Hiro

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 14. syyskuuta 2015 kello 19.44 – tehnyt Admin (keskustelu | muokkaukset)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Hiro
Hirojuoksee.jpg Hiro6gh.jpg
Nimi
Japaniksi ヒロ
Ääntäminen hiro
Merkitys (ei suoranaista merkitystä)
Muuta
Kotipaikka Bicchūn provinssi
(jap. 備中国)
Ääninäyttelijä Kenji Nomura (aikuisena),
Aki Kanada (pentuna)
Ulkonäkö
Rotu pyreneittenkoira
Sukupuoli uros
Turkinväri vaaleankellertävä, punaruskeat korvat
Silmät siniset t. sinivihreät
Muut tuntomerkit oikea silmä puhki
Tiedot eri osissa
Ginga Densetsu Weed
Ikä 2,5 - 3 vuotta
Liittouma Yukimasa, Gin, John, Ōun soturit, Reika, omat pennut
Ginga Densetsu Weed: Orion
Ikä 3 - 3,5 vuotta
Liittouma Reika, omat pennut, Ōun soturit
Ginga: The Last Wars
Ikä 4 vuotta
Liittouma Reika, omat pennut, Ōun soturit
Kuolinsyy Monsoon tappoi (osa 2)

Hiro oli Ōun armeijakunnan komentaja ja Reikan puoliso. Hän oli yksi fyysisesti voimakkaimmista Ōun sotureista.

Hän käytti taistellessaan erikoista tekniikkaa, jossa hän repi vastustajaltaan kivekset irti, sillä hänen mukaansa vain tosiuroksilla on tarvetta niille. Hänen lisänimensä onkin "Tamatori no Hiro" (jap. 玉取りのヒロ, suom. anime Pipanankerääjä-Hiro [oik. Munanviejä-Hiro], suom. mangassa Kuohija-Hiro).

Hiro oli alun perin hyvin erakkomainen luonne, joka eli vain kostonhimosta, mutta hänestä tuli myöhemmin sosiaalisempi ja paljon ystävistään välittävä. Hän oli hyvin rohkea taistelija, mutta luonteeltaan äkkipikainen. Hänellä oli Reikan kanssa neljä poikaa, ja hän oli koomisesti puolisonsa tassun alla.

Ginga Densetsu Weed

Hiron ollessa vasta puolivuotias pentu, Kamakiri petti hänen isänsä Yukimasan, Hiroshiman lauman johtajan. Hiro yritti auttaa isäänsä, mutta Kamakiri puhkaisi häneltä oikean silmän. Kun Kamakiri keskittyi Yukimasan tappamiseen, Tetsu-niminen lauman jäsen pakeni Hiro mukanaan, mutta ilmeisesti vain jätti Hiron turvalliseen paikkaan ja palasi sitten laumaan. Siitä lähtien Hiro on vannonut kostoa, toivoen kasvavansa suureksi ja vahvaksi, jotta voisi kostaa Kamakirille isänsä murhan.

Hirosta tuli yksinäinen vaeltaja ja hän tulee mukaan tarinaan, kun tämä pelastaa Reikan Hōgenin kätyreiltä. Reika kertoo Hirolle Ginin olevan vaarassa, jolloin Hiro päättää lähteä paikan päälle katsomaan taistelua ja auttamaan jos Gin on hänen mielestä avun arvoinen. Hän taistelee urheasti Ginin ja Johnin rinnalla, mutta lopulta he kaikki joutuvat Hōgenin vangeiksi. Myöhemmin Hiro ja John onnistuvat pakenemaan Hōgenin luota Tommyn, Rossin ja Leftyn avustuksella. John, Tommy, Rossi ja Lefty saavat kuitenkin surmansa taistelussa Hōgenin joukkoja vastaan. John oli ennen tätä käskenyt Hiroa viemään Reikan turvaan ja jättämään taistelun väliin.

Hiro ja Reika liittyvät tämän jälkeen Weedin laumaan, kerätäkseen koiria taisteluun Hōgenia vastaan. Myöhemmin Hiro pääsee vihdoinkin kostamaan isänsä kuoleman taistelussa Kamakiria vastaan. Hiro repii sen kivekset irti ja katkoo sen kulmahampaat, mutta jättää sen henkiin. Mangassa, kuten ei animessakaan, ole varmaa, miten Kamakirille tämän jälkeen kävi.

Reika ja Hiro rakastuvat, ja saavat neljä pentua Shōgunia vastaan käydyn taistelun jälkeen.

Hiro oli myös yksi koirista, jotka Sasuke haki taisteluun Shōgunia vastaan. Hiro kantoi paluumatkan Sasukea selässään ja seuraavaksi hän kantoi takajaloistaan halvaantunutta Saheijia.

Tämän jälkeen Hiro elää rauhassa perheensä kanssa, mutta kun tieto Hokkaidōon hyökänneistä Venäjän sotakoirista leviää, Hiro on aktiivisesti mukana taistelussa niitä vastaan. Hän voittaa taistelussa Aramin, mutta Weedin määräyksestä ei tapa häntä.

