Kōgan ninjakoirat

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 2. heinäkuuta 2014 kello 14.13 – tehnyt GingaChani (keskustelu | muokkaukset)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kōgan ninjakoirat
Kogat.jpgKogass.jpg
Nimi
Japaniksi 甲賀忍犬
Merkitys Kōga-ninjat
Muuta
Kotipaikka Kōga, Shigan prefektuuri
(jap. 滋賀県・甲賀)
Ulkonäkö
Turkinväri punaruskea-valkoinen
Muut tuntomerkit harjas päässä
Tiedot eri osissa
Ginga: Nagareboshi Gin
Liittouma Kurojaki
Ginga Densetsu Weed
Liittouma Ōun soturit, Tesshin, Vanhin
Ginga Densetsu Weed: Orion
Liittouma Tesshin, Orion, Vanhin

Kōgan ninjakoirat (myös Kōgan shinobikoirat ja Kōgan ganinit) ovat ninjakoirasuku ja Igan ninjakoirien verivihollisia.
Heidän sukupolvien ajan kestänyt tehtävänsä on vallata Igojen Itō Iga-no-kamin kartano ja saada omakseen Igan shinobi-taitojen kirja. Igan ninjakoirien tapaan hekin olivat alunperin ihmisten palveluksessa.

Kōgan ninjakoirat ovat kuviteellista rotua. Rotu on hyvin vanha ja Yoshihiro Takahashin mukaan mahdollisesti jokin kainkoirien haara.

Ginga Densetsu Akame

Kōgan ninjat olivat alun perin Igan ninjojen liittolaisia. Vuonna 1579 he kuitenkin pettivät Igan liittoutumalla Nobunaga Odan kanssa. Kōgan koirien silloinen johtaja oli Ryōga.
Tarinassa nähdään myös koirien isäntiä, Kōgan ninjoja, jotka pukeutuivat tummiin vaatteisiin ja käyttivät aseinaan heittotähtiä.

Ginga Nagareboshi Gin

Kōgan ninjakoirat ovat vihamielisiä ja he syövät koiranlihaa johtajansa Kurojakin käskystä. He käyttävät Kieuseru Shōshitsu -nimistä ninjojen "katoamistemppua".

Kōgan ja Igan keskinäinen taistelu keskeytyy, kun Ben laumoineen saapuu alueelle. He ovat tulleet pyytämään Akamea mukaan joukkoonsa, mutta huomaavat pian joutuneensa keskelle taistelutannerta. Kōgan ninjakoirat onnistuvat huijaamaan Beniä ja muita uskotellen, että Akame on heidän johtajansa ja antaa heidän syödä koiranlihaa. Igan ninjakoirat sen sijaan luulevat, että Ben koirineen kuuluu Kōgan oukkoon. Kurojaki alaisineen katselee tyytyväisinä sivusta, kun Benin lauma astelee suoraan Akamen ansaan. Myöhemmin Kōgan ninjakoirat saavat Akamen vangittua, kun tämä jättäytyy heille syötiksi, jotta Jinnai, Kirikaze ja Gin pääsevät pakenemaan Kōgasta. Akame pelastuu viime hetkellä, kun Gin palaa takaisin ja pakenee Kōgan ninjakoirilta haavoittunut Akame mukanaan.

Toisen silmänsä menettänyt Kurojaki on juuri aikeissa lähteä hyökkäämään Itōn kartanoon, kun Igan ninjakoirat yhdessä Benin joukkojen kanssa hyökkäävätkin Kōgaan. Kōgan ninjakoirat häviävät hetkessä ylivoimalle ja Gin voittaa Kurojakin kaksintaistelussa. Seitsemän Kōgan ninjakoirista antautuu, jolloin Ben estää muita tappamasta heitä ja ottaa heidät joukkoihinsa. Myös Akame ja loput Igan ninjakoirista liittyvät Benin joukkoon.

Akame poistuu paikalta ja polttaa Itōn kartanon. Silloin Kurojaki ja loput seitsemän Kōgan ninjakoiraa hyppäävät liekkeihin ja palavat hengiltä. Kurojakin orvoksi jäänyt pentu, Chibi, pääsee mukaan Ōun joukkoon.

Ginga Densetsu Weed

Kōgan ninjakoiria on tiedettävästi jäljellä enää yhdeksän ja he ovat Ginga Nagareboshi Ginin tapahtumien jäljiltä vihamielisiä Ōun armeijaa kohtaan. He asuvat Gyōjanuman pohjassa olevassa luolassa ja heidän johtajanaan toimii Itōn kartanon palosta selvinnyt Vanhin. Tesshin palaa kotiseudulleen ja Kurojakin poikana saa johtajan aseman.

Weed tulee pyytämään heitä avuksi taisteluun Hōgenia vastaan, mutta kostonhimoiset ninjakoirat kieltäytyvät jyrkästi. Myöhemmin Tesshin ymmärtää Ōun taistelevan oikeuden puolella ja liittyy alaisineen Ōun sotureihin.

Ninjakoirista on paljon hyötyä ja he toimivat mm. vakoojina käyttämällä kiipeily- ja vihellyskykyään.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Kōgan ninjakoirat ovat palanneet kotiseudulleen, mutta ovat joutuneet luovuttamaan alueensa Matheus-nimiselle koiralle, joka on Masamune Kurohabakin vasalli. Osa ninjakoirista sai surmansa pudottuaan vesiputoukseen. Eloonjääneet liittyvät Ōun armeijan puolelle ja toivovat jonakin päivänä saavansa kotinsa takaisin.