan. Sunny ja Maru purevat kiinni Bobin jalkoihin. Bob alkaa itkeä ja yrittää selittää epätoivoisen tilanteensa, mutta häntä ei kuunnella. Daisuken isä saapuu hämmentyneenä paikalle, jolloin kolmikko päästää Bobin irti. Daisuken vanhemmat haluaisivat auttaa Bobia ja tarjota tälle ruokaa, mutta Bob lähtee. Bob palaa yöllä takaisin ja selittää itkien Crossille, Sunnylle ja Marulle tilanteensa. Daisuke saapuu ulos ja yrittää tarjota Bobille ruokaa nähtyään hänet, mutta Bob yrittää pakoon. Bob muuttaa lopulta mielensä ja alkaa syödä, mutta ei tahdo Daisuken koskevan itseensä. Daisuke lähtee, ja Cross ja pennut selittävät Bobille hänen olevan hyvä ihminen. Bobin kerrottua traumaattisesta menneisyydestään, Cross kehottaa häntä liittymään Ōun armeijaan. Aamulla herättyään Bob kuitenkin lähtee pois.

Myöhemmin yöllä, Muun, Shirozarun ja Raran muodostama tiedusteluryhmä kulkee Daisuken talon ohi ja he kohtaavat Crossin, Sunnyn ja Marun. He kertovat Crossille muun muassa tiedusteluryhmistä, jotka suuntaavat Futago-solaan, ja saavat itse Crossilta tietoja tilanteesta. Veljekset syövät ja ovat sitten lähdössä, mutta yhtäkkiä Bob ilmestyy kallion päälle. Cross yrittää suostutella tämän tulemaan alas, mutta Bob pakenee. Cross käskee Shirozarun, Muun ja Raran Bobin perään, mutta sanoo myös heille, etteivät he olisi liian rajuja tätä kohtaan.

Wiki2.png Tämä artikkeli tai sen osio loppuu kesken ja tarvitsee laajennusta.


Ginga Densetsu Noah

Cross asuu muiden Ōun sotureiden kanssa Ōussa Monsoonin kukistuttua.

Wiki2.png Tämä artikkeli tai sen osio loppuu kesken ja tarvitsee laajennusta.


Sitaatteja

Crossin sitaattisivu

Kuvia

Crossin kuvagalleria