Hiro osallistuu myöhemmin myös taisteluun hybridikarhuja vastaan. Hän puolustaa Koyukia, Kotetsua, Sasukea ja Kōshirōa yhdessä Lydian kanssa ja myöhemmin tekee itsemurhahyökkäyksen iskemällä itsensä ja suurimman hybridin jyrkänteeltä alas. Hiro kuitenkin selviää vammoitta pudotessaan kielekkeelle.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Hiro ja muut Ōun soturit joutuvat tulivuorenpurkauksen yllättämiksi. Gin ja Akame jakavat lauman kahtia sen toivossa, että edes jompikumpi puolisko selviäisi hengissä. Hiro on perheensä kanssa Akamen ryhmässä.

Hiro perheineen selviää hengissä. Jinemon Kurohabaki lukitsee Ōun joukot kaivokseen, josta heidät myöhemmin vapautetaan.

Viimeisessä taistelussa Hiro on innoissaan päästessään jälleen taistelemaan ja käyttämään erikoisiskuaan.

Ginga: The Last Wars

Hiro lähtee Kenin, Merin, Izōn, Georgen, Tesshinin, Kagetoran, Kyōshirōn ja Jeromen kanssa Weedin johdolla selvittämään veren hajua. He löytävät Denshichin ruumiin ja joutuvat yllättäen kolmen Akakabuton jälkeläisen hyökkäyksen kohteeksi. Weed haavoittuu vakavasti ja Hiro yrittää hyökätä karhun kimppuun, mutta karhu haavoittaa myös häntä. Hän jää lepäämään, mutta hetken päästä Tesshin raahaa haavoittuneen Georgen Hiron luokse ja pyytää häntä viemään Georgen turvaan kalliolle, jossa Gin ja suurin osa muista koirista ovat.

Hiro lähtee matkaan George selässään, mutta he törmäävät kallion alapuolella oleviin karhuihin, joiden edessä Rocket seisoo. Karhut kääntyvät haavoittuneita kohti. Reikan ja Hiron pojat huutavat ylhäältä isälleen ja Georgelle, että heidän tulisi paeta. George laskeutuu Hiron selästä juuri, kun yksi karhuista on hyökkäämässä heitä kohti. Rocket puree karhua niskaan, jolloin Hiro saa otteen sen käpälästä. Hiro onnistuu lyömään karhun selälleen ja sen pää iskeytyy kiveen. Hiro pureutuu karhun päälakeen Rocketin käydessä kiinni vatsaan ja Georgen pitäessä kiinni etujalasta. Hiro repii karhun päänahan irti ja se kuolee, jolloin loput karhuista pakenevat. Hiro ei ole vakavasti haavoittunut ja pystyy kävelemään kalliolle muiden luo.

Karhut valmistautuvat hyökkäämään koirien kimppuun ja Hiro suunnittelee hyökkäävänsä yhdessä pentujensa kanssa, mutta Gin toruu häntä, sillä nuoria ei saa uhrata.

Gin päättää itse toimia elävänä syöttinä ja hyökkää Monsoonia kohti Zetsu Tenrō Battōgalla, mutta karhu estää hyökkäyksen ja heittää Ginin maahan. Ōun soturit hyökkäävät raivoissaan Monsoonin kimppuun välittämättä Ginin määräyksistä ja valtava karhu raatelee osan koirajoukosta hetkessä. Gin pakenee metsään, jolloin Monsoon ja osa sen alaisista seuraavat häntä. Kun muut soturit menevät auttamaan piiritettyä Crossia, Sunnya ja Marua, Hiro päättää lähteä yksin Ginin avuksi. Kurokamakiri ei kykene nousemaan haavoiltaan ja huomaa Hiron. Hiro valmistautuu kuolemaan ja pyytää Kurokamaa kertomaan pennuilleen, että hän oli loppuun asti todellinen uros. Hiro löytää Ginin ja karhut kallion reunalta ja hyökkää äänekkäästi ulvoen kohti Monsoonia. Monsoonin huomio kiinnittyy Ginistä Hiroon ja se murskaa Hiron hetkessä valtavan etutassunsa alle. Hiro on, ihme kyllä, yhä hengissä. Monsoon huitaisee Hiron irti kynsistään ja vakavasti haavoittunut koira putoaa selälleen maahan ja kykenee vain sätkimään. Gin yrittää suojella Hiroa Monsoonin alaisilta ja saa muutaman osuman. Hiro onnistuu kääntymään kyljelleen ja näkee Ginin taistelevan hänen henkensä puolesta. Monsoon saa tarpeekseen odottelusta ja yrittää lyödä Giniä valtavalla tassullaan, mutta Hiro onnistuu viimeisillä voimillaan hyppäämään väliin ja saa uuden osuman. Karhun isku pudottaa molemmat koirat rotkon pohjalla virtaavaan jokeen. Monsoon heittää heidän peräänsä suuria kiviä ja karjuu voitonriemuisesti.

Hiro ja Gin ajautuvat alavirtaan, josta eräs poika löytää heidät isänsä kanssa, mutta Hiro on jo kuollut.

Sitaatteja

Hiron sitaattisivu

Kuvia

Hiron kuvagalleria